Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

09/11/2005

Рішення міської ради від 09.11.2005 № 4 «Про схвалення концепції розвитку Національного заповідника “Хортиця”»

Керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про охорону культурної спадщини”, “Про затвердження Загальнодержавної програми збереження та використання об'єктів культурної спадщини на 2004-2010 роки”, на виконання меморандуму щодо спільних дій органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємців, наукових, проектних та інших установ та організацій, громадськості, спрямованих на забезпечення збереження та дальшого розвитку Національного заповідника “Хортиця”, розглянувши концепцію розвитку Національного заповідника “Хортиця”, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Схвалити концепцію розвитку Національного заповідника “Хортиця” з зауваженнями (додається).

2. Запропонувати Національному заповіднику “Хортиця”, з метою реалізації положень концепції розвитку та з урахуванням громадського обговорення, провести роботу з коригування генерального плану Національного заповідника “Хортиця”, затвердженого рішенням Запорізької міської ради від 09.06.04 №40 “Про затвердження генерального плану та вирішення питання оформлення права користування землею Національному заповіднику “Хортиця” та затвердити його на сесії міської ради.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С. і Черкаска В.В. та постійні комісії міської ради з гуманітарних питань (Кравченко В.В.) і комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин (Пшигоцький С.В.).

 

Міський голова
Є.Г. Карташов

 

  Додаток
до рішення міської
ради
_09.11.2005_ №_4_

 

Зауваження
до тексту Концепції розвитку Національного
заповідника “Хортиця”

 

1. Пропонується вилучити останній абзац розділу ІІ Концепції (“Служба охорони заповідника”), а саме:
- “… - припинення функціонування гранітних кар'єрів та очисних споруд Правобережжя, існування яких не відповідає природоохоронному статусу заповідника, з їхньою подальшою ліквідацією.”

2. Пропонується вилучити абзац з розділу V Концепції (“Рекреаційно-туристична діяльність”), а саме:
- “ … створення наметового містечка та етнографічного селища на базі існуючих селищ; … ”

3. Пропонується внести доповнення до абзацу першого розділу VІ Концепції (“Господарська діяльність”), а саме:
- після слів “… - з відселення мешканців, що проживають на території заповідника… ” читати “ … з урахуванням умов, що склалися та за згодою землекористувачів – власників майна. ”

4. Пропонується внести доповнення до абзацу другого розділу VІ Концепції (“Господарська діяльність”), а саме:
- після слів “… - відновлення роботи міського транспорту по Хортиці у бік Правого берега;…” читати “… - будівництво мостових переходів через р. Дніпро згідно генеральному плану розвитку міста Запоріжжя, затвердженого рішенням Запорізької міської ради від 15.09.04 №4;…”

5. Пропонується внести доповнення до заключних положень Концепції, а саме:
- в розділі “Примітка” перед словами “… обласної державної адміністрації…” читати “… депутатів Запорізької міської ради та виконавчого комітету Запорізької міської ради…”

 

Секретар ради
І.І. Наливайко

 

Концепция развития Национального заповедника

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення