Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/04/2007

Рішення міської ради від 28.04.2007 № 16 «Про затвердження Концепції розвитку парків і скверів в м. Запоріжжі до 2010 року»

Керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, «Про благоустрій населених пунктів», з метою координації та забезпечення більш ефективного розвитку рекреаційних територій в м. Запоріжжі,  Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
         1. Затвердити Концепцію розвитку парків і скверів в м. Запоріжжі до 2010 року  (додається).        
         2. Управлінню з питань екології міської ради (Бройде І.Л.) скласти робочі плани з реалізації затвердженої Концепції розвитку парків та скверів в м. Запоріжжі  з визначенням відповідальних та термінів виконання.
         3. Головам районних адміністрацій міської ради, до реалізації Концепції розвитку парків і скверів у м. Запоріжжі в повному обсязі, здійснити невідкладні заходи з прибирання територій парків і скверів на території районів в термін до 01.06.2007 року.
         4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченка С.М.,  постійну комісію міської ради по екології (Завгородня Л.І.) та постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин (Таран Р.О.).

Міський голова Є.Г.Карташов
Затверджено
Рішення міської ради
28.04.2007 № 16

Концепція
розвитку парків і скверів в м. Запоріжжі
до 2010 року.

 
1.     Загальні положення.
 

1.1. Концепція розвитку парків і скверів в м. Запоріжжі розроблена у відповідності до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105.
1.2. При розробці Концепції розвитку парків і скверів в м. Запоріжжі враховані положення Генерального плану розвитку міста Запоріжжя, затвердженого рішенням Запорізької міської ради від 15.09.04 №4 та рішення Запорізької міської ради від 06.12.2006 № 13 «Про збереження, розвиток парків та скверів, їх благоустрій та збереження існуючих зелених насаджень в м. Запоріжжі».
                           
2.     Основні завдання концепції.
 

2.1. Основними завданнями концепції розвитку парків і скверів в м. Запоріжжі є:
         -  розвиток та збереження парків і скверів в м. Запоріжжі;
         - створення нових парків відповідно до генерального плану розвитку міста;
         - приведення рівню благоустрою, облаштування та загального стану інфраструктури паркових територій у відповідність до існуючих та перспективних рекреаційних навантажень;
         - створення умов для зниження техногенного впливу на навколишнє природне середовище територій рекреаційного призначення;
         -  запобігання можливості зайняття озеленених територій міста забудовою нецільового призначення.
 
3.     Шляхи реалізації концепції.
 

3.1. Забезпечення розробки та погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж парків і скверів з визначенням їх статусу та режимом використання для подальшого затвердження рішенням Запорізької міської ради.
3.2. Проведення інвентаризації зелених насаджень у парках і скверах для визначення їх якісного стану та подальшої розробки заходів з їх відновлення.
3.3. Проведення аналізу відповідності парків і скверів нормативним показникам рівня озеленення відповідно до вимог ДБН 360-92**, яка складає для міських парків – 65-80%, скверів – 75-85%  (встановити рівень озеленення для міських парків і скверів на території м. Запоріжжя – 80%).
3.4. Визначення балансоутримувачив об’єктів нерухомості, розташованих на території існуючих парків і скверів для залучення до організації благоустрою відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів».
3.5. Розроблення методики пропорційного закріплення території парку для утримання її у належному стані за балансоутримувачами розташованих на території парків і скверів об’єктів нерухомості.
3.6. Укладання угод з балансоутримувачами об’єктів, розташованих на території парків і скверів на утримання визначеної території.
3.7. Розроблення проектів комплексної реконструкції парків і скверів міста та погодження їх у встановленому законом порядку.
3.8. Вивчення можливості розміщення на території існуючих парків і скверів додаткових об’єктів для заохочення потенційних інвесторів реконструкції території парків і скверів для їх відновлення.
3.9.  Проведення конкурсів по реконструкції території парків і скверів з правом розміщення додаткових об’єктів, відповідаючих цільовому призначенню території.
 
4.     Очікувані результати.
 

4.1. Підтримка належного рівня забезпеченості населення м. Запоріжжя якісними озелененими територіями загального користування.
4.2. Насиченість міського ландшафту оновленими озелененими територіями для позитивного впливу на мікроклімат та підсилення архітектурно-просторової виразності території міста.



Секретар ради Ю.В. Каптюх