Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

07/02/2007

Рішення міської ради від 07.02.2007 № 58 «Про звіт тимчасової контрольної комісії ради для вивчення проблем, пов’язаних з відведенням ТОВ “Паланка” земельної ділянки загальною площею 3,9 га для будівництва багатофункціонального торговельно-культурного комплексу на території зелених насаджень...»

Про звіт тимчасової контрольної комісії ради для вивчення проблем, пов'язаних з відведенням ТОВ “Паланка” земельної ділянки загальною площею 3,9 га для будівництва багатофункціонального торговельно-культурного комплексу на території зелених насаджень загального користування у парку “Поколінь”

Заслухавши звіт голови тимчасової контрольної комісії ради для вивчення проблем, пов'язаних з відведенням ТОВ “Паланка” земельної ділянки загальною площею 3,9 га для будівництва багатофункціонального торговельно-культурного комплексу на території зелених насаджень загального користування у парку “Поколінь”, створеної згідно з рішенням Запорізької міської ради від 06.12.2006 № 70, керуючись Земельним кодексом України, Законом України “Про планування та забудову території”, Законом України “Про місцеве самоврядування”, у зв'язку зі зверненнями громадян, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Звіт тимчасової контрольної комісії ради для вивчення проблем, пов'язаних з відведенням ТОВ “Паланка” земельної ділянки загальною площею 3,9 га для будівництва багатофункціонального торговельно-культурного комплексу на території зелених насаджень загального користування у парку “Поколінь” прийняти до відома.
2. Звернутися до Запорізької райдержадміністрації та Запорізької районної ради з пропозицією розглянути питання про передачу території парку “Поколінь” територіальній громаді міста Запоріжжя, враховуючи той факт, що дана територія за Генпланом розвитку м. Запоріжжя є зеленою зоною загального користування та на ній вже знаходяться зелені насадження та об'єкти благоустрою, які є власністю територіальної громади м. Запоріжжя, а також враховуючи той факт, що дана земля використовується саме за таким призначенням з 1982 року.
3. Доручити виконавчому комітету міської ради не розглядати рішення про надання дозволів чи погоджень на використання ТОВ “Паланка” території парку “Поколінь”, враховуючи встановлені комісією факти порушень, з якими цю земельну ділянку було передано в оренду ТОВ “Паланка” до закінчення розгляду цих порушень в суді.
4. Доручити міському голові Карташову Є.Г. провести перевірку щодо підготовки рішень та погоджувальних листів на підтримку пропозицій ТОВ “Паланка” по землевідведенню та будівництву торговельно-культурного комплексу та інших споруд на території парку “Поколінь”.
5. Уповноважити депутата Запорізької міської ради Музичука Олександра Миколайовича спільно з представником юридичного відділу виконкому міської ради, представляти інтереси Запорізької міської ради в місцевих та апеляційних судах України (у т.ч. адміністративних,) Вищому Адміністративному суді України, Верховному суді України, господарському, апеляційних, господарських та Вищому Господарському суді України з питання визнання недійсними розпоряджень голови Запорізької районної державної адміністрації щодо відведення земельної ділянки під будівництво багатофункціонального торговельно-культурного комплексу ТОВ “Паланка” на території парку “Поколінь”.
6. Просити КП “Водоканал”, Запорізькі міські електричні мережі, ВАТ “Запоріжгаз”, Запорізьку міську державну санітарно-епідеміологічну станцію, територіальне управління Державної інспекції з енергозбереження по Запорізькій області, МНС Запорізької області, ДАЇ ЗМУ УМВС України в Запорізькій області та інші підприємства не погоджувати технічні умови ТОВ “Паланка” на будь які дії у парку “Поколінь” до завершення судового розгляду адміністративного позову депутата міської ради Музичука О.М. до голови Запорізької районної державної адміністрації про відведення землі в парку “Поколінь” ТОВ “Паланка”.
7. Звернутися до прокуратури Запорізької області з проханням вжиття заходів прокурорського реагування у разі порушення чинного законодавства з боку державних службовців щодо відведення земельної ділянки на території парку “Поколінь”, а також проінформувати, в якій стадії знаходиться розгляд кримінальної справи № 4550621, порушеної 20.10.2006 за ч. 1 ст. 358 КК України за фактом підробки підпису на акті встановлення та погодження зовнішніх меж земельної ділянки ТОВ “Паланка”.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф., постійну комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин (Тарана Р.О.) та постійну комісію з питань депутатської діяльності, регламенту, законності та правопорядку (Гунько В.В.).

Міський голова Є.Г.Карташов