Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

20/06/2007

Рішення виконавчого комітету від 20.06.2007 № 252 «Про запровадження сезонного тарифу на послуги з централізованого опалення для населення м. Запоріжжя»

         На сьогодні у м. Запоріжжі тарифи на послуги опалення для населення, помешкання якого не обладнано приладами обліку, встановлено, виходячи з річної суми платежів за послуги в розрахунку на місяць рівними долями щомісячно незалежно від обсягу надання послуг.
         Між тим, в опалювальний період витрати Концерну «Міські теплові мережі» та, відповідно, виконавців послуг, значно зростають у зв’язку зі значним збільшенням змінних витрат в порівнянні з літніми місяцями (витрати на природний газ зростають в 11,8 раз, на електричну енергію – в 7,5 раз).
         Таким чином, в опалювальний період виробник теплової енергії і виконавець послуг відчувають нестачу оборотних коштів для своєчасних розрахунків за природний газ, теплову та електричну енергію. В свою чергу, для забезпечення сталого теплопостачання міста виробник теплової енергії вимушений звертатись до банківських установ за кредитними ресурсами, що збільшує як фактичні витрати у звітному періоді, так і розмір тарифу у майбутньому.
         При застосуванні тарифу на опалення рівними долями щомісяця виконавці послуг мають значні прибутки протягом міжопалювального періоду від здійснення цього виду діяльності за рахунок оплати населенням за послуги опалення. Результатом цього буде наявність непідтверджених за підсумками повного року зобов’язань з податку на прибуток, що в свою чергу призводе до економічно невиправданих витрат оборотних коштів цих підприємств.
         Запровадження сезонного тарифу на послуги опалення надасть населенню змогу оплачувати вартість цих послуг лише протягом опалювального періоду, знизити витрати на житлово-комунальні послуги влітку та отримувати більший обсяг субсидій в опалювальний період.
Враховуючи вищевикладене, відповідно до Законів України  «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про теплопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 №955 «Про затвердження Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання  теплової  енергії  та  послуги  з  централізованого
опалення і постачання гарячої води», з метою забезпечення своєчасних розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ, теплову та електричну енергію виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.     Запровадити з 01.08.2007 сезонний тариф на послуги з централізованого опалення для населення м. Запоріжжя, помешкання якого не обладнане приладами обліку.
2.     Управлінню житлового господарства міської ради (Чернеченко М.Г.) надати до головного економічного управління міської ради розрахунки сезонного тарифу на послуги з централізованого опалення для населення, помешкання якого не обладнане приладами обліку, за 1 м2 опалювальної площі.
Головному економічному управлінню міської ради (Новак Н.В.) в термін до 01.08.2007 винести на розгляд та затвердження розмір тарифу на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та розмір сезонного тарифу на послуги з централізованого опалення для населення.
3. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Полковнікова  О.Я.)    провести    роз’яснювальну    роботу    серед    населення
м. Запоріжжя щодо нарахування субсидій у зв’язку із застосуванням сезонного тарифу на послуги централізованого опалення для населення.
4. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В.


Міський голова Є.Г.Карташов

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення