Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30/11/2005

Рішення міської ради від 30.11.2005 № 22 «Про затвердження “Положення про проведення конкурсів на право забудови земельних ділянок на території м. Запоріжжя”»

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою координації та більш ефективної організації проведення конкурсів на право засвоєння земельних ділянок, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Положення про проведення конкурсів на право забудови земельних ділянок на території м. Запоріжжя (додається).
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаска В.В. та постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин (Пшигоцький С.В.).

Секретар ради І.І. Наливайко
  ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням міської ради
30.11.2005 №_ 22 ____

П О Л О Ж Е Н НЯ
про проведення конкурсів на право забудови земельних ділянок
на території міста Запоріжжя

 

1. Загальні положення.

1.1. Положення розроблено з дотриманням вимог Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про планування і забудову територій”, Земельного Кодексу України та визначає порядок надання в оренду земельних ділянок на території міста Запоріжжя на конкурсних засадах під забудову.
1.2. Чинність положення поширюється на фізичні та юридичні особи, зареєстровані в Україні, підприємства, установи і організації, господарські товариства, громадські об'єднання і релігійні організації, спільні підприємства, міжнародні об'єднання і організації за участю українських і іноземних юридичних осіб і громадян, підприємства, що повністю належать іноземним інвесторам, а також іноземні держави, міжнародні організації, іноземні юридичні особи згідно з чинним законодавством.
1.3. Метою проведення конкурсу на право забудови земельних ділянок на території міста Запоріжжя є визначення переможця – особи, яка запропонує найкращі пропозиції щодо використання земельних ділянок, що належать територіальній громаді міста та запропонує найбільш вигідні умови, в цілях реалізації програм соціального розвитку міста.
1.4. Об'єктом конкурсу є земельні ділянки, на забудову яких надійшло дві чи більше заяв, або земельні ділянки, які мають важливе містобудівне значення.
1.5. Кошти, які отримані при проведенні конкурсів на право забудови земельних ділянок, зараховуються до міського бюджету.
1.6. За рахунок коштів, які отримані при проведенні конкурсів на право забудови земельних ділянок, сплачуються витрати на їх підготовку та проведення.

2.Підготовка до проведення конкурсів.

2.1. Організаційну роботу щодо підготовки та проведення конкурсів на право забудови земельних ділянок на конкурсних засадах проводить головне управління архітектури та містобудування міської ради.
2.2. Головне управління архітектури та містобудування міської ради, за дорученням виконавчого комітету Запорізької міської ради, надає письмове завдання проектній організації на підготовку матеріалів погодження місця розташування об'єктів на земельних ділянках, право забудови яких надається на конкурсних засадах.
2.3. Після виконання проектною організацією в повному обсязі матеріалів погодження місця розташування об'єктів, головне управління архітектури та містобудування міської ради готує проект розпорядження міського голови про проведення конкурсу на право забудови земельних ділянок, яким затверджується:
•  перелік земельних ділянок для надання на конкурсних засадах;
•  склад конкурсної комісії.
2.4. До складу конкурсної комісії, у кількості 11 чоловік (голова комісії, заступник голови комісії, секретар та члени комісії) залучаються представники:
• виконавчого комітету Запорізької міської ради;
•  головного управління архітектури та містобудування міської ради;
•  Запорізького міського управління земельних ресурсів;
•  Державного проектного інституту “Запоріжцивільпроект”;
•  комунального підприємства “Управління капітального будівництва”;
•  комунального підприємства “Градпроект”;
•  головного економічного управління міської ради;
•  юридичного відділу виконкому міської ради;
•  районної адміністрації міської ради, на території якої знаходиться земельна ділянка для надання на конкурсних засадах;
•  постійної комісії міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин.
2.5. Після затвердження розпорядженням міського голови переліку земельних ділянок для надання на конкурсних засадах та складу конкурсної комісії, конкурсна комісія на своєму засіданні розглядає матеріали, які подані головним управлінням архітектури та містобудування міської ради, затверджує умови конкурсу та визначає дату його проведення.
2.6. Конкурсна комісія не пізніше, як за 15 календарних днів до дати проведення конкурсу, оприлюднює в газеті “Запорізька Січ” і на сайті Запорізької міської ради відомості про конкурс.
2.7. Обов'язковими для оприлюднення є такі відомості:
•  найменування організатора конкурсу, його адреса і контактні телефони;
•  предмет конкурсу;
•  термін прийняття заяв;
•  дата проведення конкурсу.
2.8. Реєстрація для участі у конкурсі проводиться зі дня оприлюднення інформаційного повідомлення у засобах масової інформації та припиняється за один робочий день до дати проведення конкурсу.
2.9. Для реєстрації, як учасників конкурсу, юридичні та фізичні особи сплачують визначений конкурсною комісією реєстраційний внесок.
2.10. Юридична або фізична особа, яка подає заяву на участь у конкурсі, є заявником. Заява на участь у конкурсі надається згідно з затвердженою формою. Бланк заяви заповнюється організатором конкурсу.
2.11. Зацікавлені в участі конкурсі юридичні та фізичні особи після оплати реєстраційного внеску, одержують інформаційний пакет, який містить такі матеріали:
•  перелік об'єктів, запропонованих до конкурсу;
•  умови конкурсу та порядок проведення конкурсу;
•  схеми розташування об'єктів;
•  проект договору про участь у конкурсі;
•  інші відомості в залежності від умов конкурсу.
2.12. До участі у конкурсі не допускаються підприємства (організації), які:
•  визнані банкрутами;
•  знаходяться у стадії ліквідації;
•  припинили свою господарську діяльність.
2.13. Між заявником та міськвиконкомом укладається договір про участь у конкурсі у двох примірниках. Укладання цього договору сторонами є обов'язковою умовою реєстрації заявника, як учасника конкурсу.
2.14. Відомості про осіб, які подали заяви до участі у конкурсі, та про кількість заяв не підлягають розголошенню.
2.15. Пропозиції, зобов'язання учасників конкурсу та інші матеріали конкурсу надаються до конкурсної комісії у запечатаних конвертах в строк, визначений конкурсною комісією.

3. Порядок проведення конкурсу.

3.1. Робочі засідання конкурсної комісії є закритими та проводяться за наявності 2/3 від загального складу комісії.
3.2. Голова комісії підтверджує, що усі надані до конкурсу конверти збережені та запечатані.
3.3. Рішення про вибір переможця конкурсу приймається при наявності не менш ніж 2/3 голосів присутніх членів комісії.
3.4. Конкурс вважається таким, що не відбувся, коли:
• до закінчення строку подання заяв не надійшло жодної заяви;
• ні одна з поданих пропозицій не відповідає умовам конкурсу.
3.5. У випадку, коли юридична особа, допущена до конкурсу, є єдиним учасником і її пропозиції відповідають всім умовам конкурсу, комісія може визнати її як переможця конкурсу.
3.6. Конкурсна комісія має право, у випадку необхідності, після розгляду пропозицій та матеріалів, які надані учасниками конкурсу, запропонувати додаткові умови та оголосити другий тур конкурсу.
3.7. Комісія має право відкласти винесення остаточного рішення щодо переможця конкурсу, запросивши необхідні експертні висновки.
3.8. Рішення комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма присутніми членами конкурсної комісії.
3.9. Переможцю конкурсу надається витяг з протоколу конкурсної комісії.
3.10. Переможець конкурсу сплачує вартість виконання матеріалів погодження місця розташування об'єкту.
3.11. Подальше оформлення права користування земельною ділянкою, яка була об'єктом конкурсу та стосовно якої визначений переможець, проводиться згідно чинного законодавства, враховуючи вимоги Земельного Кодексу України та відповідно “Порядку регулювання земельних відносин в м. Запоріжжі”.

4. Заключні положення.

4.1. У випадку порушення Положення про проведення конкурсу учасник конкурсу має право звернутися з відповідною заявою до конкурсної комісії.
4.2. Спори, які виникають в результаті проведення конкурсу, вирішуються у встановленому законодавством порядку.

Секретар ради І.І. Наливайко

 

 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення