Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06/03/2007

Рішення міської ради від 06.03.2007 № 12 «Звернення депутатів Запорізької міської ради до керівників підприємств усіх форм власності щодо збільшення заробітної плати працівникам у зв’язку з підвищенням оплати за житлово-комунальні послуги та до мешканців м. Запоріжжя...»

Звернення депутатів Запорізької міської ради до керівників підприємств усіх форм власності щодо збільшення заробітної плати працівникам у зв'язку з підвищенням оплати за житлово-комунальні послуги та до мешканців м. Запоріжжя своєчасно і в повному обсязі проводити розрахунки за житлово-комунальні послуги

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», в зв'язку з підвищенням цін на паливо-енергетичні ресурси, матеріали, виконавчим комітетом Запорізької міської ради були прийняті рішення щодо підвищення тарифів на тепло-, водопостачання та водовідведення.
Тарифи на послуги тепло-, водопостачання та водовідведення перевірені Державною інспекцією з контролю за цінами в Запорізькій області, територіальним відділенням Антимонопольного комітету України в Запорізькій області, Контрольно-ревізійним управлінням у Запорізькій області та визнані економічно обґрунтованими. Тарифи на житлово-комунальні послуги в м. Запоріжжя є одними з найнижчих в Україні, за висновками Міністерства економіки України станом на 01.12.2006.
Враховуючи вищенаведене та з метою своєчасної оплати за спожиті енергоносії населенням м. Запоріжжя за надані житлово-комунальні послуги, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Прийняти звернення депутатів Запорізької міської ради до керівників підприємств усіх форм власності щодо збільшення заробітної плати працівникам у зв'язку з підвищенням оплати за житлово-комунальні послуги та до мешканців м. Запоріжжя своєчасно і в повному обсязі проводити розрахунки за житлово-комунальні послуги.
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В. та постійну комісію міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів.

Міський голова Є.Г.Карташов

ЗВЕРНЕННЯ
до керівників підприємств усіх форм власності щодо збільшення заробітної плати працівникам у зв'язку з підвищенням оплати за житлово-комунальні послуги та до мешканців м. Запоріжжя своєчасно і в повному обсязі розраховуватися за ці послуги

Шановні городяни!

Ми, депутати Запорізької міської ради, щиро занепокоєні ситуацією з оплатою житлово-комунальних послуг. На 1 березня рівень оплати населенням за опалення не перевищує 61%, загальна сума заборгованості за опалення 85 млн. грн.
Тарифи на житлово-комунальні послуги в м. Запоріжжя є одними з найнижчих в Україні, за висновками Міністерства економіки України. До розробки тарифної політики було залучено громадськість міста. Підвищення тарифів відбулося з додержанням процедури регуляторного акта після ретельної перевірки депутатами двох постійних комісій Запорізької міської ради.
Тарифи на послуги тепло-, водопостачання та водовідведення перевірені усіма місцевими контролюючими органами - Державною інспекцією з контролю за цінами в області, територіальним відділенням Антимонопольного комітету, Контрольно-ревізійним управлінням в області. Вони визнані повністю економічно обґрунтованими.
З метою покращення житлового рівня населення та запобігання соціальної напруги міський голова звернувся до Уряду країни з конкретними пропозиціями щодо підвищення рівня заробітної плати працівникам підприємств та установ, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.
Запорізька міська рада звертає увагу керівників підприємств усіх форм власності, розташованих на території м. Запоріжжя, на необхідність збільшення заробітної плати працівників. Це сприятиме підвищенню рівня життя людей, і, як наслідок, своєчасності оплати житлово-комунальних послуг.
Водночас ми звертаємось до запоріжців з переконливим проханням своєчасно та повністю розраховуватися за надані послуги. Ті, хто ухиляється від цього, перекладає власні борги на своїх сусідів. А реальні обігові кошти – головна передумова одужання житлово-комунального господарства, найважливішої галузі життєзабезпечення городян.

Звернення прийнято сесією Запорізької міської ради
Рішення № 12 від 06.03.2007
м. Запоріжжя