Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/02/2006

Рішення виконавчого комітету від 28.02.2006 № 64 «Про надання дозволу управлінню житлового господарства міської ради, управлінню комунальної власності міської ради та комунальним підприємствам, які є орендодавцями комунального майна переукладати договори оренди нежитлових приміщень»

З метою приведення у відповідальність до вимог чинного Законодавства України договорів оренди в частині нотаріального посвідчення договорів оренди нерухомого майна укладених на один рік та більше, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду державного та комунального майна», Цивільним Кодексом України, виконавчим комітетом Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Дозволити управлінню житлового господарства міської ради, управлінню комунальної власності міської ради та комунальним підприємствам, які є орендодавцями комунального майна, переукладати договори оренди нежитлових приміщень, укладених у простій письмовій формі терміном на один рік і більше, строк дії яких не сплинув, шляхом їх розірвання та укладання нових договорів оренди з тими ж орендарями.
2. Строк дії таких договорів визначати в межах строку, встановленого раніше прийнятими актами органів місцевого самоврядування, про передачу нежитлових приміщень в оренду.
3. Переукладання договорів оренди здійснюється за умови відсутності заборгованості по орендній платі.
4. У разі, коли строк нового договору оренди буде становити один рік та більше, такий договір підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації.
5. Управлінню житлового господарства міської ради та управлінню комунальної власності міської ради передбачити в нових договорах оренди правонаступництво прав та зобов'язань, визначених договорами, що розриваються, стосовно здійснених орендарями поліпшень орендованого майна або таких, що виконуються у встановленому законодавством України порядку.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гальцова В.Є.

Міський голова Є.Г.Карташов