Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/03/2007

Рішення міської ради від 28.03.2007 № 41 «Про звернення депутатів Запорізької міської ради до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття “Засад внутрішньої та зовнішньої політики”»

Керуючись частиною 3 статті 140 Конституції України, частиною 2 статті 2 та частиною 1 статті 10 Закону України “Про місцеве самоврядування”, виражаючи волю своїх виборців, усвідомлюючи, що для консолідації суспільства, динамічного розвитку України, миру і спокою в державі необхідні чіткі орієнтири її розвитку, які згідно до Конституції України визначає Верховна Рада України шляхом прийняття Засад внутрішньої та зовнішньої політики, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити текст звернення депутатів міської ради до Верховної Ради України про невідкладне прийняття “Засад внутрішньої та зовнішньої політики” (додається).
2. Доручити голові Запорізької міської ради довести дане рішення й заяву до відомості Голови Верховної Ради України.
3. Опублікувати звернення депутатів Запорізької міської ради до Верховної Ради України про невідкладне прийняття “Засад внутрішньої та зовнішньої політики” у газеті міської ради “Запорозька Січ”.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради (Каптюх Ю.В.) та постійну комісію з питань депутатської діяльності, регламенту, законності та правопорядку (Гунько В.В.).

Міський голова Є.Г.Карташов

Звернення
депутатів Запорізької міської ради до Верховної Ради України
про невідкладне прийняття “Засад внутрішньої та зовнішньої політики”

Конституцією України п.5 ст. 85 саме Ви наділені виключним правом прийняти “Засади внутрішньої та зовнішньої політики”. Саме Верховна Рада України крім законодавчої діяльності виконує представницьку функцію, тобто представляє політичні, економічні та соціальні інтереси виборців. Народ України обрав Вас, підтримуючи передвиборні приграми партій та блоків і сподівається на виконання цих програм.
Народ України сподівається, що Ви, керуючись ст.5 Конституції України, як і ми в місцевих радах, будемо разом будувати суверенну Україну, чітко виконуючи “Декларацію про державний суверенітет України”, яка референдумом 1 грудня 1991 року отримала вищій юридичний статус і яку повинні виконувати всі в Україні – від пересічного громадянина до Президента України.
На жаль, часто вищі посадовці в Україні та політики швидко забувають свої передвиборні програми, забувають і про свій головний обов'язок – виконувати волю українського народу. Проти волі виборців вони штовхають Україну в НАТО, СОТ, розпродають народну власність та природні багатства, через жебрацькі пенсії та заробітну плату, проводять політику геноциду народу України. Цьому потрібно покласти край.
Тому ми й звертаємось до Вас, щоб виконуючи “Декларацію про Державний суверенітет України”, Ви прийняли “Засади внутрішньої та зовнішньої політики”, в яких би чітко були записані принаймні декілька головних питань:
1.   Україна позаблокова, нейтральна у воєнному відношенні держава.
2.   Україна повноформатно входить до Єдиного економічного       простору з Росією, Білоруссю та Казахстаном.
3.   Російська мова буде вільно використовуватися на території України та набуде статус другої держаної.
4.   Мінімальна пенсія та мінімальна заробітна плата будуть негайно       встановлені не нижче реального прожиткового мінімуму.
5.   Природні ресурси та земля України є загальнонародною власністю,       власністю всього нашого народу.
Ми вважаємо, що “Засади внутрішньої та зовнішньої політики”, які включають саме ці положення, забезпечать мир і спокій в Україні, розвиток нашої державності. Тому звертаємось до Вас с проханням негайно прийняти цей документ. Це виключне повноваження Верховної Ради України, тому прийняття “Засад внутрішньої та зовнішньої політики” не потребує ані погоджень з Президентом України, ані його підпису.

Звернення прийнято сесією Запорізької міської ради
Рішення № 41 від 28 березня 2007 року
м. Запоріжжя