Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/05/2007

Рішення виконавчого комітету від 25.05.2007 № 184 «Про удосконалення стилю, форм та методів роботи комітету у справах сім’ї та молоді Запорізької міської ради»

Керуючись рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.02.2005 № 47 “Про заходи по удосконаленню стилю, форм і методів роботи виконавчих органів міської ради”, розглянувши інформацію голови комітету у справах сім’ї та молоді Запорізької міської ради Філіпенка І.С., виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.            Інформацію голови комітету у справах сім’ї та молоді Запорізької міської ради Філіпенка І.С. взяти до відома (додається).
2.            Комітету у справах сім’ї та молоді міської ради (Філіпенко І.С.):
2.1. Вжити заходи щодо виконання в повному обсязі рішення виконавчого комітету міської ради від 28.02.2005 № 47 “Про заходи по удосконаленню стилю, форм і методів роботи виконавчих органів міської ради”.
2.2. Розробити програму підтримки молоді м. Запоріжжя до 2010 року.
2.3. Залучити громадські організації до розробки та впровадження місцевих програм, спрямованих на поліпшення становища молоді, дітей, сім’ї у м.Запоріжжі.
2.4. Забезпечити безумовне виконання наказу Державного комітету молодіжної політики, спорту і туризму України від 01.11.2000 №2111 “Про затвердження Положення про порядок реалізації програм та проведення заходів з питань дітей, молоді, жінок та сім’ї”.
2.5. Надавати практичну допомогу молодіжним громадським організаціям, органам студентського самоврядування у реалізації проектів, спрямованих на підтримку дітей та молоді міста.
2.6. Посилити роботу та вжити дієві заходи щодо виконання рішення міської ради від 31.03.2004 №55 “Про Цільову комплексну програму забезпечення молоді житлом”.
2.7. Проводити інформаційно-просвітницьку та роз’яснювальну роботу з питань запобігання насильству в сім’ї.
2.8. Запровадити практику ознайомлення та вивчення позитивного досвіду інших міст України щодо організації змістовного дозвілля молоді.
2.9. З метою залучення молоді до служби в органах місцевого самоврядування запровадити практику проведення семінарів для студентської молоді з питань актуальності та перспективи працевлаштування до органів місцевого самоврядування.
2.10. Посилити контроль за раціональним та ефективним використанням бюджетних коштів, а також за станом ведення бухгалтерського обліку, складання і подання фінансової звітності.
3.            Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С

Міський голова Є.Г.Карташов



Інформація
про удосконалення стилю, форм і методів роботи комітету
у справах сім’ї та молоді Запорізької міської ради

У м. Запоріжжі проживає 793,4 тис. чол., з них 72,2 тис. дітей віком від 6 до 18 років, що складає 9,1 % від загальної кількості мешканців міста та 201,8 тис. молоді віком до 28 років (25,4 % від загальної кількості мешканців міста).
Молодь як соціально-демографічна група характеризується не лише віковими ознаками, але й специфікою соціального становлення, особливим місцем та статусом у структурі суспільства.
Для України одним з найважливіших завдань є залучення молоді до соціально-політичних та економічних перетворень, процесу інтеграції України до структур світової спільноти.
За останні роки молодіжна політика у м.Запоріжжі стала одним з пріоритетів діяльності міської ради. Завдяки плідної співпраці підрозділів виконавчого комітету та депутатського корпусу міської ради здійснені правові та організаційні заходи, які в цілому позитивно вплинули на процес соціалізації запорізької молоді. Проте, проблеми зайнятості, організації змістовного дозвілля, профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі та інші питання потребують постійної уваги та допомоги з боку органів місцевого самоврядування.
Головною метою роботи комітету у справах сім’ї та молоді є реалізація державної політики у сфері поліпшення становища сім’ї, молоді та дітей, заохочення материнства, забезпечення здорового, всебічного розвитку молоді та дітей, їх виховання на засадах гуманізму.
При виконанні поставлених завдань комітет у справах сім’ї та молоді міської ради керується Конституцією України, Декларацією „Про загальні засади державної молодіжної політики в Україні”, Законами України „Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні”, “Про місцеве самоврядування”, Соціальною програмою і заходами у справах сім’ї та молоді на 2007-2009 роки, затвердженою рішенням міської ради від 27.12.06 № 6, іншими нормативно-правовими актами.
Комітет у справах сім’ї та молоді міської ради організовує свою діяльність згідно з планами роботи на квартал виконавчого комітету міської ради, річним календарним планом роботи та програмою заходів місцевого значення стосовно дітей, молоді, сім’ї.
На виконання рішення виконкому міської ради від 28.02 2005 № 47 «Про заходи по удосконаленню стилю, форм і методів роботи виконавчих органів міської ради» комітет у справах сім’ї та молоді міської ради проводить роботу щодо розробки та впровадження нових форм роботи з дітьми, молоддю, сім’ями у м.Запоріжжі у наступних напрямках.

 

 

Організація дозвілля та оздоровлення дітей, молоді.

 

Щороку влітку комітет у справах сім’ї та молоді займається підбором та направленням дітей до оздоровчих таборів. Особлива увага приділяється оздоровленню обдарованих і талановитих дітей. Так у 2006 році було оздоровлено 184 обдарованої дитини у ДОТ ім. Терешкової (с. Алтагір, Запорізької області).
Протягом 2006 року та І кварталу 2007 року 152 дитини пільгової категорії були направлені на відпочинок до Міжнародного дитячого центру «Артек».
Цього року розпочата робота щодо підбору, направлення та супроводження дітей до УДЦ «Молода гвардія» (м. Одеса). На даний час оздоровлено 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
З метою визначення та узагальнення проблем багатодітних сімей, з метою оновлення бази даних комітетом у справах сім’ї та молоді була проведена паспортизація багатодітних сімей міста. У 2006 році було паспортизовано 840 сімей.
Значна увага комітетом у справах сім’ї та молоді приділяється організації роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання, а саме: проведення свят дворів, різноманітних заходів у дитячо-юнацьких клубах. Так у 2006 році було проведено понад 100 заходів за місцем проживання.
Традиційними заходами стало проведення міських суботників до Дня Перемоги, Дня навколишнього середовища та ін., в яких активну участь брала студентська та учнівська молодь.
Протягом 2006 року комітетом у справах сім’ї та молоді були проведені міські дитячі та молодіжні заходи, присвячені святкуванню Тетяниного дня, Дня Св. Валентина, Дня захисту дітей, Дня молоді, Дня знань, Дня сім’ї, Дня міста та ін.
Комітет у справах сім’ї та молоді тісно співпрацює з дитячо-юнацькою спортивною школою козацького мистецтва «Спас», постійно підтримує їх проекти щодо популяризації національних свят, звичаїв і традицій нашої казацької землі. З метою збереження та захисту природного середовища о.Хортиця, залучення молоді до реалізації програми охорони та збереження природи регіону щороку проводиться міська екологічна акція «Чиста Хортиця».
Комітет у справах сім’ї та молоді і в подальшому буде проводити роботу щодо залучення дітей та молоді до важливої справи благоустрою міста, що сприятиме бережному та відповідальному ставленню молодого покоління до природи нашої землі, чистоти та порядку у нашому місті.
 

Пропаганда здорового способу життя, профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі.

Комітетом у справах сім’ї та молоді проводиться робота щодо формування здорового способу життя, профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, а саме: охоплено значне коло запорізької молоді для подолання девальвації загальнолюдських цінностей, формування всебічно розвиненої, високоосвідченої, соціально-активної особистості, здатної до самовдосконалення та самореалізації, виховання почуття відповідальності, утвердження конституційних положень про те, що людина, її життя, здоров’я, честь і гідність є найвищою соціальною цінністю.
З метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі протягом 2006 року проведено близько 600 групових заходів. При міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створена служба роботи з ін’єкційними споживачами наркотиків та членами їх сімей, працівниками якої у І кварталі 2007 року було надано 214 послуг.
Наприкінці 2006 року комітетом у справах сім’ї та молоді спільно з молодіжною громадською організацією „СВАРОГ” впроваджена міська програма „Збережемо майбутнє молоді!”. У рамках реалізації програми 05.12.2006 у Запорізькому національному університеті відбувся круглий стіл на тему „ВІЛ/СНІД-новий погляд”, на якому проводився обмін досвідом серед організацій, які працюють з профілактики ВІЛ/СНІДу. Під час проведення інформаційно-профілактичних заходів серед учнівської молоді, з метою підвищення рівня інформованості з проблем ВІЛ/СНІДу, інших негативних явищ і формування відповідальної поведінки проводились консультації спеціалістів, розповсюдження профілактичних інформаційних буклетів, демонстрація відеофільму.
Аналіз соціологічного опитування, що проводилось під час реалізації програми, свідчить, що 37% учнівської молоді недостатньо поінформовані з проблем ВІЛ-СНІДу, 58% респондентів мають бажання брати участь у тренінгах з даної проблематики.
Таким чином, учнівська молодь потребує підвищення рівня інформованості з проблем ВІЛ/СНІДу, наркоманії та інших негативних явищ. З цією метою комітетом буде продовжено реалізацію міської програми «Збережемо майбутнє молоді!», у межах якої планується проведення 21 тренінгу в учбових закладах міста.

 

Співпраця з молодіжними громадськими організаціями, органами

студентського самоврядування.

 

З метою підтримки та розвитку ініціатив органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів, щороку комітет виступає співорганізатором проведення на базі Запорізької державної інженерної академії Всеукраїнської науково-практичної конференції «Студентське самоврядування: досвід, проблеми, перспективи розвитку». Традиційно у Запорізькому Національному університеті підтримується щорічна регіональна наукова конференція молодих дослідників «Актуальні проблеми математики та інформатики». Разом з Запорізькою асоціацією студентів та молодих фахівців проводяться семінари-тренінги на тему «Малий бізнес в м.Запоріжжі. Погляд професіоналів».
З нагоди Міжнародного дня студентів доброю традицією стало проведення зустрічі міського голови зі студентським активом міста, на якій обговорюються актуальні питання студентського життя. За значний внесок у розвиток студентського руху та активну громадську діяльність студенти вищих навчальних закладів міста відзначаються Почесними грамотами виконкому міської ради.
З метою виховання почуттів патріотизму, відповідального ставлення молоді до рідного міста, його культурних надбань другий рік поспіль комітет у справах сім’ї та молоді спільно зі студентським сенатом ЗДІА в рамках святкування Дня міста проводить акцію «Збережемо рідне місто». З метою запобігання актам вандалізму пам’яток культури на бул. Шевченка, пл.Маяковського, пл.Поляка здійснювалось патрулювання студентськими дружинами з охорони громадського порядку. Крім того, під час проведення акції розповсюджувались листівки із закликом берегти природу і чистоту рідного міста.
У 2007 році спільно з Запорізьким національним технічним університетом вперше був проведений конкурс-змагання «Щит міста Запоріжжя-2007» серед студентських підрозділів з охорони громадського порядку. Під час проведення заходу були вручені п’ять комплектів зимової форми спецпідрозділу «Щит» ЗНТУ, співробітникам які беруть активну участь в охороні громадського порядку під час проведення міських заходів.
Комітет у справах сім’ї та молоді міської ради виступає співорганізатором Міжнародного фестивалю студентських театрів естрадних мініатюр „Студентські жарти” за участю команд України, Росії та Білорусії. Фестиваль проводиться з метою виявлення молодих талановитих людей, надання їм можливостей реалізувати свій творчий потенціал, подальшого розвитку студентських творчих колективів, морального та естетичного виховання, популяризації художньої студентської творчості, укріплення культурних і дружніх зв’язків творчої молоді України і країн СНД.
З метою виховання в учнівській молоді високої навчальної та трудової дисципліни, формування високих моральних, естетичних та етичних ідеалів, залучення учнів до суспільно-корисної діяльності комітет у справах сім’ї та молоді міської ради спільно з управлінням освіти і науки міської ради у 2007 році започаткував проведення міського конкурсу „Кращий учень року професійно-технічного навчального закладу”.
У м. Запоріжжі зареєстровано 30 молодіжних громадських організацій.
Комітет у справах сім’ї та молоді тісно співпрацює з молодіжною громадською організацією „Прес-центр „Акцент”. З метою профорієнтаційної роботи з молоддю у напрямку «Журналістика», створення умов для самореалізації підростаючого покоління випускається молодіжна газета «Снайпер», яка поширюється безкоштовно через навчальні заклади. У 2006 році проведено конкурс тематичних робіт серед колективів газетних видань молоді учбових закладів міста, присвячений 85-річчю перейменування м.Олександрівська в м.Запоріжжя. У 2007 році започаткована реалізація Запорізької міської програми «Школа молодіжного редактора» за наступними напрямками:
          Підготовка макетів та тиражування роздаткових матеріалів.
          Проведення майстер-класу для колективів газетних видань молоді у кожному районі міста на тему «Механізм впровадження діяльності газетного видання в межах діяльності закладу освіти та молодіжної організації».В межах реалізації програми проведено міські турніри з гри «Що? Де? Коли?» серед учнівської молоді міста.
З 2005 року з метою підтримки обдарованої молоді проводиться виставка газетних видань молоді «Молодіжний акцент». У 2006 році в рамках виставки проведено конкурс серед 53 газетних видань молоді, який мав на меті виявлення рівня здібностей шкільних, училищних, університетських газет. У поточному році планується проведення міжрегіональної виставки газетних видань молоді за участю молодіжних видань з інших міст України.
Протягом п’яти років комітет у справах сім’ї та молоді працює з молодіжною громадською організацією підтримки соціально-педагогічних ініціатив «Юнь Запоріжжя».Так у 2006 році в оздоровчому комплексі «Маяк» був проведен ІУ фестиваль-тренінг шкільної преси «Один+один». В листопаді того ж року була проведена УІІ сесія дитячого парламенту. Цього року був проведен табір-семінар «Міжнародні журналістські канікули 2007» за участю делегацій з Росії, Білорусії, Молдови. У 2007 році  проведено конкурс на кращу модель та програму шкільного самоврядування , в якому взяли участь 4 дитячі організації, 6 гімназій, 9 закладів інтернатного типу.
У 2007 році стартувала міська програма «Школа молодіжного лідера». В рамках реалізації програми пройшли підготовку 7 тренерів для роботи з учнівською та студентською молоддю, спрямованою на підготовку молодіжних лідерів для роботи в молодіжних організаціях м.Запоріжжя. Робота з підготовки молодіжних лідерів буде проводиться до кінця року в кожному районі міста.
Вперше за підтримки комітету у справах сім’ї та молоді у Запорізькому педагогічному коледжі відбувся Форум студентських лідерів вищих педагогічних навчальних закладів І рівня акредитації Південного регіону України та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації м.Запоріжжя і Запорізької області. У заході взяли участь представники 31 навчального закладу. На форумі проведено тренінг «Я-студентський лідер», дебати «Студентське самоврядування-за і проти», круглий стіл «Дійове студентське самоврядування-реальність чи міф?». Учасники форуму взяли участь у трудовій акції на о.Хортиця.
Комітетом у справах сім’ї та молоді буде продовжена робота щодо організації та проведенні у місті молодіжних заходів за участю молоді з інших міст України, СНД та зарубіжжя, що сприятиме створенню позитивного іміджу м.Запоріжжя.

 

Підтримка талановитих, обдарованих дітей та молоді.

 

У м.Запоріжжі створена мережа ліг КВН, яка охопила шкільну, коледж та студентські ліги, що дало можливість гармонійного та послідовного розвитку команд. Ігри з успіхом проходять у місті та користуються успіхом серед дітей та молоді. За фінансової підтримки комітету у 2006 році команда КВН „Гарячі 80-ті” брала участь в іграх Вищої Української ліги КВН. У 2007 році команда КВН «4-й поверх» взяла участь в 1/8 фіналу Вищої Української Ліги КВН. Збірна команда ЗНУ взяла участь у XVIII Міжнародному фестивалі КВН «Ківін-2007» у м.Сочі.
З метою підвищення творчого, інтелектуального, культурного потенціалу молоді, підтримки молодих талановитих літераторів, популяризації української мови та літератури комітетом у справах сім’ї та молоді міської ради започатковано проведення міського конкурсу «Літературна перлина» серед студентської та учнівської молоді, вчителів загальноосвітніх шкіл міста.
Масштабним заходом для обдарованої молоді нашого міста став молодіжний фестиваль естрадного мистецтва “Зорепад”, який проводиться з метою пошуку та підтримки талановитої молоді.
Щороку комітетом у справах сім’ї та молоді разом з громадською організацією «Нова археологічна школа» організовується польовий табір юних археологів міста на о.Хортиця у складі студентської молоді, яка вміє сполучати любов до історії, археології, музики, активного відпочинку.
Традиційними заходами, популярними серед молоді, стали фестивалі краси і талантів «Міс Університет», «Міні міс», «Міс Хортиця».
Відповідно до Програми розвитку та підтримки малого підприємництва комітетом у справах сім’ї та молоді міської ради з 2006 року реалізовується Програма проведення семінарів та конкурсу «Бізнес-проектів» в рамках молодіжного підприємництва, яка має на меті заохочення молодих підприємців, надання їм організаційно-фінансової та консультаційної підтримки для подальшого сприяння створенню нових підприємств та економіко-правової підготовки до діяльності в ринкових умовах.
Цього року до проекту Програми були внесені зміни щодо учасників проекту, якими передбачено можливість участі у конкурсі студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ рівнів акредитації, які мають на меті впровадження поданого бізнес-проекту. Переможці конкурсу мають можливість отримати у міському фонді підтримки підприємництва безвідсоткові кредити на суму 30 тис. грн.терміном на 2 роки.
 

Попередження різних форм насилля в сім’ї, підвищення статусу жінок в Україні та підтримка гендерних ініціатив.

 

На виконання Державних програм у сфері сім’ї, захисту дитинства та материнства важливим напрямком діяльності комітету є профілактика насильства в сім’ї. З метою координації зусиль органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, органів і установ, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, створено міську Координаційну раду з питань попередження насильства в сім’ї, затверджену розпорядженням міського голови від 24.02.04 № 171р. Протягом 2006 року відбулось 3 засідання міської координаційної ради.
З питань попередження насильства в сім’ї комітет плідно співпрацює з Запорізькою жіночою організацією «Центр громадсько-соціальних ініціатив». Протягом 2006 року проведено 12 семінарів-тренінгів у навчальних закладах Жовтневого та Ленінського районів, якими були охоплені різні цільові аудиторії – учнівська та студентська молодь, педагоги навчальних закладів, посадові особи місцевого самоврядування. Основою семінарів-тренінгів була теза: „Ненасильство – основа партнерських взаємовідносин”. Семінари проходили як інтерактивні тренінги, що дає не тільки знання про те, що таке насильство, види насильства, як протистояти насильству, куди можна звернутися за допомогою, а ще й відпрацьовувались деякі вправи щодо попередження трансформації конфліктів у молодіжному середовищі.
У період з 25 листопада по 10 грудня 2006 року у м.Запоріжжі був реалізован соціальний проект «16 днів активності проти гендерного насильства”, метою якого є сприяння подоланню проблем домашнього насильства через активізацію зусиль органів влади та громадських організацій на місцевому рівні шляхом проведення низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності реалізації Закону „Про попередження насильства в сім’ї” та відповідних нормативно-правових актів. У рамках реалізації проекту було проведено два „круглих столи” та 9 семінарів-тренінгів для різних верств молоді.
У 2006 році був реалізован проект «Політика гендерного паритету», в рамках якого проводились семінари-тренінги «Гендерна соціалізація сім’ї».
Аналіз проведення спільних соціальних заходів комітету у справах сім’ї та молоді та Запорізької жіночої організації «Центр громадсько-соціальних ініціатив» свідчить про ефективність заходів через зворотній зв’язок з боку різних цільових груп, які заявили стосовно свого бажання продовжити впровадження спілкування у формі семінарів-тренінгів, які позитивно впливають на самовизначеність у проблемі, сприяють формуванню громадського суспільства.
В сучасних умовах особливого значення набуває надання інформаційно-консультативної допомоги сім’ям з метою повернення їм загублених орієнтирів. Цю інформацію необхідно поширювати серед соціально-незахищених верств населення, безробітних жінок (наприклад, шляхом участі у семінарах, які проводять центри зайнятості). Актуальним є надання інформаційно-консультативної, психологічної та юридичної допомоги неблагополучним сім’ям. У цьому напрямку особливо важлива робота центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо надання психологічних консультацій сім’ям групи «ризику».
При міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді функціонує 7 спеціалізованих формувань. Під соціальним супроводом перебувало 22 сім’ї, в яких виховуються 40 дітей . На даний час 4 сім’ї знято з обліку з позитивним результатом. Службою екстреної психологічної допомоги “Телефон довіри” протягом 2006 року було надано понад 2 тис. послуг. З метою реалізації основних напрямків державної соціальної політики впроваджується програма підготовки волонтерів до реалізації соціальних програм.
Комітетом у справах сім’ї та молоді міської ради проведений аналіз оперативних даних з питань попередження насильства в сім’ї за період 2005 - 2006 років. Аналіз свідчить про те, що:
            у 2006 році збільшилась кількість звернень громадян з питань насильства в сім’ї (2005 – 118, 2006 – 170);
            більшість звернень надійшло до органів внутрішніх справ – 87 (міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 51, служби у справах неповнолітніх – 26, комітети у справах сім’ї та молоді – 6);
            кількість наданих послуг у 2006 році склала 273;
            винесено офіційних попереджень – 87.
З метою налагодження ефективної взаємодії органів місцевого самоврядування, установ, громадських організацій щодо негайного реагування на випадки насильства в сім’ї та надання необхідної допомоги потерпілим, підвищення рівня правової культури населення та поінформованості про проблему насильства в сім’ї комітет у справах сім’ї та молоді міської ради розробив Комплексний план заходів щодо попередження насильства в сім’ї на 2007-2010 роки, який затверджений розпорядженням міського голови від 03.05.07 № 383р.
 

