Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06/03/2007

Рішення міської ради від 06.03.2007 № 9 «Про передачу в оренду ТОВ “МЕТРО Кеш Енд Кері Україна” земельної ділянки по трасі Харків-Сімферополь для розташування торгівельного центру»

Розглянувши подані матеріали, керуючись ст.ст. 20, 124 та п. а) ст.141 Земельного кодексу України, Законом України “Про оренду землі”, на підставі рішення сесії Запорізької міської ради від 31.11.05 №22 “Про затвердження “Положення про проведення конкурсів на право забудови земельних ділянок на території м. Запоріжжя” та витягу з протоколу засідання конкурсної комісії на право забудови земельних ділянок від 30.11.06 №3, враховуючи ДБН Б.1.1-4-2002 “Склад, зміст, порядок розроблення, погодження та затвердження містобудівного обґрунтування”, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити матеріали містобудівного обґрунтування про внесення змін до Генерального плану м. Запоріжжя, затвердженого рішенням сесії міської ради від 15.09.04 №4, щодо розміщення торгівельного центру по трасі Харків – Сімферополь (район комунального сільськогосподарського підприємства “Запоріжзеленгосп” Запорізької обласної ради).
2. Затвердити товариству з обмеженою відповідальністю “МЕТРО Кеш Енд Кері Україна” (і.п.н. 32049199) проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по трасі Харків – Сімферополь.
3. Припинити комунальному підприємству “Запоріжзеленгосп” Запорізької обласної ради право користування земельною ділянкою площею 5,9573 га (сільськогосподарської землі, рілля) раніше відведеної рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.01.99 №40/29 “Про затвердження матеріалів інвентаризації земельної ділянки загальною площею 343,2982 га на перехресті шляхів Харків – Сімферополь та Запоріжжя – Оріхів Запорізькому обласному державному комунальному сільськогосподарському підприємству “Запоріжзеленгосп” для функціонування підприємства”. Земельну ділянку передати до земель Запорізької міської ради.
4. Змінити категорію земельної ділянки площею 5,9573 га , право користування якою припиняється відповідно до пункту 3 даного рішення, з земель сільськогосподарського призначення на землі житлової та громадської забудови.
5. Передати в оренду терміном на 49 років товариству з обмеженою відповідальністю “МЕТРО Кеш Енд Кері Україна” земельну ділянку (кадастровий номер 2310100000:03:030:0106) загальною площею 6,0416 га по трасі Харків – Сімферополь для будівництва та експлуатації торгівельного центру в межах згідно з планом, що додається, на землях Запорізької міської ради, в тому числі:
-  площею 5,9573 га (землі комерційного використання);
-  площею 0,0843 га (землі, які використовуються для транспорту та зв'язку, інші землі).
6. Доручити Запорізькому міському управлінню земельних ресурсів (Цвіркун О.М.) внести відповідні зміни до земельно-кадастрової документації.
7. Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю “МЕТРО Кеш Енд Кері Україна” (Аксель Лухі, м. Київ, проспект Петра Григоренка, 43):
7.1. Відшкодувати в установленому порядку втрати сільськогосподарського виробництва на земельній ділянці, право користування якої припиняється пунктом 3 даного рішення, у розмірі 334,521 тис. грн. у місячний термін після прийняття рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради.
7.2. Відшкодувати в установленому порядку землекористувачу комунальному сільськогосподарському підприємству “Запоріжзеленгосп” Запорізької обласної ради збитки сільськогосподарського виробництва на земельній ділянці, право користування якою припиняється пунктом 3 даного рішення.
7.3. Після прийняття даного рішення у двомісячний термін укласти договір оренди землі, подати його на державну реєстрацію та одержати в установленому порядку.
7.4. Після державної реєстрації договору оренди землі в п'ятиденний строк подати його копію до відповідного органу державної податкової служби.
7.5. Після закінчення строку оренди землі договір поновити в установленому законодавством порядку.
7.6. Укласти в установленому порядку договір на обмеження та обтяження прав користування земельною ділянкою та договір про встановлення земельного сервітуту.
7.7. Отримати в установленому порядку дозвіл на зняття родючого ґрунтового покриву.
7.8. Після прийняття даного рішення у місячний термін відшкодувати в установленому порядку збитки (внести компенсаційну плату) за видалення зелених насаджень вздовж траси Харків – Сімферополь.
7.9. Приступити до використання земельної ділянки після встановлення її меж в натурі (на місцевості), одержання документа, що посвідчує право на неї та його державної реєстрації.
7.10. Виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України та вимоги, викладені у висновках служб, які погодили відведення земельної ділянки.
8. У випадку будь-яких змін щодо статусу, назви, місцезнаходження юридичної особи або належності об'єкта протягом місяця звернутися для переоформлення в установленому порядку земельної ділянки та внесення змін до земельно-кадастрової документації.
9. У разі невиконання товариством з обмеженою відповідальністю “МЕТРО Кеш Енд Кері Україна” пункту 7 дане рішення втрачає чинність.
10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченка С.М., постійну комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин (Таран Р.О.).

Міський голова Є.Г. Карташов