Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/02/2006

Рішення виконавчого комітету від 28.02.2006 № 42 «Про удосконалення стилю, форм і методів роботи Ленінської районної адміністрації Запорізької міської ради»

Розглянувши інформацію голови Ленінської районної адміністрації міської ради Кияниці В.В., довідку робочої групи по вивченню стану справ по удосконаленню стилю, форм і методів роботи Ленінської районної адміністрації міської ради, виконавчий комітет Запорізької міської ради відмічає, що районною адміністрацією, її керівництвом здійснені конкретні заходи по реалізації рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.02.2005 № 47 «Про заходи по удосконаленню стилю, форм і методів роботи виконавчих органів міської ради». Створена і ефективно працює колегія районної адміністрації, налагоджена плідна співпраця між керівництвом райадміністрації та керівниками промислових підприємств, підприємцями, органами самоорганізації населення, депутатами міської ради, обраними в виборчих округах Ленінського району. Проводиться системна робота по виконанню бюджету району, який у 2005 році був виконаний як у доходній, так і розхідній частині, проводиться робота по забезпеченню сталого, збалансованого розвитку району. Районною адміністрацією розроблений план соціально-економічного та культурного розвитку району «Окраїна». Вирішуються питання соціального захисту малозабезпечених верств населення, набуває подальшого розвитку система освіти та охорони здоров'я, послідовно вирішуються питання благоустрою території. Побудована четверта черга газопроводу на Верхній Хортиці і затверджуються роботи по газифікації вулиць, прилеглих до історико-культурного комплексу «Запорізький дуб». Значна робота проводиться по зниженню заборгованості по заробітній платі серед підприємств району та своєчасній сплаті населенням за житлово-комунальні послуги. Здійснюються заходи по підвищенню ефективності роботи з кадрами, залученню громадськості у вирішенні нагальних питань життєдіяльності району.
Разом з тим, гострим залишається питання стихійної торгівлі. Незважаючи на значну кількість рейдів (150 на протязі 2005 року), складених протоколів, ліквідувати її не вдається, потребують більшої уваги питання житлового господарства, біля половини отриманих райадміністрацією скарг стосуються саме цієї сфери, більшої уваги потребують питання ремонту шляхів та санітарної очистки району.
Виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Інформацію голови Ленінської районної адміністрації міської ради Кияниці В.В. «Про стан роботи по удосконаленню стилю, форм та методів роботи Ленінської районної адміністрації міської ради» взяти до відома.
2. Схвалити практику роботи Ленінської районної адміністрації міської ради по удосконаленню стилю, форм і методів роботи, довідку з цього питання направити районним адміністраціям, відділам та управлінням міської ради для використання у практичній діяльності.
3. Голові Ленінської районної адміністрації міської ради Кияниці В.В.:
3.1. Розробити відповідно до Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» програму впровадження соціальних стандартів на території району.
3.2. Продовжити роботу по подальшій газифікації приватного сектору району.
3.3. Вжити заходи по вирішенню проблем, пов'язаних з ремонтом та утриманням житлового фонду, приведенням його до належного стану.
3.4. Посилити роботу по ліквідації стихійної торгівлі на території району, координації зусиль правоохоронних органів та громадських формувань у цьому напрямку.
4. Про хід виконання даного рішення поінформувати виконавчий комітет міської ради до 01.03.2007.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф.

Міський голова Є.Г.Карташов

ДОВІДКА
Про стан роботи по удосконаленню стилю, форм і методів роботи
Ленінської районної адміністрації Запорізької міської ради

 

Ленінська районна адміністрація та її структурні підрозділи у своїй діяльності керуються Конституцією України, Законами України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, рішеннями обласної ради, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови.

Їх робота здійснюється на підставі Положення про районну адміністрацію та Регламенту роботи Ленінської районної адміністрації міської ради.

Питання удосконалення стилю, форм і методів роботи постійно знаходиться в центрі уваги Ленінської районної адміністрації, якою розроблено та затверджено відповідні заходи з цього питання.

Організація діяльності здійснюється згідно з планами роботи на квартал, які розробляються за пропозиціями структурних підрозділів районної адміністрації, виходячи з поточних проблем життєдіяльності району та з урахуванням плану роботи Запорізької міської ради та її виконавчого комітету.

Аналіз діяльності Ленінської районної адміністрації міської ради свідчить, що вона спрямована на раціональне та своєчасне виконання бюджету, боротьбу з безробіттям, благоустрій району, ліквідацію стихійної торгівлі, координацію зусиль керівництва адміністрації та промислових підприємств району з метою сталого розвитку промислового комплексу, створення сприятливих умов для розвитку підприємництва в районі та задоволення нагальних потреб його мешканців. Так, у 2005 році головою районної адміністрації були прийняті такі розпорядження:

- від 26.04.2005 №864р «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей і підлітків влітку 2005;

- від 17.05.2005 №1025р «Про виконання робіт по благоустрою району»;

- від 27.05.2005 №1130 «Про виконання бюджету району за І квартал 2005 року»;

- від 30.06.2005 №1413р «Про заходи щодо підготовки до нового навчального року і роботи навчально-виховних закладів в осінньо-зимовий період 2005 – 2006 років;

- від 07.07.2005 №1476р «Про стан роботи закладів освіти в частині удосконалення підбору, розстановки та виховання педагогічних кадрів»;

- від 15.07.2005 №1552р «Про створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури»;

- від 02.08.2005 №1666р «Про підготовку до осінньо-зимового періоду 2005-2006 років»;

- від 15.08.2005 №1791р «Про першочергові заходи щодо створення в районі сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями».

З метою вироблення колективної думки, обговорення та вирішення нагальних проблем життєдіяльності району тільки в Ленінській районній адміністрації щомісячно проводяться засідання колегії районної адміністрації. Колегією районної адміністрації (до складу якої крім заступників голови районної адміністрації входять і керівники провідних районних підприємств та установ, громадських організацій) у 2005 році проведено 12 засідань, на яких розглянуто 14 актуальних питань щодо забезпечення життєдіяльності району та задоволення нагальних потреб його мешканців, з них: Про затвердження плану соціально-економічного розвитку району на 2005-2006 роки; Про підготовку промислових підприємств, житлового фонду, об'єктів комунального господарства до роботи в весняно-літній період 2006 року; Про виконання державних та соціальних програм з питань соціального захисту ветеранів війни; Про створення нових робочих місць на підприємствах району; Про реалізацію державної політики та регіональних програм стосовно сім 'ї , жінок, молоді та дітей; Про виконання бюджету району за 2005 рік; Про роботу із зверненнями громадян за І півріччя 2005 року та шляхи удосконалення цієї роботи.

Щопонеділка у районній адміністрації проводяться апаратні наради з керівниками структурних підрозділів, в яких беруть участь заступники голови районної адміністрації. Наради оформлюються протоколами та починаються з інформування присутніх про виконання попередніх протокольних доручень. Постійна увага з боку голови районної адміністрації приділяється таким актуальним питанням як виконання бюджету району, погашення заборгованості по заробітній платі, реструктуризація боргів за оплату житлово-комунальних послуг, благоустрій, ліквідація стихійної торгівлі, приведення території району у належний санітарний стан.

Загальна економічна ситуація, що складається впродовж останніх років у Ленінському районі свідчить про подальше закріплення надбань, досягнутих у попередні роки, підвищення результативності проведених реформ і перетворень, спрямованих на забезпечення сталого, збалансованого розвитку району.

Економічний потенціал району – це близько 130 підприємств усіх форм власності. Визначальне зростання виробництва в районі відбувається за рахунок декількох економіко-визначальних підприємств району – ВАТ „Запоріжтрансформатор”, ВАТ „Запорізький завод високовольтної апаратури”, ВАТ „Запорізький кабельний завод”, ВАТ „Дніпроенерго”, „Дніпровська гідроелектростанція”, ЗАТ „Запорізький завод важкого кранобудування”.

Промисловим комплексом району у 2005 році збільшено обсяги виробництва на 38,5%. Обсяг реалізованих послуг склав 186,4 млн. грн. (в ринкових цінах), що майже на 32,0 млн. грн. більше ніж у 2004 році.

78 підприємств (організацій) району або 62,7% одержали прибуток у сумі 332,2 млн. грн., 37,3% підприємств (організацій) одержали збитки в сумі 13,9 млн. грн.

В районі проводиться систематична робота з організації виконання бюджету міста. В 2005 році бюджет району був виконаний як у доходній частині, так і у видатковій. До бюджету району та міста надійшло 34182,7 тис. грн. Власні доходи району склали 590,0 тис. грн.; уточнений річний план надходжень виконано на 111,3 %. За оперативними даними до бюджету району надійшло 641,3 тис. грн.

Забезпечено надходження коштів до бюджету, фінансування установ соціально-побутової сфери та заходів, спрямованих на соціальний захист населення. Понад 73 % видатків спрямовано на утримання установ освіти та охорони здоров'я.

З метою зниження рівня заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях та установах району та недоїмки по платежах до бюджету в Ленінському районі активно функціонує постійнодіюча комісія з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Впродовж 2005 року проведено 20 засідань комісії. Так, станом на 01.01.2005 сума заборгованості із заробітної плати становила 346,4 тис. грн., станом на 01.01.2006 вона знизилась на 167,4 тис. грн. або на 51,7%.

Позитивні зрушення спостерігаються і у підвищенні середньомісячної заробітної плати на одного штатного працівника. Впродовж 2005 року на підприємствах Ленінського району спостерігається зростання фонду оплати праці та середньомісячної заробітної плати, в середньому на 30,9%, і становить 874,94 грн.

У 2005 році районною адміністрацією розроблено план соціально-економічного та культурного розвитку Ленінського району „Окраїна”, головною метою якого було вирішення питань щодо подальшого розвитку та благоустрою району. Проект плану соціально-економічного та культурного розвитку „Окраїна” було винесено на обговорення та схвалено громадською організацією „Правобережна Асоціація Промисловців” і членами к олегії Ленінської районної адміністрації.

Впродовж 2005 року, успішно реалізуючи політику міськвиконкому, Ленінською районною адміністрацією виконано значний обсяг робіт з благоустрою та поліпшення санітарного стану території району. В рамках цільової програми „Благоустрій ” з районного бюджету на благоустрій території району було спрямовано понад 250 тис. грн.

Проведені роботи з очищення доріг, газонів від сміття та бруду. Ліквідовано стихійні звалища сміття на вулицях Генераторній, Бетховена, Вінницькій, Михайлова, Тиражній, Сако і Ванцетті, вивезено понад 6700 кубометрів твердих побутових відходів.

Упродовж 2005 року на території приватного сектору додатково встановлено 39 контейнерів для вивозу сміття.

Спільно з комунальним підприємством “Водоканал” проведено водопровід для мешканців провулку Конденсаторного, на що районною адміністрацією перераховано 4 тис. грн.

Незважаючи на недостатнє фінансування галузі комунального господарства, комунальними підприємствами району своєчасно виконано роботи з підготовки житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період. Проведений капітальний ремонт 7 будинків на загальну суму 150 тис грн. Виконано ремонт 8,951 тис. кв.м швів стінових панелей. Власними силами виконано поточний ремонт понад 32,0 тис. кв.м покрівлі, реконструйовано 101 балкон. Проведено поточний ремонт, заміну дверей та вікон у 182 під'їздах житлового фонду Ленінського району.

Постійно проводяться роботи з реконструкції та відновлення парків та скверів. У 2005 році на території району улаштовано 6780 кв.м газону (площа Леніна, парк Металургів, сквер 60 років СРСР, сквер по вул. Верхній та вул. Вінтера, вул. Бородінська, вул. Сорок років Рад. України) та 1204 кв.м квітників, висаджено 185 дерев (парк Металургів, пр. Леніна, вул. Валерія Лобановського), обрізано 169 дерев та знесено 52 аварійних.

Реалізуючи міську програму „Світло - 2005” , районною адміністрацією придбані електричні лампи на загальну суму 20 тис. грн. та відновлено освітлення майже 40 вулиць району. Поточним ремонтом відремонтовано понад 35 тис. кв. м дорожнього покриття.

В межах програми „Спеціалізований депутатський фонд” понад 13 тис. грн. було виділено на обладнання дитячих майданчиків на території Бородінського мікрорайону, 18 тис. грн. було спрямовано на поточний ремонт та озеленення території меморіалу “Скорботна мати”, 15 тис. грн. спрямовано на ремонт вул. Талалихіна.

Ленінською районною адміністрацією за сприянням міськвиконкому побудована четверта черга газопроводу на Верхній Хортиці. Завершуються роботи з газифікації вулиць, прилеглих до історико-культурного комплексу "Запорізький дуб".

Житловий фонд району налічує понад 32 тис. квартир. Це 809 будинків і 21 гуртожиток. Впродовж 2005 року в районі введено в експлуатацію 2 багатоповерхових будинки по вул. Ладозькій та вул. Бородінській. На квартирному обліку для отримання житла в районі перебуває 5152 сімей та одинаків. Вирішувати питання забезпечення житлом мешканців району, особливо пільгових категорій, дуже складно через те, що комунальні підприємства «ВРЕЖО №7», ВРЕЖО №9», в оперативному віданні яких знаходиться весь житловий фонд району, не здійснюють належного контролю за його використанням. На неналежному рівні проводиться робота по виявленню безхазяйного і виморочного житла.

Впродовж 2005 року населенням району сплачено за житлово-комунальні послуги з урахуванням заборгованості за попередні роки 61,2 млн. грн. Рівень оплати склав 117,5%, що більше ніж показники за відповідний період попереднього року на 25,4 %.

В районі створена і діє постійнодіюча комісія з розгляду питань реструктуризації заборгованості з квартирної плати. Впродовж 2005 року укладено 38 договорів щодо реструктуризації заборгованості по сплаті за житлово – комунальні послуги на загальну суму понад 67,0 тис. грн. Погашено заборгованість по сплаті за житлово-комунальні послуги на загальну суму 387,6 тис. грн.

В районі відмічено зростання товарообігу, збільшення торговельної мережі. Торговельна мережа району налічує понад 800 об'єктів торгівлі та побутового обслуговування населення. В 2005 році вона збільшилась на 47 об'єктів торгівлі та побуту. Це 10 промислових та 12 продовольчих крамниць, 7 об'єктів громадського харчування, 18 об'єктів побутового обслуговування. Додатково створено 125 робочих місць, чисельність зайнятих осіб збільшилась на 185 осіб.

Завершено реконструкцію ринку ТОВ „Універсал - Маркет” (вул. Руставі, 1б), який розрахований на 359 торгових місць, введено в дію першу чергу ринку ПП „Латус” (вул. Товариська) на 110 торгових місць.

Гострим остається питання ліквідації стихійної торгівлі. Впродовж 2005 року робочою групою районної адміністрації разом з представниками Ленінського РВ ЗМУ УМВС України в Запорізькій області згідно з графіком проведено 150 рейдів щодо ліквідації стихійної торгівлі, на порушників складено 316 адміністративних протоколів.

Ленінська районна адміністрація міської ради плідно співпрацює з Правобережним міжрайонним центром зайнятості. Традиційним вже стало заслуховування на засіданнях колегії звіту керівників центру зайнятості щодо створення додаткових робочих місць.

Турбота про вразливі верстви населення, їх соціальне забезпечення завжди залишається у центрі уваги районної адміністрації. Впродовж 2005 року активно здійснювалися заходи щодо підтримки соціально незахищених і пільгових категорій громадян: дітей, інвалідів, пенсіонерів.

47 тис. пенсіонерів, серед яких 9,455 тис. ветеранів війни, 2,423 тис. ветеранів праці, понад 8 тис. інвалідів своєчасно і в повному обсязі отримують пенсії та соціальні допомоги. 1104 пенсіонерам впродовж 2005 року призначено пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Для санаторно-курортного лікування пільгових категорій громадян видано 614 безкоштовних путівок, що майже на 170 путівок більше ніж у минулому році. 119 інвалідів Великої Вітчизняної війни отримали компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування. 28 інвалідів загального захворювання теж отримали путівки до санаторіїв.

З метою задоволення нагальних потреб осіб з обмеженими можливостями забезпечено їх безперешкодний доступ до приміщення районної адміністрації та управління праці та соціального захисту населення (обладнано пандус), телефон-автомат перенесено на рівень, який дає можливість користуватися ним інвалідам. Фахівцями відділу торгівлі та побутового обслуговування населення проводиться відповідна робота і з керівниками торговельної мережі району. Декілька підприємств торгівлі вже улаштували пандуси.

На першому поверсі управління праці та соціального захисту населення Ленінської районної адміністрації функціонує „громадська приймальня”, запроваджено практику проведення постійнодіючої „гарячої” телефонної лінії.

З липня 2005 року впроваджено єдину технологію прийому громадян, які звертаються за оформленням різних видів допомоги.

Впродовж 2005 року близько 5 тис. осіб отримали різні види матеріальної допомоги. Понад 4200,0 тис. грн. було реалізовано під час виконання програми “Соціальний захист населення”, якою було охоплено 3648 мешканців району.

З метою соціального захисту населення та задоволення нагальних потреб мешканців району фінансовим управлінням районної адміністрації забезпечено виконання міських програм соціального спрямування на загальну суму майже 383 тис. грн.

Ленінська районна адміністрація підтримує й громадські організації, зокрема організації інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни. Впродовж 2005 року на виконання програми „Фінансова підтримка організацій інвалідів та ветеранів” громадськими організаціями Ленінського району отримано коштів на загальну суму 25,530 тис. грн., що на 17% більше ніж за відповідний період 2004 року.

Для спрощення механізму оформлення субсидій з вересня 2005 року впроваджено автоматизовану систему „Субсидія”, що дозволило автоматизувати процес отримання та обробки інформації без участі громадян.

Говорячи про стан охорони здоров'я в районі, слід відзначити стабільність мережі лікувально-профілактичних установ. Найбільше навантаження припадає на поліклінічні відділення, набула розповсюдження така форма надання медичної допомоги, як стаціонар вдома.

Впроваджуються нові методики діагностики і лікування. На базі міських лікарень № 3, № 9 успішно працюють міські спеціалізовані медичні центри малоінвазивної хірургії, гастрохірургічної допомоги.

Робота з дітьми та молоддю - це перспектива на майбутнє. Впродовж 2005 року проведено цілеспрямовану роботу з оптимізації освітньої мережі, зі збереження контингенту учнів та створення належних умов навчання і перебування дітей в освітніх закладах району.

В районі збережено умови для забезпечення розвитку особистості обдарованих малюків. Так, функціонує 6 закладів нового типу, в яких навчається понад 5 тис. учнів. До 01 вересня 2005 року відкрито 161 клас з поглибленим або профільним вивченням предметів. За успіхи у навчанні 17 обдарованих підлітків отримали сертифікати від міського голови.

Також збережено мережу компенсуючих груп в дошкільних навчальних закладах: відкрито 13 санаторних груп (в них виховується понад 300 дітей) і 29 спеціальних груп.

За значні досягнення в навчанні і вихованні дітей та підлітків, підготовку переможців обласних і Всеукраїнських етапів олімпіад 13 педагогів освітніх закладів Ленінського району нагороджені стипендією міського голови імені О. Поляка.

Одним із провідних напрямків роботи районної адміністрації є робота зі студентською молоддю. Лише в Ленінському районі вже четвертий рік поспіль п'ятьом обдарованим студентам Запорізької державної академії, які беруть активну участь у суспільному житті району й міста, призначаються районні іменні стипендії.

Питання соціального захисту неповнолітніх та профілактики протиправних дій з їх боку вирішує служба у справах неповнолітніх районної адміністрації. Впроваджено активний режим виявлення підлітків, які потребують контролю та обліку з боку служби у справах неповнолітніх, налагоджена тісна співпраця між органами прокуратури, закладами освіти, закладами охорони здоров'я, управлінням праці та соціального захисту населення, комунальними підприємствами „ВРЕЖО №№ 7, 9 13” , головами органів самоорганізації населення, громадськими організаціями. В результаті проведеної роботи впродовж 2005 року виявлено і взято на контроль 24 асоціальні сім'ї, в яких перебуває 42 підлітки.

Службою у справах неповнолітніх облдержадміністрації узагальнений досвід роботи Ленінської районної адміністрації з питання захисту житлових і майнових прав неповнолітніх та координації всіх зацікавлених органів. Так, у 2005 році виявлено та попереджено 15 порушень житлових прав дітей. До районної прокуратури направлено 3 справи щодо поновлення прав дітей на користування житлом та визнання договорів купівлі-продажу недійсними.

З метою підвищення загального рівня правової культури населення в районній адміністрації щомісяця проводяться консультативно-правові зустрічі для мешканців району, участь у яких, крім працівників райадміністрації, беруть прокурор району, представники управління юстиції, відділення Пенсійного фонду України в Ленінському районі, державної податкової інспекції. За звітний період проведено 12 зустрічей, під час яких надано консультації з правових питань понад 80 пересічним громадянам.

Робота з кадрами та кадровим резервом в Ленінській районній адміністрації спрямована на виконання Закону України „Про службу в органах місцевого самоврядування”, на забезпечення районної адміністрації кваліфікованими кадрами і ведеться у відповідності до Положення про організацію роботи з кадрами органів місцевого самоврядування м.Запоріжжя, затвердженого розпорядженням міського голови та планом роботи з кадрами, затвердженим головою районної адміністрації від 27.01.2006 №12к.

Аналіз якісного та кількісного складу посадових осіб місцевого самоврядування районної адміністрації показав, що у 2005 році в районній адміністрації спостерігається висока плинність кадрів, звільнилася 21 особа, з них 6 керівників відділів районної адміністрації. Розпорядженням голови районної адміністрації від 24.10.2005 №150к переглянуто розподіл обов'язків між заступниками голови районної адміністрації.

З метою набуття практичного досвіду посадовими особами віком до 30 років, вперше прийнятих на службу в органи місцевого самоврядування, в районній адміністрації впроваджено систему практичного вивчення молодими спеціалістами основних напрямків роботи управлінь та відділів районної адміністрації.

Під час перевірки (2-3 лютого 2006р.) відділом організаційної та кадрової роботи виконкому ради було виявлено певні порушення у відділі освіти районної адміністрації, які до закінчення перевірки були виправлені.
З метою підвищення фахової кваліфікації працівників райадміністрації впродовж 2005 року Ленінська районна адміністрації співпрацює з Запорізьким інститутом економіки та інформаційних технологій і Запорізькою державною інженерною академією. Провідні фахівці означених навчальних закладів брали участь у проведенні апаратних навчань. У 2005 році проведено 13 апаратних навчань, на яких було розглянуто 15 питань, основні з яких: нове у законодавстві, дотримання вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією”, особливості та методи роботи під час розгляду звернень громадян, нові аспекти Закону України „Про вибори народних депутатів України”.
Однією з умов успішної діяльності органів місцевого самоврядування є їх зв'язок з територіальною громадою, врахування думки мешканців району при прийнятті рішень, що мають громадське значення. На території Ленінського району створено 34 органи самоорганізації населення, у тому числі 27 квартальних, 3 вуличних і 4 будинкових комітети. Районна адміністрація тісно взаємодіє, надає методичну та практичну допомогу органам самоорганізації населення (квартальним, вуличним та будинковим комітетам), що легалізовані та діють на території приватної забудови Ленінського району.
У березні 2005 року створено робочу групу з координації роботи голів органів самоорганізації населення Ленінського району. Проведено 6 засідань робочої групи, на яких розглянуто питання щодо фінансової підтримки голів органів самоорганізації населення, розглянуто низку звернень мешканців приватної забудови району.
З метою посилення довіри мешканців району, забезпечення прозорості та відкритості діяльності районної адміністрації та відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування” регулярно проводяться зустрічі керівництва районної адміністрації з населенням. За 11 місяців роботи на посаді, головою районної адміністрації проведено одинадцять зустрічей з громадськістю району, а саме: з мешканцями району, з трудовими колективами ВАТ „Запорізький завод „Перетворювач”, ДП „Запорізький річковий порт” АСК „Укррічфлот”, з керівникама освітніх закладів і промислових підприємств, приватними підприємцями, з представниками правоохоронних органів, з активом органів самоорганізації населення, районними громадськими організаціями та представниками районних осередків політичних партій. Щотижня оперативні матеріали про роботу адміністрації публікуються в газетах “Запорозька Січ”, „Верже” та „Улица Заречная” під рубрикою “Новини з районів”.
Однією з форм зв'язків з населенням, вивчення громадської думки є робота по розгляду усних і письмових звернень громадян. Районна адміністрація приділяє цьому питанню значну увагу.
З метою підвищення ефективності роботи із зверненнями громадян упродовж 2005 року Ленінською районною адміністрацією проведено 7 перевірок з даного питання у відділі освіти районної адміністрації, управлінні праці та соціального захисту населення районної адміністрації, комунальних підприємствах “ВРЕЖО № 7”, “ВРЕЖО № 9”, “ВРЕЖО № 13”, Ленінському районному відділі ЗМУ УМВС України в Запорізькій області, тощо.
Впродовж 2005 року до районної адміністрації надійшло 1937 звернень, що на 9 (0,5%) звернень більше ніж у 2004 році. З них усних - 839, письмових – 1098. Велика кількість серед письмових звернень, з якими звертаються мешканці району, надходить із міськвиконкому та облдержадміністрації (437). Активність громадян щодо звернень до районної адміністрації пояснюється минулорічною виборчою компанією.
Питома вага звернень – 48% (813) – стосується питань житлового господарства, 9,5% (162) звернень стосуються питань комунального господарства та надійшли від людей похилого віку.
Впродовж 2005 року керівництвом районної адміністрації проведено шість виїзних особистих прийомів громадян на підприємствах району: ТОВ «ТД «Запорізький арматурний завод», ЗАТ «Запорізький завод важкого кранобудування», ВАТ «Запорізький завод «Перетворювач», гідроенергетичний технікум ЗДІА, КЗ «6-та дитяча лікарня», ЦРД «Лазурний».
За 2005 рік районною адміністрацією одержано 3254 документа, з них поставлено на контроль 236 документів, що складає 7,2%. Головою районної адміністрації видано 3574 розпоряджень, з них 3237 – з основної діяльності, 213 – з кадрових питань.
Аналіз діяльності Ленінської районної адміністрації щодо удосконалення стилю, форм і методів роботи свідчить про систематичні, цілеспрямовані кроки у цьому напрямку.

Заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів ради, керуючий справами
виконкому ради
К.О. Вайтаник