Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06/03/2007

Рішення міської ради від 06.03.2007 № 5 «Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення із резервного фонду коштів для підготовки та відзначення 100-річчя заснування ВАТ “Мотор Січ”»

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року №670-р “Про підготовку та відзначення 100-річчя заснування ВАТ “Мотор Січ”, враховуючи вагомий внесок ВАТ “Мотор Січ” в економіку України та з нагоди відзначення 100-річчя заснування ВАТ “Мотор Січ”, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Прийняти звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення з резервного фонду коштів для підготовки та відзначення 100-річчя заснування ВАТ “Мотор Січ” (додається).
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В., постійну комісію з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів (Великий В.І.) та секретаря міської ради Каптюха Ю.В.

Міський голова Є.Г.Карташов

Звернення депутатів Запорізької міської ради
до Кабінету Міністрів України щодо виділення із резервного фонду коштів для підготовки та відзначення 100-річчя заснування ВАТ “Мотор Січ”

У 2007 році місто Запоріжжя відзначає дві важливі події – 100-річчя провідного підприємства авіадвигунобудування, відкритого акціонерного товариства “Мотор Січ”, яке відоме не тільки в Україні, але й за її межами, а також 45-ту річницю Шевченківського району м. Запоріжжя, на території якого розташоване ВАТ “Мотор Січ”.
ВАТ “Мотор Січ” впевнено займає гідне місце серед провідних компаній світу, які виробляють, супроводжують в експлуатацію, ремонтують надійні двигуни до літаків та гелікоптерів 555 типів і модифікацій. Підприємством пройдено шлях від створення та введення у виробництво поршневих авіадвигунів водяного охолодження до сучасних конкурентоспроможних на світовому ринку турбореактивних двоконтурних двигунів, турбогвинтових, турбовальних і турбовентиляторних двигунів для літаків та гелікоптерів, а також промислових газотурбінних установок на їх базі.
Історія підприємства відображає поетапне освоєння серійних двигунів, кожний із яких став важливою подією у розвитку вітчизняного авіадвигунобудування.
Продукція компанії експортується та успішно експлуатується в 111 країнах світу. Висока якість та надійність продукції ВАТ “Мотор-Січ” відповідає передовим технологіям, сучасним обладнанням та високій культурі виробництва.
ВАТ “Мотор-Січ” є одним з економіковизначальних підприємств, яке відіграє важливу роль в розвитку економіки міста та в цілому країни.
Темп росту обсягів промислової продукції за 2006 рік становить 114% у порівнянні з 2005 роком. Обсяг реалізації промислової продукції за 2006 рік складає 1165,0 млн. грн., або збільшився у порівнянні з 2005 роком на 15,1%.
У 2006 році вироблено авіатехніки на суму 970,6 млн.грн., цивільної продукції – на 102,4 млн.грн., товарів народного споживання – на 40,7 млн.грн. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у 2006 році збільшилася у 1,5 рази у порівнянні з 2005 роком і становить 1193,5 грн.
У 2006 році підприємством сплачено податків до місцевого бюджету 120747,5 тис.грн., до Державного бюджету України – 36153 тис.грн.
Проведення урочистих заходів з нагоди 100-річчя ВАТ “Мотор Січ” планується на 5-6 вересня 2007 року.
Ми, депутати Запорізької міської ради, представляємо інтереси територіальної громади міста Запоріжжя та висловлюємо щиру вдячність Президентові України, Уряду України та Верховній Раді України за прийняте розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.12.06 № 670-р щодо затвердження оргкомітету з підготовки та святкування цього ювілею.
Зважаючи на те, що на проведення урочистих заходів ВАТ “Мотор Січ” запрошені офіційні особи України, Росії і інших держав, необхідно терміново вирішити нагальні питання з благоустрою району, транспортного сполучення з центральною частиною м. Запоріжжя та другими промисловими районами міста, створення Запорізького музею авіації та упорядження парку імені академіка В.Я. Клімова.
Запорізька міська рада, виконавчий комітет міської ради вишукали можливість профінансувати частину необхідних робіт (реконструкцію та благоустрій доріг) в обсязі 8 млн. грн. за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування.
Але ще залишається надзвичайно актуальним питання транспортного сполучення підприємств з житловими масивами, де мешкають працівники ВАТ “Мотор Січ”, для вирішення якого необхідно терміново виконати реконструкцію вулиці 8-го Березня та інших вулиць Шевченківського району міста Запоріжжя.
Заважаючи на викладене для розв'язання нагальних питань Запорізька міська рада звертається до Вас з проханням виділити місту Запоріжжю 10 млн. грн. з резервного фонду Кабінету Міністрів України.

Звернення прийнято сесією Запорізької міської ради
Рішення № 5 від 6 березня 2007 року
м. Запоріжжя