Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/01/2006

Рішення міської ради від 25.01.2006 № 21 «Про затвердження Програми по заходах з організації рятування на водах на 2006 рік»

Керуючись вимогами статті 91 «Бюджетного кодексу України», Законами України від 08.06.2000 №1809-ІІІ «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» та від 21.05.1997 №280/97 «Про місцеве самоврядування» щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту населення і територій від наслідків аварій, катастроф та стихійного лиха, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Для своєчасного надання професійної допомоги потерпілим та виконання аварійно-рятувальних робіт затвердити «Програму по заходах з організації рятування на водах на 2006 рік»/додається/.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф., постійну комісію з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів міської ради (Великий В.І.).

Міський голова

Є.Г.Карташов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення міської ради
25.01.2006. № 21

Програма
по заходах з організації рятування на водах на 2006 рік

 Головний розпорядник

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради – здійснює контроль та несе відповідальність за виконанням Програми.

Мета програми

 Виконання вимог Законів України від 14.12.1999 1281- XIV «Про аварійно-рятувальні служби», від 08.06.2000 №1809-ІІІ «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», від 21.05.1997 №280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту населення і територій від наслідків аварій, катастроф та стихійного лиха.

Завдання програми

 Проведення заходів щодо забезпечення охорони життя людей на воді шляхом надання професійної допомоги потерпілим та виконання аварійно-рятувальних робіт на водних об'єктах міста при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Напрямки діяльності

 1. Участь у екстрених і невідкладних заходах згідно з планами щодо рятування людей під час повені, льодоходу та інших стихійних лих на вод.
2 Забезпечення охорони життя людей у місцях масового використання населення водоймищ, берегів р. Дніпро і малих річок у межах Запоріжжя.
3. Створення і зміцнення матеріально-технічної бази для забезпечення постійної готовності служби до ліквідації надзвичайних ситуацій.

 Очікуваний результат програми

 Своєчасне надання професійної допомоги потерпілим на воді та своєчасне здійснення аварійно-рятувальних робіт на водних об'єктах міста у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Джерела фінансування програми

 Фінансування на утримання Запорізької міської рятувально-водолазної служби здійснюється за рахунок коштів бюджету міста у сумі 1323, 0 тис.грн. (один мільйон триста двадцять три тисячі грн.) та за рахунок власних надходжень, які використовуються в установленому законом порядку.