Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26/07/2007

Рішення виконавчого комітету від 26.07.2007 № 272 «Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення державної підтримки інноваційного проекту «Мотор Січ» «Когенераційна енергозберігаюча установка «Теплоенергетичний комплекс – 3»»

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою реалізації державної політики у сфері забезпечення інвестиційно-інноваційного розвитку економіки України, на виконання «Комплексної програми енергозбереження України», яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 05.01.1997 №148, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Прийняти звернення до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення державної підтримки інноваційного проекту «Мотор Січ» «Когенераційна енергозберігаюча установка «Теплоенергетичний комплекс – 3», який спрямовано на економію паливно-енергетичних ресурсів та вирішення першочергових проблем економіки України та міста Запоріжжя з питань енергозбереження.
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В.

Перший заступник міського
голови з питань діяльності
виконавчих органів ради
В.Ф. Грищенко

 

Звернення виконавчого комітету Запорізької міської ради
до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення державної підтримки інноваційного проекту «Мотор Січ» «Когенераційна енергозберігаюча установка «Теплоенергетичний комплекс – 3»

Стратегічним завданням України, як і для міста Запоріжжя зокрема, є розробка заходів з питань енергозбереження. Враховуючи актуальність цієї проблеми, міська влада працює над впровадженням комплексної програми з питань енергозбереження, впровадженням інноваційних проектів, які спрямовані на економію паливно-енергетичних ресурсів.
Підприємством ВАТ «Мотор Січ» розроблено та підготовлено до впровадження інноваційний проект «Когенераційна енергозберігаюча установка «Теплоенергетичний комплекс – 3» (ТЕК 3), який отримав позитивний висновок експертизи інвестиційних проектів ДП «Українського державного центру науково-технічної та інноваційної експертизи». Розробка інноваційного проекту спрямована на забезпечення першочергових проблем міста Запоріжжя у цілорічному і цілодобовому постачанні дешевої електричної та теплової енергії незалежно від існуючих тарифів.
Впровадження енергозберігаючого проекту «Когенераційна енергозберігаюча установка «Теплоенергетичний комплекс – 3» (ТЕК 3) дозволить забезпечити населення, бюджетні та комунальні підприємства міста більш дешевою гарячою водою. Введення проекту на запроектовану потужність дозволить щороку економити бюджетні кошти у сумі близько 2,0 млн.грн.
Даний інноваційний проект має наступні техніко-економічні характеристики:
- теплова потужність комплексу ТЄК-3 - 5,6 Гкал/год, електрична - 2,5 МВт/год;
- річний обсяг відпуску теплової енергії - 38,896 тис. Гкал, електричної -17,6 млн.кВт.;
- термін виконання проекту - 1,5 року;
- термін окупності 4,2 року.
- загальна вартість проекту складає 11866 тис.грн.
Наразі на території України така продукція повинна стати масовою і такою, яка найбільше відповідає сучасним вимогам енергозбереження у промисловості, соціальній сфері та задовольняє потреби населення. Переконані, що цей проект стане ключовим у енергетичній галузі.
Але, оскільки такий проект може бути застосований на території усієї України, виконавчий комітет Запорізької міської ради звертається з проханням сприяти державному фінансуванню на впровадження інноваційного проекту „Мотор Січ” „Когенераційна енергозберігаюча установка «Теплоенергетичний комплекс – 3».

  Звернення прийнято виконавчим комітетом Запорізької міської ради
Рішення №-272 від 26.07.2007 року
м.Запоріжжя
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення