Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/07/2005

Рішення виконавчого комітету від 28.07.2005 № 276 «Про заходи щодо забезпечення складання бюджету міста на 2006 рік»

З метою забезпечення виконання діючого законодавства і послідовності бюджетного процесу при підготовці проекту рішення про бюджет міста на 2006 рік та відповідно до постанови Верховної Ради України від 21.06.05 №2678-І V “Про Основні напрями бюджетної політики на 2006 рік” розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25.07.05 №243 “Про заходи щодо забезпечення складання проекту місцевих бюджетів області на 2006 рік” виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Головному економічному управлінню міської ради надати до 05.08.05 фінансовому управлінню міської ради:

1.1. Прогнозні показники на 2006 рік:

- фонд оплати праці всього, в тому числі комунальні підприємства,

- суму прибутку прибуткових підприємств, в тому числі комунальних підприємств міста,

- надходження дивідендів, нарахованих на акції (частки, паї) господарських товариств, що у власності територіальної громади,

- частина прибутку (доходу) господарських організацій (які належать до комунальної власності, або у статутних фондах яких є частка комунальної власності), що вилучається до бюджету.

1.2. Прогнозні показники з фонду оплати на 2006-2009 роки, узгоджені головним управлінням економіки обласної держаної адміністрації.

1.3. До 01.09.05 визначитись з об ¢ єктами та з джерелами фінансування обсягів капітальних вкладень.

2. Рекомендувати міському управлінню земельних ресурсів до 15.08.05 надати до головного економічного та фінансового управлінь міської ради прогнозні показники на 2006 рік надходження коштів до бюджету міста від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

3. Управлінням комунальної власності та житлового господарства міської ради до 15.08.05 надати фінансовому управлінню міської ради обсяги плати за оренду майна, яка повинна надійти до бюджету міста у 2006 році відповідно до укладених договорів оренди майна.

4. Управлінню з питань екології міської ради надати до фінансового управління міської ради прогнозні показники на 2006 рік надходження коштів до бюджету міста від збору та забруднення навколишнього природного середовища.

5. Управлінню у справах приватизації міської ради до 01.09.05 надати головному економічному та фінансовому управлінням міської ради прогнозні показники надходження до бюджету міста коштів від відчуження майна комунальної власності.

6. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради до 01.09.05 надати фінансовому управлінню міської ради обґрунтовані розрахунки на 2006 рік прогнозних показників по збору за видачу платних дозволів на розміщення об ¢ єктів торгівлі та сфери послуг і суми ринкового збору в цілому по місту та в розрізі ринків.

7. З метою отримання субвенцій з Державного бюджету України на соціально-економічний розвиток, інвестиційну діяльність, газифікацію населених пунктів, на реформування житлово-комунального господарства, на оновлення рухомого складу комунального транспорту, на компенсацію витрат місцевих бюджетів, пов ¢ язаних з передачею у комунальну власність закладів соціально-культурної сфери державних підприємств та військових містечок відповідним управлінням міської ради, до відання яких відносяться питання до 15.08.05 надати до головного економічного управління міської ради пропозиції з переліком об ¢ єктів та заходів.

8. Головному економічному управлінню міської ради до 20.08.05 надати головному управлінню економіки обласної державної адміністрації узагальнені пропозиції по переліку об ¢ єктів, які будуть фінансуватися за рахунок відповідних субвенцій, за попереднім погодженням із народними депутатами України від м.Запоріжжя.

9. Головам районних адміністрацій міської ради до 01.08.05 підготувати розпорядження про проведення організаційної роботи по складанню прогнозних розрахунків із показниками проекту бюджету на 2006 рік та підготовки документів відповідно до Бюджетного кодексу України, враховуючи вимоги постанови Верховної Ради України від 21.06.05 №2678-І V “Про основні напрямки бюджетної політики на 2006 рік” та наказу фінансового управління міської ради від 20.07.05 №8 “Про організацію бюджетного процесу із складання проекту бюджету міста на 2006 рік”.

10. Начальникам управлінь, відділів та комітетів міської ради:

10.1. До 01.08.05 надати фінансовому управлінню міської ради бюджетні запити головних розпорядників бюджетних коштів по видатках у розрізі районів міста, галузях з наведенням детальних розрахунків та ґрунтовних пояснень до них.

10.2. Під час формування проектів місцевих бюджетів здійснити заходи щодо завершення бюджетного 2005 року та створення сприятливих умов початку 2006 бюджетного року.

10.3. До 01.12.05 забезпечити погашення кредиторської заборгованості за спожиті бюджетними установами енергоносії, водопостачання, житлово-комунальні послуги та оплату 100-відсоткового їх споживання у поточному році.

10.4. Здійснити у 2005 році заходи з оптимізації видатків місцевих бюджетів за економічною структурою шляхом зменшення питомої ваги видатків на оплату праці та скорочення не першочергових видатків та виключення неефективних витрат. Не дозволяється збільшувати видатки на управління.

10.5. Продовжити роботу по реформуванню та оптимізації мережі установ освіти, охорони здоров ¢ я та завершити опрацювання питання по подальшому функціонуванню і утриманню комунального закладу “Медико-санітарна частина “Запоріжсталь” та “Дніпроспецсталь”.

10.6. З метою приведення зобов ¢ язань на 2006 рік до реальних ресурсів бюджету здійснити ретельний перегляд та інвентаризацію заходів та програм, що здійснюються за рахунок коштів бюджету.

10.7. Забезпечити обмеження нового капітального будівництва та реконструкцію адміністративних приміщень, придбання службового транспорту, капітального ремонту за виключенням аварійних будівель і приміщень.

11. Головам районних адміністрацій, начальнику управління охорони здоров ¢ я міської ради згідно статті 93 Бюджетного кодексу України до 01.08.05 завершити роботу щодо укладання угод та прийняття спільних рішень відповідних рад на передачу видатків по виконанню делегованих повноважень за надані медичні послуги лікувальними закладами міста мешканцям інших територіальних громад.

12. Заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради разом з начальниками управлінь, відділів, комітетів міської ради організувати роботу у центральних органах виконавчої влади та у галузевих міністерствах, управліннях та відділах Міністерства фінансів України щодо опрацювання прогнозних показників бюджету міста до прийняття Закону України “Про Державний бюджет України на 2006 рік”.

13. Фінансовим управлінням міської ради та районних адміністрацій міської ради:

13.1. В розрахунках прогнозних показників доходів бюджету міста враховувати суму погашення податкової заборгованості.

13.2. Взяти на контроль надання бюджетних запитів від головних розпорядників бюджетних коштів та підготувати узагальненні матеріали з розрахунками та поясненнями до них у встановлений термін.

14. Фінансовому управлінню міської ради:

14.1. До 01.12.05 підготувати обґрунтовані пояснення, щодо врахованих показників по галузях та видатках у проекті бюджету на 2006 рік та надати їх на розгляд постійної комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів та галузевих комісій міської ради.

14.2. Після отриманої інформації від Кабінету Міністрів України про схвалені обсяги міжбюджетних трансфертів та особливості міжбюджетних відносин на наступний бюджетний період підготувати проект рішення про бюджет міста на 2006 рік, подати його на розгляд виконавчому комітету міської ради, а після схвалення ним – на розгляд сесії міської ради у двотижневий термін після прийняття Закону України “Про Державний бюджет України на 2006 рік”.

15. Головному економічному управлінню міської ради після ухвалення Закону України “Про Державний бюджет України на 2006 рік” у другому читанні:

15.1. У тижневий термін спільно з комунальним підприємством “Управління капітального будівництва” подати фінансовому управлінню міської ради уточнений перелік інвестиційних програм та об ¢ єктів на фінансування капітальних вкладень на 2006 рік, а також перелік об'єктів, які будуть фінансуватися за рахунок відповідних субвенцій з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, інвестиційну діяльність, газифікацію населених пунктів, на реформування житлово-комунального господарства, на оновлення рухомого складу комунального транспорту.

15.2. У двотижневий термін подати міській раді інформацію про соціально-економічний стан розвитку міста за звітний період поточного року та перелік інвестиційних програм на 2006 рік та на наступні три бюджетні періоди.

16. Установити, що проект бюджету міста на 2006 рік по загальному фонду формується без дефіциту.

17. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника фінансового управління міської ради Малиш В.І.

 

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

В.Ф.Грищенко

 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення