Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22/12/2005

Рішення виконавчого комітету від 22.12.2005 № 494 «Про створення Центру з видачі документів дозвільного характеру»

На виконання Закону України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Створити Центр з видачі документів дозвільного характеру (далі - Дозвільний центр).
2. Затвердити Положення про порядок взаємодії представників місцевих дозвільних органів, які здійснюють прийом суб'єктів господарювання в одному приміщенні (додається).
3. Затвердити перелік виконавчих органів міської ради, місцевих органів центральної виконавчої влади, комунальних підприємств, які приймають участь у роботі Дозвільного центру (додається).
4. Затвердити перелік адміністративних послуг, які надаються в Дозвільному центрі (додається).
5. Покласти на керівників дозвільних органів, які приймають участь у роботі Дозвільного центру, відповідальність за роботу представників цих дозвільних органів у роботі Дозвільного центру.
6. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради оприлюднити дане рішення на веб-сайті Запорізької міської ради ( www . meria . zp . ua ).
7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гальцова В.Є.
8. Рішення виконавчого комітету міської ради від 08.12.2005 № 450 „Про створення Єдиного офісу з видачі дозвільних документів” вважати таким, що втратило чинність.

Міський голова Є.Г.Карташов
  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
міської ради
_ 22.12.2005 _№___ 494 ____

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок взаємодії представників місцевих
дозвільних органів, які здійснюють прийом
суб'єктів господарювання в одному приміщенні

I . Загальні положення

Дозвільний центр об'єднує в одному приміщенні представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних та комунальних служб, інших установ, підприємств та організацій, уповноважених відповідно до наданих їм повноважень видавати документи дозвільного характеру, та які здійснюють роботу по прийманню, розгляду заяв, прийняттю рішень щодо видачі документів дозвільного характеру та безпосередньо видачі дозвільних документів.
При виборі суб'єктом господарювання способу отримання документів дозвільного характеру безпосередньо за зверненням у відповідні дозвільні органи, представники яких здійснюють прийом суб'єктів господарювання в одному приміщенні чи будівлі, дозвільні органи зобов'язані забезпечити взаємодію між собою з метою своєчасної видачі документів дозвільного характеру.
Представники дозвільного центру у своїй діяльності керуються Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органів виконавчої влади і посадових осіб державної влади та органів місцевого самоврядування, а також цим Положенням.

II . Визначення термінів

Основні терміни, що використовуються в цьому Положенні, вживаються у значенні, наведеному в Законі України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".
Інші терміни вживаються у нижче наведеному значенні:
- центр з видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності (далі - дозвільний центр) - приміщення, в якому працюють представники місцевих дозвільних органів, уповноважених відповідно до законодавства видавати документи дозвільного характеру на території м. Запоріжжя;
- заявник - суб'єкт господарювання або уповноважена ним особа, яка звертається до дозвільного центру щодо отримання інформації, консультації або документа в дозвільного характеру;
- місцеві дозвільні органи міська рада, міський орган виконавчої влади, їх посадові особи, уповноважені відповідно до закону видавати документи дозвільного характеру від свого імені, а також підприємства, установи, організації, що у випадках, передбачених законом, уповноважені видавати документи дозвільного характеру і можуть залучатися до проведення експертизи (обстеження), необхідної для видачі документів дозвільного характеру в межах м. Запоріжжя;
- учасники дозвільного центру посадові особи місцевих дозвільних органів, які здійснюють прийом суб'єктів господарювання щодо оформлення та видачі їм документів дозвільного характеру;

III . Організація взаємовідносин та порядок взаємодії представників місцевих дозвільних органів

 Організація взаємовідносин учасників дозвільного центру встановлюється порядком взаємодії представників місцевих дозвільних органів, які здійснюють прийом суб'єктів господарювання в одному приміщення чи будівлі, з метою видачі документів дозвільного характеру.
Мета взаємодії та організації роботи представників дозвільних органів щодо видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності – захист прав законних інтересів суспільства та суб'єктів господарської діяльності, додержання рівності прав суб'єктів господарювання та встановлення єдиних вимог до порядку видачі документів дозвільного характеру, створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, усунення правових, адміністративних та організаційних перешкод у сфері підприємництва.

Порядок взаємодії представників місцевих дозвільних органів, які беруть участь у роботі дозвільного центру, означає особливості видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності в дозвільному центрі. Принцип роботи в дозвільному центрі означає, що заявники можуть подати документи на одержання певних документів дозвільного характеру представникам місцевих дозвільних органів, які знаходяться в одному приміщенні чи будівлі.

IV . Порядок взаємодії представників місцевих дозвільних органів

Заявник подає комплект документів, передбачених законодавством, представнику місцевого дозвільного органу, дозвільний документ якого має намір отримати суб'єкт господарювання.
Посадова особа додає, за необхідністю, до цього комплекту документів лист погодження, в якому зазначається перелік дозвільних органів, від яких для видачі дозвільного документа необхідно отримати відповідні погодження. Зазначений лист погодження візується посадовою особою, якій надається комплект документів, та разом з цими документами передається посадовим особам інших дозвільних органів.
При необхідності особистої присутності заявника при розгляді документів про це йому повідомляється при отриманні документів для розгляду.
В разі необхідності проведення обстеження об'єкта, на експлуатацію (розміщення) якого отримається дозвільний документ, представники місцевих дозвільних органів проводять його комплексно. Про дату проведення обстеження заявник повідомляється завчасно.
Спірні питання по розгляду заяв та попередніх погоджень на отримання певних документів дозвільного характеру на провадження господарської діяльності вирішуються на спільних засіданнях учасників дозвільних органів.
Уповноважені представники місцевих дозвільних органів зобов'язані бути присутніми на засіданнях комісій, мають право вносити пропозиції, обговорювати питання, що розглядаються. За необхідності члени комісії можуть виїжджати на місце обстеження відповідних об'єктів.
Протокол засідання комісії є офіційним документом, який підтверджує обговорення і здійснення висновків комісією. При виникненні спірних питань, що виникають в ході роботи комісії, приймається колегіальне рішення, яке заноситься до протоколу.
Заявник, за бажанням, може бути присутній на засіданнях комісії, у разі, якщо розглядається його заява, запит.

V . Порядок роботи дозвільного центру

До роботи у Дозвільному центрі залучаються представники дозвільних органів, визначених цим рішенням.
Кандидатури відповідальних осіб дозвільних органів, уповноважених до видачі дозвільних документів у Дозвільному центрі, надаються керівниками відповідних дозвільних органів.
Режим роботи Дозвільного центру затверджується розпорядженням міського голови.

VI . Права представників дозвільних органів щодо видачі документів дозвільного характеру
за принципом організаційної єдності

 Перевірка комплектності документів, наданих суб'єктами господарювання для отримання послуг дозвільного характеру.
Безоплатне одержання інформації від місцевих дозвільних органів, пов'язаної з видачею документів дозвільного характеру, за винятком інформації, що становить державну таємницю.
Залучення спеціалістів інших підрозділів міської ради та міськвиконкому, підприємств, установ і організацій (за погодженням з керівниками) для розгляду питань, що належать до їх компетенції.
Участь у засіданнях виконавчого комітету, нарадах, громадських зборах суб'єктів господарювання з питань надання документів дозвільного характеру.
Відмова заявнику у видачі документа дозвільного характеру у випадках:
- недостовірності та невідповідності відомостей у документах, поданих заявником для отримання документа дозвільного характеру;
- неповноти документів, поданих заявником для отримання документа дозвільного характеру.

VII . Обов'язки представників дозвільних органів щодо видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності 

Надання заявнику вичерпної інформації щодо вимог та порядку одержання документа дозвільного характеру.
Прийом від суб'єктів господарювання заяви та необхідного комплекту документів для одержання документа дозвільного характеру.
Видача суб'єкту господарювання документа дозвільного характеру.
Підготовка пропозиції щодо удосконалення процедури видачі доку-ментів.

VIII . Відповідальність

 Посадові особи дозвільних органів за порушення вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру несуть дисциплінарну або адміністративну відповідальність у порядку, встановленому законом.

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради,
керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
міської ради
_ 22.12.2005 _№_ 494 _

ПЕРЕЛІК
дозвільних органів, які приймають участь у роботі
Центру з видачі документів дозвільного характеру

1. Головне управління архітектури та містобудування міської ради
2. Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю головного управління архітектури та містобудування міської ради
3. Запорізьке міське управління земельних ресурсів
4. Управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради
5. Управління житлового господарства міської ради
6. Управління комунальної власності міської ради
7. Управління у справах приватизації міської ради
8. Управління комунального господарства міської ради
9. Управління з питань екології міської ради
10. Управління освіти і науки міської ради
11. Управління культури міської ради
12. Управління охорони здоров'я міської ради
13. Державна міська санітарно-епідеміологічна станція
14. Комунальне підприємство „Водоканал”
15. Концерн „Міські теплові мережі”
16. КП „Запоріжміськсвітло”
17. ВАТ "Запоріжгаз"
18. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення
19. Управління державної автоінспекції
20. Бюро технічної інвентаризації
21. ЗМУ УМВС України в Запорізькій області
22. Районні адміністрації міської ради

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради,
керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
міської ради
_ 22.12.2005 _№_ 494 _

Перелік послуг, які надаються в Центрі з видачі документів дозвільного характеру 

I .

Управління з питань екології міської ради:

1.   

Погодження дозволів на спецводокористування

2.   

Дозволи на відведення на території міста місць чи об'єктів для зберігання та захоронення відходів, сфера екологічного впливу функціонування яких згідно з діючими нормативами включає відповідну адміністративно-територіальну одиницю

3.   

