Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27/06/2007

Рішення міської ради від 27.06.2007 № 61 «Про затвердження Програми „Фінансування проведення конкурсу-огляду „Кращий двір” в м.Запоріжжі на 2007-2008 роки"»

З метою благоустрою, забезпечення порядку на прибудинкових територіях житлового фонду м. Запоріжжя та залучення мешканців щодо збереження чистоти та належного стану дворів, керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, наказом Державного комітету з питань  житлово-комунального господарства від 17.06.2005 № 76 „Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій”, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1.              Затвердити програму „Фінансування проведення конкурсу-огляду „Кращий двір” в м. Запоріжжі на 2007-2008 роки” (додається).
2.              Районним адміністраціям міської ради створити комісії з організації і проведення конкурсу-огляду в районах з залученням депутатів Запорізької міської ради, закріплених за відповідними територіями.
3.              Дане рішення оприлюднити  в засобах масової інформації в строк до 04.07.2007 року.
4.              За підсумками конкурсу-огляду розробити міську програму підтримки ініціативи органів самоорганізації населення в питаннях реалізації завдань культурного і соціального розвитку міста, благоустрою прибудинкових територій та збереження житлового фонду та розглянути її  на сесії Запорізької міської ради у червні 2008 року.
5.              Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та постійну комісію з питань життєзабезпечення міста (робота галузей міського господарства) (Саатов Д.М.).


Міський голова Є.Г.Карташов



Додаток
Рішення міської ради
27.06.2007 № 61


 П Р О Г Р А М А
“Фінансування проведення конкурсу-огляду “Кращий двір”
в місті Запоріжжі на 2007-2008 роки”
 

           1. Головний розпорядник

     Управління житлового господарства міської ради здійснює контроль та несе відповідальність за виконання Програми.

                2. Виконавці

     Комунальні підприємства “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №1-11,13”, “Ремонтно-експлуатаційне підприємство з обслуговування гуртожитків”, житлово-будівельні кооперативи, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

             3. Законодавча база

     Закони України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про житлово-комунальні послуги”; Наказ Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 №76 “Про затвердження Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій”; положення “Про єдиний цільовий фонд Запорізької міської ради”

         4. Мета програми

     Створення належного рівня благоустрою  прибудинкових територій, забезпечення чистоти і порядку в місті Запоріжжі. Залучення мешканців щодо збереження чистоти та належного стану дворів, підвищення рівня оплати населення за спожиті житлово-комунальні послуги.

        5. Завдання програми

     Підтримка ініціативи органів самоорганізації населення в питаннях реалізації завдань культурного і соціального розвитку міста, благоустрою прибудинкових територій та збереження житлового фонду,
Підвищення відповідальності працівників житлово-експлуатаційних організацій, підприємств і організацій.
Забезпечення порядку на прибудинкових територіях житлового фонду м.Запоріжжя та залучення мешканців щодо збереження чистоти та належного стану дворів. 
Підвищення рівня оплати населення за спожиті житлово-комунальні послуги.

5.1. Проведення конкурсу-огляду на “Кращий двір”.

Проведення конкурсу-огляду на “Кращий двір” здійснюється по наступним критеріям:
1.             Наявність та особливості роботи домового комітету (іншої спільноти громадян):кількість проведених заходів та результати (20 балів).
2.             Ефективність співпраці з працівниками житлово-експлуатаційних організацій з благоустрою прибудинкових територій та забезпечення належного стану під’їздів (40 балів). Тільки на 2-му етапі конкурсу.
3.             Рівень оплати мешканцями двору житлово-комунальних послуг (10 балів).
4.             Загальний стан спортивного або дитячого майданчика (укомплектованість, технічний стан і естетичне оформлення) (10 балів).
5.             Стан газонів, зелених насаджень (клумби,  видалення сухостою, кронування дерев) 20 балів.
6.             Стан малих  архітектурних форм (лавки, килимовибивалки, місця для сушіння білизни, урни для сміття тощо) (10 балів).
7.             Стан контейнерних майданчиків і контейнерів для збирання твердих побутових відходів (10 балів).
8.             Стан тротуарів, відмосток, внутрішньо-квартальних доріг” (5 балів).
9.             Наявність покажчиків найменування вулиць, номерів будинків (5 балів).
10.        Наявність номерних показників під’їздів і квартир (5 балів)
11.        Стан водовідвідних улаштувань 5 балів)
12.        Санітарний стан під’їздів (20 балів).
13.        Скління  вікон сходових клітин (5 балів).
14.        Стан фасадів, цоколів, вхідних дверей в під’їзди (5 балів).
15.        Наявність і робочий стан надпід'їздного освітлення (5 балів).
16.        Наявність та робочий стан внутрішньо дворового освітлення (5 балів).

5.2. Порядок проведення конкурсу.

Конкурс проводиться в два етапи:
Перший етап з 04.07.2007 по 01.10.2007.
Проводиться в межах районів міста з залученням підприємств і організацій всіх форм власності (КП “ВРЕЖО 31-11,13”, ЖБК, ОСББ, відомчий житловий фонд) з визначенням найкращих дворів та таких, які потребують поліпшення загального стану.  За підсумками проведеного конкурсу-огляду  проводиться преміювання дворів переможців по кожному району у розмірі 50 000 грн. для витрат на благоустрій двору. Співрозпорядником зазначених коштів виступає представник домового комітету (іншої спільноти громадян). Фотоматеріали та інформація про підсумки направляються для висвітлювання в засобах масової інформації.
Другий етап з 01.10.2007  по 01.05.2008.
     На другому етапі конкурсу оцінюється ефективність співпраці домового комітету (іншої спільноти громадян) з працівниками житлово-експлуатаційних організацій щодо освоєнню виділених коштів. За результатами проведеного огляду дворів переможців першого етапу  визначається загальний переможець конкурсу, якому за рішенням конкурсної комісії буде присвоєне почесне звання “Кращий двір міста”. Мешканці двору одержують пріоритетне право на проведення (в разі необхідності) капітального, поточного ремонтів та на ремонт покриття внутрішньо-дворових доріг на загальну суму 50 тис грн.
     Двори, які на першому етапі конкурсу визначені як такі, що потребують поліпшення загального стану, за умов суттєвого підвищення активності мешканців будинків з благоустрою прибудинкових територій, за рішенням конкурсної комісії одержують певну суму балів для участі в конкурсі на “Кращій двір” в 2009-2010 роках та заохочувальний приз.

6. Очікуваний результат програми

     Забезпечення порядку на прибудинкових територіях житлового фонду м.Запоріжжя та залучення мешканців щодо збереження чистоти та належного стану дворів. А умов досягнення позитивних результатів конкурс проводитиметься кожні два роки.

7. Джерела фінансування

     Фінансування на виконання зазначеної програми здійснюється за рахунок надходжень з цільового фонду місцевого бюджету.
Обсяг асигнувань складає:
на 2007 рік        - 350,0 тис. грн.
  на 2008 рік      - 100,0 тис. грн.
                  


Секретар ради Ю.В. Каптюх

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення