Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

05/07/2006

Рішення міської ради від 05.07.2006 № 18 «Про криміногенну ситуацію у місті Запоріжжі»

В зв'язку із загостренням криміногенної ситуації у місті Запоріжжі, керуючись ст. 38, п. 34 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Прийняти текст заяви депутатів Запорізької міської ради.
2. Надіслати заяву депутатів Запорізької міської ради Президенту України Віктору Ющенку, Міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, Генеральному прокурору України Олександру Медведьку.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови, керуючого справами виконкому міської ради Вайтаника К.О.

Міський голова Є.Г.Карташов

Заява депутатів Запорізької міської ради

 Ми, депутати Запорізької міської ради, усвідомлюючи відповідальність перед нашими виборцями, заявляємо, що Запоріжжя поглинає хвиля організованої злочинності.
10 червня чотирма пострілами впритул було вбито нашого колегу, депутата Запорізької міської ради п'ятого скликання від БЮТ Віктора Савкіна. Цинізм, з яким скоєно цей злочин, ясно показує його підлий замовний характер.
Факт загибелі депутата міськради Віктора Савкіна не можна назвати безпрецендентним. Лише сорок днів минуло з дня загибелі депутата від Партії регіонів Володимира Розгуляєва, який 28 квітня в під'їзді власного будинку був смертельно поранений двома ударами ножа в спину.
Політрада БЮТ (як і Партія регіонів свого часу) оприлюднила заяву про замовний політичний характер вбивства, але політичні мотиви правоохоронцями до уваги не беруться.
За останній час міліція та прокуратура так і не змогли встановити, хто несе відповідальність за злочин 28 квітня. Замість того, через власні прес-служби вони зрідка повідомляють, що «слідство іде» і «відпрацьовуються різні версії». Чи не тому вільно почуваються злочинці, що не зустрічають належного опору з боку тих, чиє призначення – боротьба зі злочинністю в усіх її проявах?
Депутати Запорізької міської ради, від імені всіх чесних громадян міста, звертаються до Президента України Віктора Ющенка, Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Генерального прокурора Олександра Медведька з такими вимогами:
1. Взяти під особистий контроль розслідування обставин вбивства Володимира Розгуляєва та Віктора Савкіна, зробити все можливе для притягнення до кримінальної відповідальності не лише виконавців, але й замовників злочину.
2. Створити спеціальну оперативно-слідчу групу з висококваліфікованих та професійних співробітників Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ, направити її для прискорення розслідування в м. Запоріжжя.
3. Надати депутатам Запорізької міської ради повну та правдиву інформацію про хід розслідування.
4. Обмежити передачі на телебаченні з пропагуванням насильства та бездуховності.
Запоріжжю не потрібні чергові повідомлення про якісь версії. Нам потрібна чітка відповідь на питання: «Хто винен у трагічній загибелі Володимира Розгуляєва та Віктора Савкіна?»
Вбивці та їх хазяї мають бути покарані!

Заява прийнята сесією Запорізької міської ради.
Рішення №18 від 05.07.2006 м. Запоріжжя.