Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30/11/2005

Рішення міської ради від 30.11.2005 № 30 «Про затвердження Програми фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту "Запоріжелектротранс"»

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” та статтею 91 Бюджетного кодексу України, враховуючи Рішення відділення Національної Служби Посередництва і Примирення в Запорізькій області від 29 вересня 2005 року № 05-09/05-р "По суті колективного трудового спору між найманими працівниками Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” м.Запоріжжя та Запорізькою міською радою м.Запоріжжя, з метою забезпечення сталого функціювання міського електротранспорту, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту "Запоріжелектротранс" (додається).
2. Дозволити виконавчому комітету міської ради внести зміни до призначень на виконання Програми участі депутатів міської ради, як представників інтересів жителів виборчих округів, у поліпшенні житлового фонду, зовнішнього вигляду міста та у розвитку соціально-культурної інфраструктури міста, зменшивши видатки по головних розпорядниках управлінню житлового господарства, управлінню комунального господарства, управлінню освіти і науки, охорони здоров ' я міської ради та збільшити виконавчому комітету міської ради.
3. Фінансовому управлінню міської ради підготувати та внести на розгляд чергової сесії міської ради зміни до Програми участі депутатів міської ради, як представників інтересів жителів виборчих округів, у поліпшенні житлового фонду, зовнішнього вигляду міста та у розвитку соціально-культурної інфраструктури міста.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника фінансового управління міської ради Малиш В.І., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаска В.В. та постійні комісії міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів (Великий В.І.) та з питань життєзабезпечення міста (робота галузей міського господарства) (Баздир єв В.Г).

Секретар ради І.І. Наливайко
  Затверджено
Рішення міської ради
_ 30.11.2005 ___ № _30__

 Програма
фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства
міського електротранспорту "Запоріжелектротранс"

 

Головний розпорядник

Виконавчий комітет міської ради.

Загальні положення

Запорізьке комунальне підприємство міського електротранспорту "Запоріжелектротранс" знаходиться у важкому фінансовому стані.
За підсумками роботи за 9 міс. 2005 року отримані збитки від господарської діяльності в обсязі 7971,7 тис. грн.
Станом на 01.10.2005 року загальна кредиторська заборго­ваність становила 30044,0 тис. грн., в т.ч. за спожиту електроенергію – 23551,4 тис. грн. Заборгованість із заробітної плати робітникам підприємства на 01.09.2005 р. складала 2361,8 тис.грн., а на 15.10.2005 р. - 2470,0 тис.грн.
З метою зменшення витратної частини на підприємстві “Запоріжелектротранс” передано з балансу три гуртожитки, що дозволило зменшити щомісячні витрати на 48,6 тис.грн. та скоротити персонал на 34 одиниці. Проводиться оптимізація чисельності працівників - з 01.01.2006 р. буде скорочено 23 чоловіка керівників, спеціалістів і службовців управління та окремих служб. Проводиться робота по скороченню чисельності персоналу в трамвайних депо та тролейбусних парках. Враховуючи поступове збільшення законодавчо встановленої заробітної плати, впроваджуються заходи з її економії. Завдяки цьому при збільшенні законодавчо встановленої заробітної плати з початку року на 40,1%, фонд оплати праці на підприємстві збільшився на 26,6%. При середній заробітній платі по підприємству на 01.01.2005 року 647,25 грн. заробітна плата основних професій робітників становила: водіїв трамвая і тролейбусу – 824,97 грн., кондукторів – 517,36 грн., слюсарів електриків і слюсарів по ремонту рухомого складу – 758,91 грн., керівників, спеціалістів та службовців - 723,69 грн. З введенням мінімальної заробітної плати 332 грн. на 01.10.2005 р. на підприємстві “Запоріжелектротранс” при середній заробітній платі у розмірі 814,81 грн. (ріст 25,9% ), середня заробітна плата водіїв трамвая і тролейбусу склала 1073,62 грн. (ріст 30,1%), кондукторів – 574,51 грн. (ріст 11,0%), слюсарів електриків і слюсарів по ремонту рухомого складу – 1044,71 грн. (ріст 37,6%), керівників, спеціалістів та службовців - 802,45 грн. (ріст 10,9%).
Одночасно проводиться робота по збільшенню власних доходів – від перевезення пасажирів, від реклами, ін. У результаті, за 9 місяців 2005 року власні середньомісячні доходи підприємства склали 1748,3 тис.грн., в тому числі– 1300,8 тис.грн, від реклами – 46,7 тис.грн., У порівнянні з 2004 роком доходи від перевезення пасажирів збільшились на 5,4% (600,0 тис.грн.). Крім того, втрата доходів від закриття руху в зв 'язку з реконструкцією проспекта Леніна та трамвайних переїздів склала 241,4 тис.грн.
Незважаючи на впровадження заходів по збільшенню власних доходів, насамперед від перевезення пасажирів, обсяг фонду оплати праці зростає більшими темпами, ніж власні доходи підприємства. При середньомісячних власних доходах 1670,0 тис. грн. фонд оплати праці з нарахуваннями становить у вересні поточного року 2653,6 тис. грн. Заборгованість із виплати заробітної плати за вересень становить 1743, тис.грн., за жовтень – 2678,0 тис.грн., очікуваний фонд оплати праці за листопад 2653,0 тис.грн.
Перевезення міськелектротранспортом пасажирів пільгових категорій з відшкодуванням втрат за 2002-2005 роки на рівні 51,8 %, систематичне підвищення законодавчо встановленої заробітної плати призвело підприємство до неможливості за рахунок власних доходів своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам, що викликало напруження соціальних відносин у колективі і виникнення трудового спору між найманими працівниками Запоріжского комунального підприємства міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” та Запорізькою міською радою. Відділенням НСПП в Запорізькій області зафіксовано трудовий спор за №063-05/08-В від 23.06.2005р. та в процесі трудового арбітражу розглянуто висунуті працівниками вимоги до власника. Рішенням НСПП в Запорізькій області від 29.09.2005 р. №05-09/05-р Запорізькій міській раді, як власнику підприємства “Запоріжелектротранс”, було рекомендовано, зокрема, встановити контроль за своєчасністю виплати поточної заробітної плати найманим працівникам ЗКП МЕ “Запоріжелектротранс” згідно вимог діючого законодавства і колективного договору підприємства.

Мета програми

Фінансова допомога Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту "Запоріжелектротранс" .

Завдання програми

Стабілізація стану з виплати заробітної плати на міському електротранспорті за рахунок фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту "Запоріжелектротранс" .

Основні напрямки реалізації програми

Надання фінансової підтримки Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту "Запоріжелектротранс" на погашення заборгованості з виплати заробітної плати та стабілізації поточних виплат.

Очікуваний результат програми

Покращення фінансового стану Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту "Запоріжелектротранс".
Своєчасна виплата заробітної плати робітникам Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту "Запоріжелектротранс".
Стабілізація соціальних відносин в колективі.

Перелік заходів на виконання програми та джерела фінансування

1. Надання фінансової підтримки Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту "Запоріжелектротранс" на погашення заборгованості по виплаті заробітної плати та поточні виплати.
2. Проведення виплат, визначених пунктом 1 даного розділу, в обсязі 5836,7 тис. грн. за рахунок коштів цільового фонду Запорізької міської ради, субвенції з державного бюджету (сума може бути скоригована за умови отримання додаткових коштів субвенції з державного бюджету).

Секретар ради І.І. Наливайко
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення