Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/01/2006

Рішення міської ради від 25.01.2006 № 15 «Про затвердження Програми по забезпеченню безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах м. Запоріжжя на 2006 рік»

Виконуючи Розпорядження Президента України „Про невідкладні заходи щодо забезпечення безпеки дорожнього руху” від 19 грудня 2005 р. № 1289-2005 РП, Розпорядження Кабінету Міністрів України №56-р від 29.03.2002 р. „Про схвалення Державної Програми забезпечення безпеки руху на автомобільних дорогах, вулицях міст і залізничних переїздах на 2003-2007 роки” та керуючись п. 16 ст. 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні і ст.. 5 Закону України „Про дорожній рух”, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму по забезпеченню безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах м. Запоріжжя на 2006 рік (додається).
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами виконкому ради Вайтаника К.О. Та на постійну комісію з питань депутатської діяльності, регламенту, законності і правопорядку (Битюцький Г.О.).

Міський голова Є.Г. Карташов

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення міської ради
25.01.2006 №15

ПРОГРАМА
по забезпеченню безпеки руху на вулично-шляховій
мережі та залізничних переїздах м. Запоріжжя на 2006 рік

 1.  Мета програми:


1.1. Запобігання дорожньо-транспортного травматизму на вулицях міста Запоріжжя та попередження незаконних заволодінь транспортними засобами.

2. Завдання програми:

2.1. Вжиття додаткових заходів щодо усунення причин та умов, які сприяють аварійності на дорогах та крадіжкам і разу комплектації транспортних засобів.

3. Напрямки діяльності:

3.1. Удосконалення умов і організації дорожнього руху, поліпшення утримання вулично-шляхової мережі.
3.2. Зміцнення матеріальної бази підрозділів ДПС ДАІ м. Запоріжжя.
3.3. Інформаційне забезпечення населення з питань безпеки дорожнього руху.
3.4. Попередження дитячого транспортного травматизму.
3.5. Забезпечення безпеки руху на пасажирському транспорті.

I. Зміцнення матеріальної бази Державтоінспекції м. Запоріжжя

1. Видати кошти на придбання паливно-мастильних матеріалів для службових і патрульних автомобілів взводів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції ЗМУ УМВС України в Запорізькій області о обсязі 250000 гривень.
Вик.: фінансове управління міськвиконкому.
2. Для своєчасного і оперативного розшуку викраденого авто та мототранспорту надати допомогу ДАІ міста в придбанні апартно-програмних комплексів розпізнання державних реєстраційних знаків транспортних засобів (АПК) „Поток-М” та його стаціонарної модифікації „Поток”, а також сучасних вимірювачів швидкості руху транспортних засобів.
Вик.: спонсорські кошти ДАІ.
3. Виділити кошти для придбання двох комп ' ютерів і їх подальшого використання для накопичення бази адміністративної практики ДАІ і зведень про незаконні заволодіння автотранспортом.
Вик.: ДАІ (спонсорські кошти).

II. Інформаційне забезпечення населення з питань безпеки дорожнього руху

1. В міських засобах масової інформації (телебачення, радіо, газети) завести окремі спеціалізовані рубрики, в яких щотижнево розміщувати матеріали з тематики безпеки руху, інформувати населення щодо вимог чинного законодавства, висвітлювати найбільш актуальні проблеми забезпечення безпеки дорожнього руху.
Вик.: редакції газет, телебачення, радіо, МРВ ДАІ
2. За рахунок колективних коштів видати типографським способом бюлетень з інформацією про передові форми профілактики ДПІ. Бюлетень направити для практичного використання керівниками підприємств, дорожніх, комунальних організацій, органів освіти.
Вик.: керівники авто підприємств, господарств, установ, МРВ ДАІ.
3. З метою виконання Закону України „Про дорожній рух”, інформування населення про стан транспортної дисципліни і приймаємих заходах по її зміцненню, врахування пропозицій громадян, не рідше двох разів на рік проводити спеціальні передачі на телебаченні з запрошенням керівників підприємств і зацікавлених організацій з забезпеченням прямого зв'язку з глядачами.
Вик.: МРВ ДАІ, керівники АТП, РВ, облтелерадіокомпанії.
4. На підходах до всіх платних автостоянок та кооперативних гаражів встановити стенди з інформацією та фотоілюстраціями з тематики безпеки руху та списками транспортних засобів, якими незаконно заволоділи. Забезпечити відповідно щотижневу та щоквартальну заміну цієї інформації новими матеріалами.
Вик.: власники платних автостоянок та кооперативних гаражів, МРВ ДАІ.

III. Попередження дитячого транспортного травматизму.

1. У відповідності до ст. 20 Закону України „Про дорожній рух” організувати в усіх дошкільних дитячих закладах, загальноосвітніх школах, профтехучилищах навчання дітей Правилам дорожнього руху по відповідним програмам.
Вик.: районні та міський відділ освіти.
2. Організувати шефську роботу підприємств, установ, автогосподарств в школах з метою зміцнення матеріальної бази, утворення в них спеціально об лаштованих класів безпеки руху, дитячих авто майданчиків та авто містечок, тренажерів, тощо.
Вик.: районні та міський відділ освіти, керівники заводів, підприємств, автогосподарств.
3. З метою популяризації роботи по попередженню дитячого транспортного травматизму провести районні та міські збори юних інспекторів руху. Висвітлювати їх проведення в засобах масової інформації.
Вик.: районні та міський відділи освіти, ДАІ РВ, МРВ ДАІ, редакції газет, ТБ.
4. Організувати проведення на телебаченні дитячих тематичних передач, вікторин, ігор і т.п., не менше одного разу на квартал.
Вик.: редактори міських каналів ТБ, відділи освіти, МРВ ДАІ.
5. З метою практичного вивчення Правил дорожнього руху реконструювати дитячі автомістечка в Комунарському, Заводському, Ленінському та Орджонікідзевському районах.
Вик.: районні адміністрації, МРВ ДАІ.

IV. Забезпечення безпеки руху на пасажирському транспорті

1. Підготувати додаткові рішення міської ради, які дозволяють забороняють перевезення пасажирів перевізниками, що порушують результати проведення тендеру.
Вик.: Управління транспорту та зв'язку міської ради.
2. Запровадити обов'язковий контроль за режимом роботи водіїв, які здійснюють пасажирські перевезення, проведення перед рейсових та після рейсових медичних оглядів водіїв і перевірку технічного стану рухомого складу.
Вик.: Управління транспорту та зв'язку міської ради, МРВ ДАІ.
3. Створити учбовий заклад для формування навичок безпечного керування автотранспортом в екстремальних умовах і для підготовки та перепідготовки водіїв, які здійснюють перевезення пасажирів і небезпечних вантажів.
Вик.: підприємства по навчанню водіїв, підприємства пасажирського транспорту.
4. Відповідно до вимог КПД 204\12-Україна 240-95 облаштувати зупинки громадського транспорту дорожніми знаками: 5.41 „Місце зупинки автобусу”, 5.42 „Місце зупинки трамваю”, 5.43 „Місце зупинки тролейбусу” та 5.44 „Місце зупинки таксі”, дорожньою розміткою з зносостійких матеріалів та встановити поруч з зупинками дорожні знаки 5.35.1 (2) „Пішохідний перехід”.
Вик.: перевізники пасажирів, районні ВКГ.
5. Здійснювати нагляд за дотриманням водіями-перевізниками пасажирів Правил дорожнього руху, технічним станом рухомого складу та комплектації транспортних засобів. Щомісячно інформувати міськвиконком про виявлені порушення.
Вик.: МРВ ДАІ.

V. Джерела фінансування

1. Джерелом фінансування Програми по забезпеченню безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах міста Запоріжжя на 2006 рік є кошти бюджету міста. Головними розпорядником коштів є виконавчий комітет Запорізької міської ради.

Контроль за виконанням Програми по забезпеченню безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних міста Запоріжжя на 2006 рік покласти на управління ДАІ УМВС України в Запорізькій області та виконавчий комітет Запорізької міської ради.
Результатом впровадження Програми по забезпеченню безпеки рух на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах міста Запоріжжя на 2006 рік має бути зниження кількості дорожньо-транспортних пригод на 2-3 відсотка, поліпшення матеріально технічної бази Державтоінспекції, забезпечення безпеки дорожнього руху, зменшення міст концентрації дорожньо-транспортних пригод.

Секретар ради І.І. Наливайко
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення