Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27/07/2006

Рішення виконавчого комітету від 27.07.2006 № 294 «Про передачу функцій робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами в м.Запоріжжя та внесення відповідних змін у рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради»

З метою регулювання діяльності у сфері розміщення зовнішньої реклами , керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Законом України "Про рекламу", постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.03 №2067 "Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами", виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.Передати функції робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами в м.Запоріжжя від головного управління архітектури та містобудування до комунального підприємства ”Муніципальна телевізійна мережа”.
2. Внести до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.04.04 №149 "Про затвердження Порядку розміщення, експлуатації та демонтажа рекламних конструкцій в м.Запоріжжя" наступні зміни:
2.1. Викласти преамбулу рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.04.04 №149 у наступній редакції:
"Керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Законом України "Про рекламу" та Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.03 №2067 "Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами", виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
2.2. Викласти п.3 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.04.04 №149 у наступній редакції:
”3. Покласти функції робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами у м.Запоріжжі (далі – робочий орган) на комунальне підприємство ”Муніципальна телевізійна мережа”. Доручити робочому органу враховувати необхідність узгодження з головами районних адміністрацій міської ради проектів рішень на розміщення об'єктів зовнішньої реклами.”
3. Внести у Порядок розміщення об'єктів зовнішньої реклами в м.Запоріжжя (далі – Порядок розміщення) наступні зміни:
3.1. Викласти п.1.1 Порядку розміщення в наступній редакції:
"1.1. Даний порядок розроблено на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про рекламу", "Типових правил розміщення зовнішньої реклами", затверджених Постановою Кабінету Міністрів Украіни від 29.12.03 №2067, "Правил забудови м.Запоріжжя", затверджених рішенням міської ради від 15.10.03 №34 ".
3.2. Викласти п.3.2. Порядку розміщення в наступній редакції:
”3.2. Регулювання діяльності по розміщенню зовнішньої реклами в м.Запоріжжя виконує робочий орган з питань розміщення зовнішньої реклами у м.Запоріжжі (далі – робочий орган).”
3. 3 . Викласти п.6.3. Порядку розміщення в наступній редакції:
“6.3. Робочий орган протягом п'яти днів з дати реєстрації заяви перевіряє місце розташування рекламного засобу, зазначене у заяві, на предмет його відповідності концептуальним схемам розміщення рекламних конструкцій в м.Запоріжжя, затверджених рішеннями виконавчого комітету, та наявності на це місце зареєстрованого в установленому порядку дозволу чи пріоритету іншого заявника “
3.4. Д оповнити Розділ 6 Порядку розміщення наступним пунктом:
«6.7.1. У випадку, якщо замовник відмовляється від розміщення рекламних засобів на будь-яких з місць, на які він отримав пріоритет, робочий орган (згідно з відповідним зверненням замовника) виключає вказані місця з отриманого замовником пріоритету та вносить у письмовій формі відповідні зміни до пріоритету. При цьому плата, внесена заявником за фактичний термін дії пріоритетів, йому не повертається»
3.5. Викласти п.6.8.2. Порядку розміщення в наступній редакції:
“6.8.2. Письмового звернення заявника не пізніше ніж за 10 календарних днів до закінчення строку дії пріоритету щодо продовження терміну оформлення дозволу.”
3.6. Викласти п.6.9 Порядку розміщення об'єктів зовнішньої реклами в м.Запоріжжя у наступній редакції:
“6.9. У разі продовження строку оформлення дозволу робочий орган письмово повідомляє про це заявника у термін не пізніше ніж через 10 календарних днів з моменту звернення заявника. “
3.7. Викласти п.6.13. Порядку розміщення об'єктів зовнішньої реклами в м.Запоріжжя у наступній редакції:
«6.13. У разі прийняття керівником робочого органу рішення про встановлення пріоритету заявника на місце розташування рекламного засобу, яке перебуває в комунальній власності, заявник протягом трьох днів укладає договір на тимчасове користування цим місцем з КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство”.
В разі не укладення договору в зазначений термін з вини замовника або затримки оплати за користування місцем більш ніж на місяць пріоритет на місце розташування рекламного засобу втрачається, робочий орган повертає документи заявнику та робить відповідний запис в журналі реєстрації; у таких випадках повторна заявка того ж замовника на місця, на які було втрачено пріоритет, не приймається до розгляду.»
3. 8 . Викласти п.6.14. Порядку розміщення в наступній редакції:
«6.14. Протягом визначеного строку ( до моменту отримання рішення міськвиконкому та встановлення конструкцій, але не більше 3-х місяців) щомісяця справляється плата за тимчасове користування місцем, що перебуває в комунальній власності в розмірі 25 відсотків плати, встановленої органами місцевого самоврядування.»
3.9. Доповнити п.6.15 Порядку розміщення наступним абзацем:
«У випадку, якщо заявник з будь-яких обставин не отримає рішення міськвиконкому на розміщення рекламних конструкцій відповідно до своєї заяви, кошти, отримані під час дії пріоритету, заявнику не повертаються.»
3.10. Викласти п.6.19. Порядку розміщення в наступній редакції:
“6.19. У разі недодержання заявником визначеного строку та у разі ненадання ним в установлений термін пакету документів в повному обсязі заява вважається не поданою, пріоритет на місце розташування рекламного засобу втрачається, документи повертаються заявнику, про що робочий орган робить відповідний запис в журналі реєстрації. Плата за тимчасове користування місцем, що перебуває в комунальній власності заявнику не повертається”
3.11. Викласти п.6.24. Порядку розміщення в наступній редакції:
“6.24. Робочий орган у термін протягом не більш, як п'ятнадцять робочих днів з дати одержання належним чином оформлених двох примірників дозволу готує та подає на розгляд чергового засідання міськвиконкому проект відповідного рішення на надання заявнику дозволу на розміщення зовнішньої реклами в м.Запоріжжя.”
3.12.   Доповнити Порядок розміщення наступним пунктом:
«8.3. Робочий орган повинен підготувати та винести на розгляд виконкому рішення про скасування дозволу та відміну відповідного рішення виконкому у термін не пізніше ніж 30 календарних днів з моменту настання подій, які перелічені у п.8.1 цього Порядку.»
3.13. Викласти п.9.1. Порядку розміщення об'єктів зовнішньої реклами в м.Запоріжжя у наступній редакції:
«9.1. Плата за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності, встановлюється в порядку, визначеному виконавчим комітетом міської ради, при цьому плата за користування місцем під розміщення рекламних засобів вноситься (відповідно до укладених договорів) на рахунок КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство”».
3.14. Внести зміни у додатки 1,3 до Порядку розміщення (додатки 1,3 у зміненій формі додається).
4. Внести у Порядок демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами (далі – Порядок демонтажу) наступні зміни:
4.1. Викласти п.2.1.1. Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами у наступній редакції:
“2.1.1. Комунальне підприємство “Муніципальна телевізійна мережа” – робочий орган з питань зовнішньої реклами (“Типові правила розміщення зовнішньої реклами”, затверджені Постановою Кабінету міністрів України від 29.12.03 №2067)”
4.2. Викласти п.3.3.2. Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами у наступній редакції:
“3.3.2. Рекламних конструкцій розміром більше 3,0 м 2 – КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство” на підставі рішень виконавчого комітету міської ради про демонтаж самовільної реклами (проект яких готує робочий орган), а у випадку необхідності демонтажу спеціальних конструкцій, перелічених у п.3.2.1, п.3.2.3 даного Порядку - на підставі доручення робочого органу та відповідного Акту виявлення аварійних спеціальних рекламних конструкцій або конструкцій, власник яких невідомий».
4.3. Викласти п.4.1. Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами у наступній редакції:
“4.1. Робочий орган та КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство” (в порядку надання технічної допомоги) виявляють самовільно встановлену рекламу.
4.4. Викласти перший абзац п.4.7. Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами у наступній редакції:
“4.7. Демонтаж спеціальних конструкцій може здійснюватись на підставі відповідних доручень робочого органу без попереднього надсилання припису та без прийняття рішення виконавчого комітету в таких випадках: “.
4.5. Викласти п.4.7.2. Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами у наступній редакції:
“4.7.2. Коли експлуатація самовільно розміщеної спеціальної конструкції створює аварійну ситуацію, загрожує життю і здоров'ю людей, може заподіяти шкоду майну третіх осіб.
Про встановлення таких фактів відповідна районна адміністрація, робочий орган та КП “ Запорізьке міське інвестиційне агентство ” складають відповідний акт (додаток 3).”
4.6. Викласти п.4.8.1. Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами у наступній редакції:
“4.8.1. Акт проведення демонтажу, який підписується працівниками КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство”, що проводили демонтаж, а також іншими особами, що були присутні при проведені демонтажу спеціальних конструкцій (додаток 4). Акт проведення демонтажу складається у 3-х примірниках, один з яких залишається у КП “Запорізьке міське інвестиційне агентство”, другий передається до робочого органу, третій передається власнику демонтованої спеціальної конструкції одразу після складання такого акта, якщо власник присутній при проведені демонтажу. У разі відмови власника демонтованої спеціальної конструкції підписати акт у ньому робиться відповідна помітка.”
4.7. Внести зміни у додатки 1,2,3,4 до Порядку демонтажу (додатки 1,2,3,4 у зміненій формі додаються).
5. Викласти п.2 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради №110/1 від 29.03.05 ”Про затвердження концептуальної схеми розміщення наземних рекламних конструкцій форматом 3,0 х 6,0 м і більше в м.Запоріжжя” у наступній редакції:
”2. Доручити комунальному підприємству ”Муніципальна телевізійна мережа” при розгляді заяв та підготовки дозвільної документації на розміщення наземних рекламних конструкцій форматом 3,0 х 6,0 м і більше користуватись даною схемою.”
6. Викласти п.2 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради №164/5 від 19.04.06 ”Про впорядкування розміщення зовнішньої реклами в м.Запоріжжі” у наступній редакції:
”2. Доручити комунальному підприємству ”Муніципальна телевізійна мережа”, комунальному підприємству ”Запорізьке міське інвестиційне агентство” припинити підготовку, узгодження дозвільної документації та укладення договорів на розміщення наземних рекламних конструкцій в центральній частині міста згідно з додатком, крім наземних рекламних конструкцій, які підлягають переоформленню, а також на розміщення яких встановлено пріоритет до прийняття даного рішення.”
7. Викласти п.2 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради №203/1 від 25.05.06 ”Про впорядкування розміщення зовнішньої реклами в м.Запоріжжі” у наступній редакції:
”2. Доручити комунальному підприємству ”Муніципальна телевізійна мережа .”:”
8. Викласти п.2 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради №203/2 від 25.05.06” Про впорядкування розміщення зовнішньої реклами в м.Запоріжжі ” у наступній редакції:
”2. Доручити комунальному підприємству ”Муніципальна телевізійна мережа” при розгляді заяв та підготовці дозвільної документації на розміщення рекламних конструкцій на фасадах будинків в центральній частині міста, що знаходяться в комунальній власності, керуватись даним переліком.”
9. Вважати п.2 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради №292/1 від 27.07.04 ”Про підсилення контролю за розміщенням елементів зовнішньої реклами та інформації в м.Запоріжжя” таким, що втратив чинність.
10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаска В.В.

Міський голова Є.Г.Карташов