Дозволи на будівництво або реконструкцію об'єкта поводження з відходами на території міста в порядку, визначеному законом

4.   

Дозволи на експлуатацію об'єкта поводження з небезпечними відходами на території міста в порядку, визначеному законом

5.

Для оформлення документів на знесення зелених насаджень видаються:

5.1.

Акт обстеження зелених насаджень, які підлягають знесенню чи пересадженню

5.2.

Погодження акту обстеження зелених насаджень (надається Державним управлінням екології та природних ресурсів в Запорізькій області)

5.3.

Ордер на знесення зелених насаджень

6.

Погодження робочих проектів будівництва та реконструкції об'єктів

7.

Погодження проектів санітарно-захисних зон підприємств.

II .

Головне управління архітектури та містобудування міської ради:

1.   

Підготовка архітектурно-планувального завдання (АПЗ) на проектування об'єкту будівництва або реконструкцію

2.   

Висновок про переведення житлових приміщень до нежитлового фонду

3.   

Висновок про погодження місця розташування об'єкту

4.   

Дозвіл на проведення інженерних вишукувань для будівництва та погодження цього дозволу

5.   

Дозвіл на перепланування або реконструкцію квартири

6.   

Висновок про можливість оренди земельної ділянки для будівництва об'єкту

7.   

Дозвіл на розміщення зовнішньої реклами

8.   

Дозвіл на виконання будівельних робіт

9.

Акт державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта

III .

Управління комунального господарства:

1.

Ордер на виконання земельних робіт

2.

Технічні умови на відведення дощових вод

IV .

Концерн „Міські теплові мережі”

1.

Видача технічних умов на приєднання об'єкту до мереж теплопостачання

2.

Видача технічних умов на реконструкцію системи теплопостачання об'єкту (приміщення)

3.

Видача висновку по проектній документації на теплопостачання об'єкту

4.

Видача висновку про відповідність робіт по реконструкції системи теплопостачання об'єкту (приміщення)

V .

КП „Водоканал”

1.

Узгодження під забудову

2.

Видача технічних умов на приєднання об'єкту до мереж водопостачання та каналізації

3.

Узгодження проектів на будівництво

VI .

ВАТ „Запоріжгаз”

1.

Оформлення та видача технічних умов

2.

Погодження проектної документації на газопостачання

VII .

КП „Запоріжміськсвітло”

1.

Оформлення та видача технічних умов

VIII .

Управління надзвичайних ситуацій

1.

Дозвіл на експлуатацію об'єкта підвищеної небезпеки

2.

Узгодження на приміщення, яке здається в оренду або підлягає приватизації, щодо його відповідності до об'єктів захисних споруд цивільної оборони

IX .

УДАІ

1.

Видача технічних умов, погоджень проектів та відведень земельних ділянок

X .

БТІ

1.

Видача свідоцтв та державна реєстрація права власності по рішенням органів місцевого самоврядування

XI .

Управління комунальної власності міської ради

1.

Дозвіл на оренду майна комунальної власності

XII .

Управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради

1.

Дозвіл на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг

2.

Узгодження режиму роботи підприємств

XIII .

Районні адміністрації міської ради

1.

Дозвіл на лоткову торгівлю

2.

Узгодження терміну дії паспортів кіосків

XIV .

Управління у справах приватизації міської ради

1.

Узгодження відчуження об'єкту приватизації

XV .

Головне економічне управління міської ради

1.

Лист-погодження цін (тарифів)

XVI .

УМВС

1.

Дозвіл на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів

2.

Знищення печаток та штампів

XVII .

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю головного управління архітектури та містобудування міської ради

1.

Дозвіл на виконання будівельних робіт

XVIII .

Державна міська санітарно-епідеміологічна станція..

1.

Висновок на розміщення об'єкта

2.

Висновок про відведення земельної ділянки для будівництва

3.

Узгодження робочого проекту (будівництва, реконструкції, перепланування, техпереоснащення)

4.

Висновок на проект будівництва

5.

Висновок на прийняття об'єкту в експлуатацію

6.

Висновок про відповідність санітарним нормам

7.

Затвердження асортименту продовольчих товарів

8.

Проведення лабораторних та інструментальних досліджень за заявками фізичних та юридичних осіб

XIX

Управління житлового господарства

1.

Передача в оренду нежитлових приміщень, що перебувають на балансі КП „ВРЕЖО” та КП „РЕПОГ”

XV .

КП „Управління капітального будівництв”

1.

Узгодження на розміщення об'єктів проектування в незакінчених будівництвом мікрорайонах, кварталах окремих забудівель

2.

Узгодження на вилучення земельних ділянок суб'єктам господарювання та організаціям у тимчасове та постійне користування в мікрорайонах, кварталах, окремих ділянок забудови

3.

Дозвіл на право приватизації домоволодінь та земельних ділянок на об'єктах перспективного будівництва

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради,
керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення