Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22/06/2006

Рішення виконавчого комітету від 22.06.2006 № 235 «Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови»

З метою поліпшення інформування населення про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови, реалізації громадянами права на вільний доступ до інформації про діяльність виконавчих органів місцевого самоврядування Запоріжжя, міського голови, а також забезпечення гласності та відкритості діяльності цих органів, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови (додається).
2. Створити та зареєструвати інформаційний веб-портал виконавчого комітету Запорізької міської ради. Веб-портал виконавчого комітету Запорізької міської ради (далі – веб-портал) є офіційним веб-порталом міста Запоріжжя.
3. Розмістити на веб-порталі:
- інформацію про історію міста;
- інформаційний розділ (новини) про роботу виконавчого комітету міської ради та міського голови;
- інформаційні розділи про роботу управлінь та комунальних підприємств міста;
- бюджет міста;
- інші розділи, що висвітлюють життя міста Запоріжжя.
4. Відповідальність за контент (наповнення) веб-порталу, оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови, шляхом розміщення і періодичного оновлення цих матеріалів на офіційному веб-порталі виконавчого комітету Запорізької міської ради покласти на прес-службу міського голови та управління з питань внутрішньої політики Запорізької міської ради.
5. Управлінню з питань внутрішньої політики розробити Порядок подання та оновлення інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови для оприлюднення у мережі Інтернет.
6. Доручити Комунальному підприємству «Науково-виробнича фірма «Комміт» розробити Порядок функціонування та технічного забезпечення роботи веб-порталу виконавчого комітету Запорізької міської ради.
7. Виконавчим органам міської ради забезпечити подання і постійне та оперативне оновлення інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови, необхідних для оприлюднення у мережі Інтернет. Інформаційні матеріали подаються до структурних підрозділів відповідальних за контент (наповнення) веб-порталу, оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови. Матеріали повинні надаватись у друкованому та електронному вигляді відповідно до вимог, які будуть визначені Порядком подання та оновлення інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови для оприлюднення у мережі Інтернет.
8. Доручити заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керівникам управлінь та інших структурних підрозділів міської ради, головам районних адміністрацій призначити відповідальних за подання та оновлення інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови для оприлюднення у мережі Інтернет та подати інформацію про них до структурних підрозділів відповідальних за контент (наповнення) веб-порталу.
9. Відповідальні за подання та оновлення інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови для оприлюднення у мережі Інтернет забезпечують якісну підготовку інформаційних матеріалів, їх регулярне, оперативне подання до структурних підрозділів відповідальних за розміщення цієї інформації у мережі Інтернет.
10. Контроль за наданням та оновленням інформації для оприлюднення у мережі Інтернет покласти на керівників управлінь, комітетів та відділів Запорізької міської ради та її виконавчого комітету.
11. Відповідальним за створення і забезпечення роботи веб-порталу призначити заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами виконкому ради Вайтаника К.О.
12. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови, керуючого справами виконкому ради Вайтаника К.О.

Міський голова Є.Г.Карташов
  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
міської ради
22.06.2006 № 235

Порядок
оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів
про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови

1. Оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови здійснюється з метою підвищення ефективності та прозорості діяльності цих органів шляхом впровадження та використання сучасних інформаційних технологій для надання інформаційних та інших послуг громадськості м. Запоріжжя.
2. Оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови здійснюється шляхом розміщення і періодичного оновлення цих матеріалів на офіційному веб-порталі виконавчого комітету Запорізької міської ради відповідно до вимог даного Порядку, структурними підрозділами відповідальними за оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови.
3. Головним завданням функціонування веб-порталу виконавчого комітету Запорізької міської ради є надання офіційної інформації про діяльність виконавчих органів влади, міського голови м. Запоріжжя та загальноміські події в мережі Інтернет.
Основні завдання веб-порталу:
- підвищення відкритості та прозорості роботи органів місцевого самоврядування міста Запоріжжя;
- забезпечення за допомогою сервісів веб-порталу інформаційної взаємодії муніципальних установ міста між собою, з населенням міста, сприяння розвитку єдиного інформаційного простору міста;
- забезпечення інформаційної взаємодії з іншими регіонами та муніципальними утвореннями;
- сприяння формуванню та розвитку інформаційної інфраструктури міста;
- сприяння інтеграції міста Запоріжжя у світовий інформаційний простір;
- сприяння об'єктивному, оперативному висвітленню подій у місті;
- надання інформаційних матеріалів про роботу органів місцевого самоврядування міста Запоріжжя, про суспільно-політичний, економічний, культурний стан міста та іншої інформації, яка задовольняє запити різних категорій відвідувачів порталу;
- сприяння розвитку та використанню Інтернет-технологій у виконавчому комітеті Запорізької міської ради та його структурних підрозділах.
4. Організація функціонування веб-порталу передбачає затвердження Порядку подання та оновлення інформації про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови для оприлюднення у мережі Інтернет та Порядку функціонування та технічного забезпечення роботи веб-порталу виконавчого комітету Запорізької міської ради.
5. Інформаційна структура веб-порталу повинна бути адекватною його завданням. Інформаційне наповнення має бути, з одного боку, повним, а з другого – не містити зайвих відомостей, недоречних повторів тощо. При визначенні інформаційної структури веб-порталу необхідно забезпечити технологічну можливість наповнення всіх його розділів та сторінок реальними матеріалами.
6. Інформація на веб-порталі подається державною, а також іншими мовами (за потребою).
7. Структурні підрозділи, відповідальні за контент (наповнення) веб-порталу, оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови повинні підтримувати взаємодію з галузевими та територіальними органами місцевого самоврядування з метою інформаційного наповнення веб-порталу.
8. Структурні підрозділи, відповідальні за контент (наповнення) веб-порталу, оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови мають право:
- отримувати необхідну для оприлюднення на веб-порталі інформацію про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови;
- вносити пропозиції щодо оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови;
- вносити пропозиції щодо створення нових розділів і встановлення додаткових сервісів веб-порталу, а також пропонувати шляхи модернізації структури інформації і дизайну.
9. Прес-служба міського голови:
- забезпечує підготовку і розміщення інформаційних матеріалів в розділі новин веб-порталу з урахуванням їх актуальності та значущості.
10. Виконавчі органи Запорізької міської ради:
- здійснюють відбір, формування та передачу інформаційних матеріалів, що висвітлюють діяльність підрозділів, підпорядкованих підприємств, стан справ у відповідній галузі, перспективи її розвитку і т.д.;
- несуть відповідальність за подання і постійне оновлення інформації про власну діяльність для оприлюднення її у мережі Інтернет та оперативність подання інформаційних матеріалів;
- несуть відповідальність за актуальність та достовірність інформації, яка розміщується у їхніх розділах;
- надають допомогу в отриманні інформаційних матеріалів від підвідомчих структур і організацій структурним підрозділам, відповідальним за оприлюднення в мережі Інтернет інформації про діяльність виконавчих органів міської ради, міського голови.
11. Учасники інформаційної взаємодії несуть відповідальність за зміст, актуальність та своєчасність подання інформації для розміщення на веб-порталі.

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради,
керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник