Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/09/2006

Рішення виконавчого комітету від 28.09.2006 № 342 «Про затвердження розпоряджень голів районних адміністрацій міської ради з питань закріплення за підприємствами, організаціями та установами територій для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо–зимовий період...»

Про затвердження розпоряджень голів районних адміністрацій міської ради з питань закріплення за підприємствами, організаціями та установами територій для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо–зимовий період 2006–2007 років

З метою забезпечення безперебійного руху всіх видів міського пасажирського транспорту в період снігопадів та ожеледиці і керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.Затвердити розпорядження голів районних адміністрацій міської ради:
Жовтневої – від 06.07.2006 № 694р “Про закріплення за підприємствами, організаціями та установами району територій для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо-зимовий період 2006-2007 років” (додається).
Заводської – від 20.07.2006 № 715р “Про закріплення за підприємствами, організаціями та установами району територій для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо-зимовий період 2006-2007 р.р.” (додається).
Комунарської – від 24.07.2006 № 1601р “Про заходи по боротьбі зі сніговими заметами та ожеледицею в осінньо-зимовий період 2006/2007 років” (додається).
Ленінської – від 25.07.2006 № 1677р “Про підготовку до осінньо-зимового періоду 2006-2007 років” (додається).
Орджонікідзевської – від 31.07.2006 № 992р “Про закріплення за підприємствами, організаціями та установами району дільниць шляхів та маршрутів міського транспорту для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо – зимовий період 2006 – 2007 р.р.” (додається).
Хортицької – від 18.07.2006 № 1367р “Про закріплення за підприємствами, організаціями та установами територій для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо–зимовий період 2006–2007 р.р.” (додається).
Шевченківської – від 12.07.2006 № 1445р “Про закріплення за підприємствами, організаціями та установами територій для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо–зимовий період 2006-2007 р.р.” (додається).
2.Створити міський штаб для оперативного керівництва роботами по боротьбі зі сніговими заметами та ожеледицею у складі:
Грищенко В.Ф. - перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальник штабу;
Дорофеєв О.М. - начальник управління комунального господарства міської ради, заступник начальника штабу;
Баздирєв В.Г. - начальник управління житлового господарства міської ради, заступник начальника штабу.
Члени штабу:
Барац М.С. - заступник начальника Запорізького міського управління УМВС України в Запорізькій області (за згодою);
Близнюк В.Д. - заступник голови Ленінської районної адміністрації міської ради;
Глущенко М.Г. - заступник голови Хортицької районної адміністрації міської ради;
Дронов С.М. - начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради;
Журавльов Ю.В. - заступник голови Жовтневої районної адміністрації міської ради;
Кобиляцький В.В. - заступник голови Шевченківської районної адміністрації міської ради;
Кусаков В.О. - начальник міжрайонного відділу ДАІ № 2 при УМВС України в Запорізькій області (за згодою);
Мамяко В.М. - заступник голови Заводської районної адміністрації міської ради;
Семеніков С.І. - начальник міжрайонного відділу ДАІ № 1 при УМВС України в Запорізькій області (за згодою);
Хоцький В.І. - заступник голови Орджонікідзевської районної адміністрації міської ради;
Шанін А.С. - начальник міжрайонного відділу ДАІ № 3 при УМВС України в Запорізькій області (за згодою);
Яковенко В.В. - заступник голови Комунарської районної адміністрації міської ради.
3.Надати право міському штабу у випадках стихійного лиха, пов'язаного зі сніговими заметами та ожеледицею, залучати від будівельних управлінь, автогосподарств, підприємств та організацій усіх форм власності необхідну кількість робочої сили, автомашин, дорожньої і спеціальної снігоприбиральної техніки, інших необхідних механізмів.
4.Управлінню комунального господарства міської ради здійснювати оплату за виконані обсяги робіт по зимовому утриманню шляхів комунальним та іншим підприємствам, з якими укладено договори, в межах бюджетних асигнувань.
5.Головам районних адміністрацій міської ради:
5.1.Здійснювати фінансування робіт по зимовому утриманню шляхів за рахунок виділених асигнувань комунальним та іншим підприємствам, з якими укладено договори;
5.2.До 16.10.2006 провести нараду з керівниками підприємств, які залучені до прибирання закріплених шляхів;
5.3.До 01.11.2006 укласти договори з підприємствами, організаціями та установами на виконання робіт по очищенню та посипці сипучими матеріалами закріплених територій.
6.Відділам комунального господарства районних адміністрацій міської ради спільно з міжрайонними відділами ДАІ № 1, 2, 3 при УМВС України в Запорізькій області до 10.11.2006 провести перевірку готовності снігоприбиральної техніки на комунальних, промислових підприємствах, організаціях, відомствах, комунальних підприємствах “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №1-11, №13” та надати інформацію до міськвиконкому.
7.Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та голів районних адміністрацій міської ради.

Міський голова Є.Г.Карташов

Довідка
до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради „Про затвердження розпоряджень голів районних адміністрацій міської ради з питань закріплення за підприємствами, організаціями та установами територій для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо – зимовий період 2006 – 2007 років”

Комунальне підприємство “ЕЛУАШ” у зимовий період 2005 – 2006 років обслуговувало 3,91 млн. м² покриття доріг.
Протягом зимового періоду постійно виконувались роботи по очищенню від снігу та льоду, проводилась посипка доріг протиожеледними матеріалами, що дало змогу забезпечити безперебійний рух автомобільного транспорту. За цей період використано протиожеледних матеріалів – 13 940 т: відсіву – 12 401т, солі – 1 539 т. Для виконання вищезазначених робіт було залучено 102 од. снігоприбиральної техніки КП „ЕЛУАШ”. При необхідності додатково залучалась спеціалізована важка техніка в кількості 19 од. від інших підприємств.
За 8 місяців 2006 року дорожнім підприємством виконано обсяг робіт по підготовці вулично – дорожньої мережі до роботи в зимових умовах на площі 247,5 тис. м², а саме:
-   середній ремонт - 146,1 тис. м²
-   поточний ремонт - 57,5 тис. м²
-   відсипка доріг - 13,4 тис. м²
-   внутрішньоквартальні ремонти - 30,5 тис. м²
Ведуться роботи з реконструкції вулиці Космічної з повною заміною дорожнього покриття, покриття тротуарів, заміною мереж зливової каналізації, реконструкцією зовнішнього освітлення, заміною систем регулювання дорожнього руху, реконструкцією зелених насаджень.
Розпочато роботи по реконструкції вулиці Гребельної. Вирішуються організаційні питання з капітального ремонту автодорожнього переїзду через споруди греблі ДГЕС і починаються роботи.
Проводиться реконструкція вулиці Хакаської. Планується до кінця року виконати роботи по капітальному ремонту вулиці Бородінської, вулиці Узбекистанської, вулиці Космічної від Південного ринку до кінотеатру „Космос”, ремонт дороги по вул. Космічній при в'їзді в місто з боку траси Харків – Сімферополь.
У 2006 році площа територій закріплених для утримання за КП „ЕЛУАШ”, збільшилась на 152,1 тис. м 2 і складає 4,1 млн. м 2 . Добавились об'єкти:
- Ленінський район – вул. Леонова, вул. Рельєфна, вул. Щаслива, вул. Весніна.
- Шевченківський район – вул. 8 Березня (від вул. Деповської до вул. Іванова), вул. Чарівна (від вул. 8 Березня до вул. Цитрусової), вул. Червона (від середини шляхопроводу до вул. 8 Березня), вул. 8 Березня (від вул. Чарівної до вул. Куйбишева).
- Хортицький район – вул. Новгородська.
- Комунарський район – Набережна магістраль (в районі заводу „АвтоЗАЗ”), вул. Космічна і вул. Комсомольська (після реконструкції збільшилась площа утримання).
Значні, основні обсяги робіт з утримання вулиць лягли на плечі комунального підприємства „ЕЛУАШ”, яке укомплектовано спеціальною технікою всього на 60% від необхідного, 30% якої експлуатується більше 15 років і потребує заміни.
Враховуючи ситуацію, що склалася з забезпеченням комунального підприємства спецтехнікою та обмеженість бюджетних коштів, немає можливості виконати весь комплекс робіт по зимовому утриманню шляхів без підтримки промислових підприємств. Тому районні адміністрації своїми розпорядженнями закріпили території для прибирання від снігу та посипці проти ожеледиці за промисловими та іншими підприємствами і організаціями міста.
З метою недопущення помилок і недоробок минулих років, коли не всі підприємства з належною відповідальністю відносились до утримання закріплених територій, необхідно на початку жовтня провести нараду з керівниками підприємств, залучених до прибирання шляхів, та спільно з міжрайонними відділами ДАІ № 1, 2, 3 при УМВС України в Запорізькій області провести перевірку готовності до роботи снігоприбиральної техніки на промислових підприємствах, в організаціях, відомствах, житлових об'єднаннях.
Управління комунального господарства міської ради проведе огляд готовності снігоприбиральної техніки спеціалізованого підприємства КП “ЕЛУАШ” у листопаді поточного року.
Беручи до уваги викладене вище, на розгляд виконавчого комітету міської ради виноситься питання „Про затвердження розпоряджень голів районних адміністрацій міської ради з питань закріплення за підприємствами, організаціями та установами територій для очищення від снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучими матеріалами в осінньо – зимовий період 2006 – 2007 років”.

Начальник управління
комунального господарства
міської ради
О.М.Дорофеєв