Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/01/2006

Рішення міської ради від 25.01.2006 № 20 «Про затвердження Програми на утримання комунальної спеціальної воєнізованої аварійно-рятувальної служби на 2006 рік»

Керуючись вимогами статті 91 «Бюджетного кодексу України», Законами України від 08.06.2000 №1809-ІІІ «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» та від 21.05.1997 №280/97 «Про місцеве самоврядування» щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту населення і територій від наслідків аварій, катастроф та стихійного лиха, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Для своєчасного здійснення аварійно-рятувальних робіт на об'єктах і територіях міста затвердити «Програму на утримання комунальної спеціальної воєнізованої аварійно-рятувальної служби на 2006 рік»/додається/.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф., постійну комісію з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів міської ради (Великий В.І.).

Міський голова Є.Г.Карташов

Програма
на утримання комунальної спеціальної воєнізованої аварійно-рятувальної служби на 2006 рік

 Головний розпорядник

 Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради здійснює контроль та несе відповідальність за виконання Програми.

Мета програми

 Виконання вимог Законів України від 14.12.1999 1281- XIV «Про аварійно-рятувальні служби», від 08.06.2000 №1809-ІІІ «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», від 21.05.1997 №280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту населення і територій від наслідків аварій, катастроф та стихійного лиха.

Завдання програми

 Здійснення екстрених і невідкладних заходів в умовах надзвичайних ситуацій на об'єктах м. Запоріжжя з метою рятування людей, захисту матеріальних цінностей, локалізації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, виконання інших робіт, що потребують застосування спеціального аварійно-рятувального оснащення і відповідної кваліфікації рятівників.

Напрямки діяльності

1. Проведення аварійно-рятувальних робіт при виникненні надзвичайних ситуацій на об'єктах м. Запоріжжя.

2. Ліквідація надзвичайних ситуацій та окремих їх наслідків.

3. Виконання робіт із запобігання виникненню та надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та захисту від них населення і територій м.Запоріжжя, мінімізації їх наслідків.

4. Захист навколишнього природного середовища та локалізації зони впливу шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф.

5. Створення і зміцнення матеріально-технічної для забезпечення постійної готовності служби до ліквідації надзвичайних ситуацій.

Очікуваний результат програми

Здійснення аварійно-рятувальних робіт.

Джерела фінансування програми

Фінасування на утримання комунальної спеціальної воєнізованої аварійно-рятувальної служби здійснюється за рахунок коштів бюджету міста в сумі 1174, 0 тис.грн. (один мільйон сто сімдесят чотири тис. грн.) та за рахунок власних надходжень, які використовуються в установленому законом порядку.

 

Секретар ради І.І. Наливайко