Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13/04/2007

Рішення міської ради від 13.04.2007 № 4 «Про політичну ситуацію в Україні»

Враховуючи політичну ситуацію в Україні, на підставі статті 25 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” Запорізька міська рада,
ВИРІШИЛА:
1. Прийняти звернення депутатів Запорізької міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України (додається)
2. Зазначити, що правова оцінка Указу Президента України є виключною компетенцією Конституційного Суду України.
3. Виконавчому комітету міської ради, посадовим особам виконавчих органів міської ради у своїй роботі керуватися постановами Верховної Ради України від 02.04.2007 №838-16, № 839-16; від 06.04.2007 №837-16, 906-16; від 09.04.2007 № 908-16, 909-16, 911-16 щодо політичної ситуації в Україні та діючим законодавством України.
4. Оприлюднити дане рішення та звернення в газеті міської ради “Запорозька Січ”.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань депутатської діяльності, регламенту, законності та правопорядку (Гунько В.В.).

Міський голова Є.Г.Карташов

  Звернення
депутатів Запорізької міської ради
до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України

Ми, депутати Запорізької міської ради, глибоко стурбовані загостренням політичної ситуації в країні, яка склалася у зв'язку з прийняттям Указу Президента України „Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України”.
Вважаємо, що дії опозиційних сил спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні, підштовхують до небезпечного протистояння Сходу та Заходу України і можуть мати непередбачені наслідки.
Від імені наших виборців зазначаємо, що Запоріжжя є регіоном в Україні, який конструктивно, збалансовано та злагоджено працює як в політичному так і в економічному напрямках – місто металургів, машинобудівників та енергетиків не підтримує курс на дестабілізацію. Темпи зростання промислового виробництва за 2006 рік майже вдвічі перевищують аналогічний показник по Україні, а політична нестабільність та розгойдування державного човна створюють реальну загрозу для конструктивних процесів. Більшість запоріжців не бажають перевиборів, це зайві витрати народних коштів, часу та сил. Ми хочемо, щоб кошти, зароблені трудівниками Запоріжжя, спрямовувались на вирішення невідкладних проблем наших територіальних громад, а не на дострокові парламентські вибори.
Ми наголошуємо, що зволікання з розв'язання політичної кризи неминуче призведе до незворотних негативних процесів в економіці держави в цілому та Запоріжжя зокрема.
Керуючись позицією переважної більшості жителів Запоріжжя, ми звертаємось до Президента України з вимогою відкликати Указ „Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України”.
Ми підтримуємо законодавчі ініціативи Верховної Ради України та діяльність Кабінету Міністрів України і закликаємо зосередити зусилля на своєчасному розв'язанні важливих економічних і соціальних проблем, задоволенні життєвих потреб населення, забезпечивши їх фінансування в межах відповідних бюджетів.
Ми закликаємо всі гілки влади, ще до прийняття рішення Конституційним Судом України щодо відповідності Указу Президента України „Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України” Конституції України, продовжувати переговорний процес та дійти згоди з суперечливих питань, не здійснювати дій, які б погіршували політичну ситуацію в державі і в подальшому діяти в межах чинного законодавства України, забезпечити стабільну роботу центральних органів влади, сталий розвиток держави.

Звернення прийняте на одинадцятій позачерговій сесії Запорізької міської ради.
Рішення від 13.04.2007 №_ 4 _