Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26/07/2007

Рішення виконавчого комітету від 26.07.2007 № 271 «Про виконання невідкладних заходів по вирішенню нагальних питань соціально-економічного та культурного розвитку м.Запоріжжя у І півріччі 2007 року»

Впродовж звітного періоду тривала послідовна робота щодо реалізації намічених завдань.
Завдання з виконання невідкладних заходів по вирішенню нагальних питань соціально-економічного та культурного розвитку м.Запоріжжя у І півріччі 2007 року р айонними адміністраціями, управліннями, відділами, службою у справах неповнолітніх, комітетом у справах сім'ї та молоді міської ради в цілому виконані.
В результаті проведеної роботи за січень-травень 2007 року доходи загаль-ного фонду бюджету міста виконано на 114,6%, що дозволило у червні поточно-го року здійснити уточнення бюджету міста – збільшити обсяг доходів загаль-ного фонду на 67,1 млн.грн., у тому числі планові показники по додатку з дохо-дів фізичних осіб – на 65,0 млн.грн. Питання наповнення бюджету міста постій-но знаходиться на контролі: триває робота з суб'єктами господарювання щодо збільшення фонду оплати праці. Від практики розміщення на депозитних рахун-ках у банківських установах міста тимчасово вільних бюджетних коштів бюджет міста отримав 1,21 млн.грн. До бюджету розвитку бюджету міста за І півріччя 2007 року надійшло 21,5 млн.грн., у тому числі: від відчуження майна комунальної власності перераховано 15,7 млн.грн. або 44,8% від запланованих на 2007 рік (35,0 млн.грн.); від продажу земельних ділянок несільськогосподар-ського призначення - 5,78 млн.грн. або 16,5% від запланованих на 2007 рік (35,0 млн.грн.). За І півріччя 2007 року обсяг бюджету міста по доходах склав 789,2 млн.грн., у тому числі субвенція з державного бюджету – 304,8 млн.грн. та дотація – 5,1 млн.грн. До загального фонду бюджету надійшло 530,6 млн.грн., з них трансфертів – 130,9 млн.грн.
На виконання Програми "Капітальний ремонт житлового фонду м.Запоріжжя на 2007-2009 роки" за 6 місяців поточного року виконано робіт на суму 12,43 млн.грн., у тому числі: відремонтовано 156,52 тис.кв.м покрівель на суму 10,23 млн.грн.; переоснащено 28 ліфтів на суму 1,5 млн.грн.; проведено заміну 10,8 тис.пог.м інженерних мереж на суму 702,1 тис.грн.
З метою реалізації Програми реформування житлового господарства у м.Запоріжжі за І півріччя створено 6 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (за станом на 01.07.2007 загальна кількість складає 49 об'єднань).
За звітний період відремонтовано доріг на площі 219,18 тис.кв.м на суму 11,43 млн.грн., що на 97,0% більше, ніж за аналогічний період 2006 року (125,3 тис.кв.м на суму 5,8 млн.грн.)
Згідно з Програмою «Світло - 2007» відновлено зовнішнє освітлення на 17 вулицях та 5 внутрішньоквартальних територіях. Всього виконано робіт на суму 1,3 млн.грн., що складає 65% від запланованих на рік (2,0 млн.грн.).
Роботи по утриманню зелених насаджень за звітний період виконано на загальну суму 3,0 млн.грн., що на 10% більше ніж у відповідному періоді 2006 року (2,7 млн.грн.). СКП «Запорізька ритуальна служба» продовжує розробку договорів на проектні роботи для будівництва крематорію, на які у 2007 році виділено 150,0 тис.грн.
Введено в експлуатацію першу технологічну лінію очищення стічних вод по об'єкту «Розширення та реконструкція центральних каналізаційних очисних споруд Лівого берегу (ЦОС-1) м.Запоріжжя». Це дало змогу забезпечити повну механічну очистку усіх господарсько-побутових стічних вод, які надходять на очисні споруди ЦОС-1 з лівобережної частини міста (близько 130,0 тис.куб.м на добу стічних вод), а також забезпечити повну біологічну очистку близько 90,0 тис.куб.м на добу стічних вод.
Є позитивні зміни у галузі охорони здоров'я. У І півріччі 2007 року придбано 12 автомобілів швидкої медичної допомоги (при плані 10 автомобілів) д ля комунальної установи «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги». Із загального фонду міського бюджету профінансовано 425,0 тис.грн.; ВАТ „Запоріжсталь” та ВАТ „Дніпроспецсталь” спрямували 110 тис.грн., благодійним фондом „Сучасні технології України” та громадською організацією «Патріот Запоріжжя» виділено 240 тис.грн.
Для міських лікувально-профілактичних закладів за рахунок коштів загального фонду бюджету міста та коштів депутатського фонду за звітний період придбано 16 легкових автомобілів (при плані 15 автомобілів) .
На виконання заходів з ліквідації підтоплення завершено будівництво дренажної мережі загальною довжиною 2,7 км в районі вул.Скворцова, що дало змогу знизити рівень ґрунтових вод на території житлової забудови селища, осушити до 60 га земель. Роботи виконано за рахунок обласного екофонду на суму 244,5 тис.грн.
В рамках міської комплексної Програми соціального захисту населення м.Запоріжжя за звітний період надано допомогу 10619 громадянам міста на суму 1362,9 тис.грн. На забезпечення відпочинку та оздоровлення 233 дітей пільгових категорій з міського бюджету профінансовано 216,21 тис.грн.
Для покращання транспортного обслуговування населення міста оптимізовано маршрути №№ 19, 51, 52 та перенесено кінцеву зупинку з зупинки «Товариська» на «Бородинський ринок», внесено зміни до схеми та розкладу руху транспорту на автобусних маршрутах загального користування №№ 49, 49М, 63М, 81, 84, та №№ 65, 95.
З метою ліквідації стихійної торгівлі за 6 місяців 2007 року проведено 550 рейдів, в ході яких складено та направлено до місцевих судів 773 протоколи про адміністративні правопорушення та вилучено товарів на суму 55,9 тис.грн.
Управлінням культури міської ради проведено ІІІ Відкритий фестиваль «Золота Хортиця. Курбас-інтерфест-2007», що сприяє підвищенню рейтингу м.Запоріжжя, як важливого культурного центру в Україні.
На виконання Програми розвитку клубних закладів за І півріччя 2007 року профінансовано:
- 130,1 тис.грн. - на поточний ремонт, світлове та звукове обладнання Палацу культури "Заводський";
- 368,7 тис.грн. - на ремонт приміщення Палацу культури "Орбіта";
- 300,0 тис.грн. – на капітальний ремонт Палацу культури "Хортицький".
До комунальної власності територіальної громади міста за звітний період прийнято: парк ім. Академіка В.Я.Климова від ВАТ „Мотор Січ”, 15 квартир від ДК „Укртрансгаз” НАК „Нафтогаз України” та філії „Дніпровська гідроелектростанція” ВАТ «Укргідроенерго».
Комунарською районною адміністрацією міської ради впроваджено та активно використовується у роботі система звірення щомісячних нарахувань витрат підприємств, які надають житлово-комунальні послуги для пільгових категорій громадян з даними Єдиного державного реєстру пільговиків.
Поряд з позитивним вирішенням нагальних питань соціально-економічного та культурного розвитку м.Запоріжжя деякі заходи не виконано.
У зв'язку з обмеженим фінансуванням не затверджено розроблені програми "Облаштування зупинкових комплексів у м.Запоріжжі", "Оновлення рухомого складу пасажирського автотранспорту на 2007 рік" та "Програму автоматизованої системи диспетчерського обліку пасажирського транспорту у м.Запоріжжі".
Повільними темпами реалізується Програма реформування житлово-комунального господарства у м.Запоріжжі.
Неналежним чином проводиться інвентаризація доріг міста та елементів їх облаштування, мереж системи зливової каналізації, парків та скверів міста.
Не вирішено питання придбання 4-х флюорографів для поліклінік міста.
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та на виконання рішення Запорізької міської ради від 30.10.2006 № 388 «Про невідкладні заходи по вирішенню нагальних питань соціально-економічного та культурного розвитку м.Запоріжжя у 2007 році», виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Звіт про хід виконання заходів по вирішенню нагальних питань соціально-економічного та культурного розвитку м.Запоріжжя за перше півріччя 2007 року взяти до відома (додається).
2. Головному управлінню архітектури та містобудування міської ради та Запорізькому міському управлінню земельних ресурсів продовжити роботу щодо розробки проектної документації із встановлення межі м. Запоріжжя.
3. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради до кінця 2007 року впровадити автоматизовану систему звірення даних підприємств-надавачів послуг з даними Єдиного державного реєстру пільговиків.
4. Управлінню житлового господарства міської ради поновити проведення заходів, спрямованих на активізацію створення об'єднань співвласників житла (цикл передач з питань створення та життєдіяльності об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, започаткування у газеті «Запорозька Січ» рубрики «ОСББ – шлях до майбутнього»).
5. Управлінню охорони здоров'я та фінансовому управлінню міської ради визначити шляхи вирішення питання передачі до комунальної власності міста медико-санітарної частини Державного підприємства «Радіоприлад».
6. Начальникам головного управління архітектури та містобудування, комунальної власності, освіти і науки міської ради, Запорізькому міському управлінню земельних ресурсів вказати на несвоєчасне та не якісне надання матеріалів щодо виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 30.10.2006 № 388 «Про невідкладні заходи по вирішенню нагальних питань соціально-економічного та культурного розвитку м.Запоріжжя у 2007 році».
7. Відмітити позитивний досвід Орджонікідзевської районної адміністрації міської ради щодо створення єдиної системи електронного документообігу та удосконалення роботи з документами.
8. Відмітити змістовну роботу з виконання невідкладних заходів по вирішенню нагальних питань соціально-економічного та культурного розвитку м.Запоріжжя управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг (Петров М.М.), управління у справах приватизації (Проценко Д.Ю), служби у справах неповнолітніх (Васильєва В.А.) міської ради, Орджонікідзевської (Касьян О.С.), Шевченківської (Бірюков І.О.) та Ленінської (Кияниця В.В.) районних адміністрацій міської ради.
9. Районним адміністраціям, управлінням, відділам, службі у справах неповнолітніх, комітету у справах сім'ї та молоді міської ради у термін до 10.12.2007 надати головному економічному управлінню міської ради інформа-цію про хід виконання невідкладних заходів, затверджених рішенням виконав-чого комітету міської ради від 30.10.2006 № 388 за друге півріччя 2007 року.
10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В.

перший заступник міського
голови з питань діяльності
виконавчих органів ради

В.Ф. Грищенко

 

Невідкладні заходи щодо вирішення нагальних питань соціально-економічного та культурного розвитку м.Запоріжжя у 2007

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення