Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

10/04/2007

Рішення виконавчого комітету від 10.04.2007 № 128 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу серед банківських установ міста на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя»

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального використання коштів бюджету м. Запоріжжя виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
            1. Затвердити Порядок проведення конкурсу серед банківських установ міста на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (додається).
            2. Головним розпорядникам коштів бюджету міста по Програмі „Реконструкція, ремонт і утримання автомобільних доріг на 2007-2009 роки” єдиного цільового фонду Запорізької міської ради та бюджету розвитку бюджету міста щомісяця до 10 числа надавати до головного економічного управління та фінансового управління міської ради інформацію про помісячні очікувані видатки до кінця року.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника фінансового управління міської ради Малиш В.І.


Міський голова Є.Г.Карташов

Затверджено
Рішення виконавчого комітету
міської ради
10.04.2007 № 128

ПОРЯДОК

проведення конкурсу серед банківських установ міста на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету  міста Запоріжжя

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
 

1.1. Метою проведення конкурсу є раціональне використання бюджетних коштів та забезпечення додаткових надходжень коштів до міського бюджету шляхом розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя на найбільш вигідних умовах.
1.2.      Об'єктом конкурсного відбору є пропозиції банківських установ міста, які дозволять провести аналіз переваг та можливостей банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету  міста Запоріжжя.
 

II. ПІДГОТОВКА ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

2.1.    Для проведення конкурсу створюється робоча група по відпрацюванню пропозицій банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (далі – робоча група).
2.2. До складу робочої групи залучаються секретар міської ради, депутати міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, члени виконавчого комітету міської ради, а також представник відділення Державного казначейства у м. Запоріжжя. До складу робочої групи не мають права входити посадові особи та представники учасників конкурсу, їх близькі родичі.
2.3. Персональний склад робочої групи затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради.
2.4.    Робоча група на своєму засіданні затверджує лоти, по яких банківські установи повинні надавати свої пропозиції, та проект листа-запрошення до участі у конкурсі. В листі-запрошенні обов’язково зазначається наступна інформація:
2.4.1. Час, місце та форма проведення конкурсу.
2.4.2. Сума і термін розміщення коштів на депозитному рахунку.
2.4.3. Вимоги до Учасників конкурсу.
2.4.4. Перелік документів, який надається банківською установою робочій групі для участі в конкурсі.
2.4.5. Порядок, місце та строк подання пропозицій.
2.5. Листи-запрошення протягом 3 робочих днів з дати затвердження робочою групою надсилаються до банківських установ міста згідно з переліком, наданим управлінням Національного банку України в Запорізькій області на момент проведення конкурсу.
2.6. Інформація про заплановане розміщення коштів оприлюднюється шляхом опублікування оголошення в газеті „Запорозька Січ” та/або розміщення на інформаційному порталі виконавчого комітету міської ради не пізніше, ніж за 10 днів до дати проведення конкурсу.
2.7.      Участь у конкурсі беруть банківські установи (банки та філії), які розташовані на території міста Запоріжжя, що письмово підтвердили свій намір взяти участь у конкурсі та подали весь пакет документів.
2.8. Для участі у конкурсі банківським установам міста необхідно надати завірені печаткою та підписом керівника або відповідальної особи банківської установи наступні документи (кваліфікаційні вимоги до Учасників конкурсу):
2.8.1. Заяву про участь за вільною формою.
2.8.2.            Копію статуту банківської установи або положення про філію.
2.8.3.   Копію довідки про внесення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.
2.8.4.            Копію свідоцтва про державну реєстрацію.
2.8.5.   Копію банківської ліцензії на право здійснення банківських операцій, яка видається НБУ.
2.8.6. Фінансовий звіт та баланс банку станом на останню звітну дату, яка передує даті подання пропозицій.
2.8.7 Баланс філії, яка виявила бажання  взяти участь у конкурсі, станом на останню звітну дату, яка передує даті подання пропозицій.
            2.8.8 Досвід роботи банківської установи із залучення бюджетних коштів (перелік установ та суми коштів) – за згодою банківської установи.
2.8.9 Пропозиції банку (філії) по розміщенню на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету  міста Запоріжжя  згідно з лотами, що додаються до листа-запрошення, (по кожному лоту окремо) з проектами депозитних договорів. Банк (філія) має право надати пропозиції по всіх лотах або на окремі лоти на свій вибір.
2.9. Банківські установи, які брали участь у конкурсі, що проводився виконавчим комітетом міської ради протягом бюджетного року, повторно не надають документи, передбачені пп. 2.8.2 – 2.8.5 цього Порядку.
2.10.   Матеріали, зазначені в п.2.8, банківські установи міста надають в запечатаному конверті (скріпленому печаткою), на якому написана назва банківської установи та її реквізити, з поміткою „на конкурс”.
2.11. Зазначені матеріали надаються представником банківської установи в строки, вказані в листі-запрошенні. Документи, які надійшли після встановленого строку, робочою групою не розглядаються.
2.12. Подані на конкурс документи не повертаються.
2.13. Інформація про подані Учасниками конкурсу матеріали до початку конкурсу не підлягає оголошенню.

 

III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦЯ
       

3.1. Конкурс визнається таким, що не відбувся, коли:
        - до закінчення терміну надання пропозицій не надійшло ні однієї пропозиції;
        - жодна з наданих пропозицій не відповідає умовам конкурсу.
        У випадку, коли банківська установа, яка допущена до конкурсу, є єдиним учасником і її пропозиції відповідають всім умовам конкурсу, конкурсна комісія може визначити її як переможця конкурсу.
3.2. Не пізніше наступного робочого дня після закінчення кінцевого терміну подання конкурсної документації робоча група проводить засідання, на якому розкриває конверти з конкурсною документацією, перевіряє наявність всіх необхідних документів, передбачених п.2.8 цього Порядку, правильність їх оформлення і приймає рішення про допущення претендентів до участі у конкурсі. В разі недопущення до участі у конкурсі банківській установі надсилається відповідне повідомлення з обґрунтуванням причин недопущення.
3.3. Під час розкриття пропозицій банківських установ можуть бути присутніми представники Учасників та засобів масової інформації.
3.4. За наявності вичерпної інформації та документів рішення про результати конкурсу приймається робочою групою протягом трьох робочих днів з дня відкриття конвертів.
3.5. Переможцем визнається Учасник конкурсу, який відповідає кваліфікаційним вимогам, всім вимогам цього Порядку та який запропонував найбільш вигідні умови розміщення тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (найвищу відсоткову ставку за депозитом та сприятливі умови договору).
3.6. В разі, якщо два або більше Учасників, які відповідають зазначеним вимогам, запропонували однакову ставку відсотка, робоча група для визначення переможця використовує оціночну таблицю:

Показники

Критерії оцінки

Кількість балів

1. Наявність досвіду з розміщення бюджетних коштів

є

20

немає

0

2. Наявність активних операцій з бюджетними установами, комунальними підприємствами міста

є

25

немає

0

3. Можливість збільшення суми вкладу

є

25

немає

0

4. Можливість збільшення відсоткової ставки  при пролонгації договору

є

30

немає

0

        

Підсумовується кількість балів, набрана Учасником конкурсу за кожним показником. Переможцем визнається банківська установа, яка набрала максимальну суму балів.
Депозити в рівних частках та на однакових умовах договору розміщуються в банківських установах-переможцях, які за результатами оцінки набрали однакову суму балів. 
3.7. У разі, коли інформація та документи, що містяться у конкурсній документації, є недостатніми для прийняття рішення про визначення переможців, робоча група має право звертатися до банків-претендентів за роз’ясненнями та наданням додаткової інформації та документів стосовно виконання конкурсного завдання. При цьому термін подання додаткової інформації та документів не може перевищувати 10 робочих днів з дня відкриття конвертів з конкурсною документацією.
3.8. Робоча група надає на затвердження виконавчому комітету міської ради пропозиції щодо укладення депозитних договорів з банківськими установами-переможцями конкурсу.
3.9. Протягом 3 робочих днів після затвердження виконавчим комітетом міської ради пропозицій робочої групи Учасникам конкурсу надсилається повідомлення про результати розгляду пропозицій банківських установ.
3.10. Договори з переможцями конкурсу повинні бути укладені протягом 10 робочих днів з дати прийняття рішення виконавчого комітету міської ради.
3.11. У разі, коли договір не укладено протягом зазначеного терміну, робоча група може продовжити термін його укладання, але не більше, ніж на 10 робочих днів, або скасувати результати конкурсу щодо цього переможця.
3.12. Тимчасово вільні кошти бюджету міста перераховуються з рахунків міського бюджету, відкритих в органах Державного казначейства, на депозитні рахунки, відкриті фінансовим управлінням міської ради в банківських установах-переможцях конкурсу.
3.13. Відсотки, одержані від розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках, зараховуються до бюджету міста і використовуються відповідно до законодавства.

IV. ПОВНОВАЖЕННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ

 

4.1. Основними завданнями робочої групи є:
4.1.1. Організація проведення конкурсу.
4.1.2. Забезпечення рівних умов для всіх Учасників конкурсу, об’єктивного та прозорого вибору банків-переможців.
4.1.3. Нерозголошення конфіденційної інформації.
4.1.4. Оприлюднення інформації про проведення конкурсу.
4.2. В межах своїх повноважень робоча група:
4.2.1. Затверджує лоти, по яких банківські установи повинні надавати свої пропозиції, та проект листа-запрошення до участі у конкурсі.
4.2.2. Надсилає листи-запрошення до банківських установ міста.
4.2.3. Розміщує оголошення про проведення конкурсу в газеті „Запорозька Січ” та на інформаційному порталі виконавчого комітету міської ради.
4.2.4. Забезпечує приймання, облік та збереження документів, що надійшли на конкурс.
4.2.5. Здійснює розкриття в день проведення конкурсу на своєму засіданні конвертів з пропозиціями банківських установ.
          4.2.6. Розглядає заяви та пакет документів претендентів на участь у конкурсі і приймає рішення про допущення претендентів до участі у конкурсі.
          4.2.7. За кваліфікаційними вимогами, які подані претендентами, оцінює стабільність, надійність, традиції, досвід, ділову репутацію банків.
         4.2.8. За необхідності звертається до банків-претендентів за роз’ясненнями та наданням додаткової інформації та документів стосовно виконання конкурсного завдання.
         4.2.9. Визначає переможців конкурсу та надає на затвердження виконавчому комітету міської ради пропозиції щодо укладення депозитних договорів з банківськими установами-переможцями конкурсу.
         4.2.10. Надсилає Учасникам конкурсу повідомлення про результати розгляду пропозицій банківських установ.
         4.3. Рішення про результати конкурсу приймається робочою групою на засіданні у присутності не менш половини її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів. За умови рівної кількості голосів голос голови робочої групи є вирішальним.
         4.4. Рішення робочої групи оформляється протоколом, який підписується всіма членами робочої групи, що брали участь в голосуванні. У разі незгоди члена комісії з її рішенням він може письмово викласти свою позицію, яка додається до протоколу засідання комісії.



Керуючий справами
виконкому ради
К.О.Вайтаник