Залучення молоді до служби в органах місцевого самоврядування.

 

На виконання заходів з підготовки та залучення молоді до служби в органах місцевого самоврядування, створення умов для її професійного зростання, затверджених розпорядженням міського голови від 09.12.2003 №829р, з метою залучення молоді до служби в органах місцевого самоврядування комітет у справах сім’ї та молоді спільно з Всеукраїнською молодіжною організацією «Молодіжна альтернатива» реалізовує спільний проект, який полягає у стажуванні студентів вищих навчальних закладів у постійних комісіях міського ради. За результатами конкурсного відбору 6 студентів ВУЗів міста у період з 30.08.06 по 06.10.06 проходили стажування у постійних комісіях міської ради.
З метою виявлення студентської молоді, яка бажає працювати в органах місцевого самоврядування, комітетом у справах сім’ї та молоді було проведено анкетування студентів 4-х Запорізьких ВУЗів. За результатами опитування 40% студентів виявили бажання працювати в органах місцевого самоврядування, а саме: у напрямах соціального захисту населення, освіти, сім’ї та молоді, екології.
 

Сприяння молодіжному житловому кредитуванню.

 

Керуючись Постановою КМУ від 29.07.02 № 1089 «Про затвердження Державної Програми забезпечення молоді житлом на 2002-2010 роки», з метою реалізації у м.Запоріжжі державної молодіжної політики шляхом створення сприятливих умов для розвитку молодіжного житлового будівництва, комітетом у справах сім’ї та молоді спільно з Запорізьким регіональним управлінням Державної спеціалізованної фінансової організації «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» розроблена та реалізується Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста житлом.
У 2005 році з міського бюджету на реалізацію програми було виділено 500 тис. грн, у 2006 році - 608,8 тис. грн. У 2007 році передбачені кошти у сумі 1 млн. грн. для надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям міста. Таким чином, збільшення бюджетного фінансування створює сприятливі умови для забезпечення молоді міста житлом.
За період реалізації програми було надано 47 кредитів за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. З метою виконання Цільової комплексної програми забезпечення молоді міста житлом необхідно вирішити питання щодо резервування земельних ділянок під молодіжне будівництво.
Забезпечення соціального становлення та розвитку молоді, реалізація її конституційних прав обумовлюють необхідність координації зусиль органів місцевого самоврядування, громадських організацій в цьому напрямку.
Комітетом у справах сім’ї та молоді міської ради буде продовжена робота щодо залучення громадських організацій до реалізації місцевих програм, спрямованих на поліпшення становища дітей, молоді, сім’ї у м.Запоріжжі.



Голова комітету у справах сім'ї та
молоді міської ради 
І.С. Філіпенко


Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення