Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/11/2005

Рішення виконавчого комітету від 28.11.2005 № 418 «Про порядок розміщення засобів пересувної торговельної мережі на території м. Запоріжжя»

Відповідно до Закону України від 21.05.97 № 280/97-ВР “Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись “Правилами роботи дрібно-роздрібної торговельної мережі”, затвердженими наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 08.07.96 № 269, з метою благоустрою території міста Запоріжжя, забезпечення чистоти і порядку виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.Затвердити Положення про єдиний порядок розміщення засобів пересувної торговельної мережі на території м. Запоріжжя (додається).
2. Розпорядження міського голови від 08.06.2005 № 620р „Про організацію сезонної виїзної торгівлі” вважати таким, що втратило чинність.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гальцова В.Є. та голів районних адміністрацій міської ради.
4. Дане рішення набирає чинності після скасування рішення міської ради від 25.04.03 № 26 „Про порядок розміщення засобів пересувної торговельної мережі на території м. Запоріжжя”.

Міський голова Є.Г.Карташов
  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
міської ради
28.11.2005 № 418

ПОЛОЖЕННЯ
про єдиний порядок розміщення засобів пересувної
торговельної мережі на території м. Запоріжжя

1. Це Положення поширюється на господарюючі суб'єкти всіх форм власності, що здійснюють підприємницьку діяльність у сфері торгівлі та громадського харчування.

2. Положення визначає порядок розміщення засобів пересувної мережі на території м. Запоріжжя і не поширюється на об'єкти, розташовані на території ринків.

3. Районними адміністраціями міської ради спільно з санітарно-епідеміо-логічними службами визначаються на території районів місця для розміщення:

- засобів пересувної торговельної мережі (цілорічного терміну функціонування або терміну, визначеного районною адміністрацією міської ради);

- сезонної виїзної торгівлі баштою, плодоовочевою продукцією та картоплею ( терміном функціонування щорічно з 1 червня до 1 грудня);

- сезонної виїзної торгівлі живою рибою (терміном функціонування що-річно з 1 серпня поточного року до 1 червня наступного року).

4. Визначені місця узгоджуються робочою групою районної адміністрації міської ради та затверджуються розпорядженням голови районної адміністрації міської ради.

5. Місця розміщення засобів пересувної торговельної мережі, в тому числі сезонної виїзної торгівлі, повинні розташовуватися з урахуванням безпеки транспортного та пішохідного руху, не створювати погіршення умов для населення, що проживає в розташованих поблизу будинках.

6. Пересувні пункти збору склотари, збирання, заготівлі окремих відходів, як вторинної сировини, розміщуються на внутрішньоквартальних територіях. Зазначені об'єкти не повинні розміщуватися в місцях, визначених для реалізації продовольчих та непродовольчих товарів.

7. Розміщення та організація роботи засобів пересувної торговельної мережі під час проведення ярмарків, загальноміських, районних та інших заходів регулюються окремими розпорядженнями міського голови або голів районних адміністрацій міської ради.

8. Режим роботи засобів пересувної торговельної мережі встановлюється господарюючим суб'єктом за погодженням з районною адміністрацією міської ради.

9. Суб'єкти підприємницької діяльності, об'єкти яких підпадають під дію цього Положення, в своїй діяльності зобов'язані керуватись Порядком заняття торговельною діяльністю і правилами торговельного обслуговування насе-лення, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 № 108, “Правилами роботи дрібно-роздрібної торговельної мережі”, затвердженими наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 08.07.96 № 369, правилами продажу відповідних груп товарів та іншими нормативними документами.

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради,
керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення