Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/12/2006

Рішення виконавчого комітету від 28.12.2006 № 483 «Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.04.2004 №149 “Про затвердження Порядку розміщення, експлуатації та демонтажу рекламних засобів в м. Запоріжжя”»

З метою регулювання діяльності у сфері розміщення зовнішньої реклами, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” та Законом України “Про рекламу”, постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067 “Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами”, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Внести у Порядок розміщення об'єктів зовнішньої реклами в м. Запоріжжя (далі – Порядок розміщення) наступні зміни та доповнення:
1.1. Доповнити Розділ 4 Порядку розміщення наступним пунктом:
“4.1.10. Надання приписів та/або доручень на демонтаж спеціальних рекламних конструкцій, що підлягають демонтажу згідно Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами, затвердженого рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.04.2004 №149”.
1.2. Доповнити Розділ 9 Порядку розміщення наступним пунктом:
“9.4. У випадку розміщення на спеціальних рекламних конструкціях соціальної реклами (в рамках всеукраїнських або місцевих програм, при наявності відповідних листів від ініціаторів таких програм та письмового узгодження робочого органу) на час розміщення такої соціальної реклами (але не більше п'ятнадцяти днів на календарний місяць) плата за тимчасове користування місцями, що перебувають у комунальній власності, на яких розміщувалась соціальна реклама, не стягується”.
1.3. Викласти п.13.1. Порядку розміщення в наступній редакції:
“13.1. Контроль за додержанням цього Порядку здійснює виконавчий комітет Запорізької міської ради та робочий орган з питань розміщення зовнішньої реклами у м. Запоріжжя”.
2. Внести у Порядок демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами (далі – Порядок демонтажу) наступні зміни та доповнення:
2.1. Доповнити Розділ 3 Порядку демонтажу наступним пунктом:
“3.2.5. Спеціальні рекламні конструкції, дозвіл на розміщення яких скасований або втратив дію”.
2.2. Викласти п.3.3.2. Порядку демонтажу у наступній редакції:
“3.3.2. Рекламних конструкцій розміром більше 3,0 кв.м. – КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство” на підставі доручень (додаток 5 до Порядку демонтажу) робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами у м. Запоріжжя про демонтаж рекламних конструкцій, що підлягають демонтажу згідно п.3.2. цього Порядку”.
2.3. Викласти п.4.1. Порядку демонтажу у наступній редакції:
“4.1. Робочий орган та КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство” (в порядку надання технічної допомоги) виявляють рекламні конструкції, встановлені самовільно та/або з порушенням діючого Порядку розміщення, про що робочим органом, відповідною районною адміністрацією міської ради та КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство” складається акт про порушення (додаток 1 до Порядку демонтажу)”.
2.4. Викласти п.4.2. Порядку демонтажу у наступній редакції:
“4.2. Робочий орган з питань зовнішньої реклами надає приписи (додаток 2 до Порядку демонтажу) порушникам на демонтаж рекламних конструкцій з вказівкою терміну демонтажу, який не може складати менше чотирнадцяти календарних днів з моменту надання припису”.
2.5. Викласти п.4.3. Порядку демонтажу у наступній редакції:
“4.3. Всі повідомлення та приписи про усунення порушень у порядку розміщення зовнішньої реклами у місті Запоріжжя направляються розповсюджувачам зовнішньої реклами у письмовій формі поштою або вручаються уповноваженим представником робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами особисто, реєструються у відповідному журналі та вносяться до інформаційного банку даних робочого органу”.
2.6. Викласти п.4.5. Порядку демонтажу у наступній редакції:
“4.5. Контроль за виконанням приписів здійснює робочий орган з питань розміщення зовнішньої реклами”.
2.7. Викласти п.4.6. Порядку демонтажу у наступній редакції:
“4.6. У разі невиконання власником рекламної конструкції вимог по демонтажу, згідно наданих приписів, демонтаж рекламної конструкції здійснюється в примусовому порядку КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство” або відповідною організацією, яка здійснює демонтаж на замовлення КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство”, на підставі відповідного доручення робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами (додаток 5 до Порядку демонтажу)”.
2.8. Викласти перший абзац п.4.7. Порядку демонтажу у наступній редакції:
“4.7. Демонтаж спеціальних рекламних конструкцій може здійснюватись на підставі відповідних доручень робочого органу без попереднього надсилання припису в таких випадках:”.
2.9. Викласти п.5.1. Порядку демонтажу у наступній редакції:
“5.1. Районні адміністрації міської ради самостійно, здійснюючи контроль за розміщенням зовнішньої реклами в районі, повідомляють власників рекламних конструкцій про усунення порушень у порядку розміщення зовнішньої реклами та у разі невиконання власником рекламних конструкцій вимог по демонтажу, здійснюють демонтаж у примусовому порядку на підставі розпорядження голови районної адміністрації з притягненням порушників до адміністративної відповідальності згідно з діючим законодавством або звертаються до робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами для надання відповідного доручення до КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство” для проведення демонтажу у відповідності до п.п.4.8. – 4.12. Порядку демонтажу”.
2.10. Доповнити Порядок демонтажу наступним розділом:
“7. Контроль за додержанням Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами.
Контроль за додержанням цього Порядку здійснює виконавчий комітет Запорізької міської ради та робочий орган з питань розміщення зовнішньої реклами у м. Запоріжжя”.
2.11. Додаток 1 до Порядку демонтажу вважати таким, що втратив чинність. Додаток 1 до Порядку демонтажу викласти в новій редакції: “Акт виявлення спеціальних рекламних конструкцій, що розміщені самовільно або з іншими порушеннями” (додається)”.
2.12. Доповнити Порядок демонтажу додатком 5 (додається).
3. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради (Шулдик С.О.) забезпечити висвітлення даного рішення в засобах масової інформації.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченка С.М.

Міський голова Є.Г.Карташов