Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

12/07/2005

Рішення виконавчого комітету від 12.07.2005 № 231 «Про організацію роботи з утворення нових робочих місць на підприємствах міста»

Керуючись статтею 43 Конституції України, статтею 13 Закону України „Про зайнятість населення”, Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні” та з метою виконання рішення обласної ради від 15.04.05 №4 „Про внесення змін до Програми зайнятості населення Запорізької області на 2005 рік” щодо створення нових робочих місць виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:

1. Утворити постійно діючу робочу групу з організації роботи по створенню та використанню нових робочих місць на підприємствах міста, її склад затвердити (додається).

2.Головному економічному управлінню міської ради:

2.1. Аналізувати соціально-економічний стан підприємств усіх форм власності та їх можливості у створенні нових робочих місць.

2.2. Сприяти інвестиційно-інноваційному розвитку промислових підприємств міста, реалізації регіональних та місцевих науково-технічних програм, впровадженню нових технологічних процесів, створенню нових виробництв, що сприятиме створенню нових та додаткових робочих місць.

2.3. Щокварталу, до 10 числа місяця наступного за звітним, надавати управлінню праці та соціального захисту населення міської ради інформацію про розміщення на території міста нових підприємств та про реконструкцію, розширення, реорганізацію діючих підприємств.

3. Управлінню комунальної власності міської ради внести пропозиції щодо сприяння передачі на пільгових умовах в оренду або у власність суб'єктам малого підприємництва невикористовуваних, вільних виробничих площ, окремих приміщень, обладнання та іншого майна. Створити банк даних відповідної інформації для забезпечення нею малих підприємств на постійній основі.

4. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради:

4.1. Розробити план заходів щодо легалізації робочих місць шляхом посилення контролю за ліквідацією місць стихійної торгівлі та неорганізованих ринків, що сприятиме легалізації діяльності та створенню додаткових місць у сфері торгівлі.

4.2. Проаналізувати використання коштів, які виділяються Регіональному фонду розвитку та підтримки малого підприємництва, та спрямувати їх на збільшення кількості додаткових та нових робочих місць.

5. Відділу реєстрації та єдиного реєстру міської ради надавати управлінню праці та соціального захисту населення міської ради щомісячну інформацію про реєстрацію суб'єктів господарювання та фізичних осіб не пізніше 10 числа місяця наступного за звітним.

6. Районним адміністраціям міської ради:

6.1. Утворити робочі групи по організації роботи з підприємствами щодо створення нових робочих місць в районі.

6.2. Провести аналіз використання робочих місць, існуючих в районі, визначити потребу у створенні нових робочих місць та сфери їх розміщення.

6.3. Організувати щомісячний моніторинг створення нових робочих місць на підприємствах району та узагальнені дані надавати управлінню праці та соціального захисту населення міської ради щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним.

6.4. Спільно з районними центрами зайнятості населення організувати на постійній основі проведення нарад із керівниками підприємств щодо створення нових робочих місць за рахунок дотацій центра зайнятості населення.

7. Запропонувати міському центру зайнятості населення:

7.1. Надавати управлінню праці та соціального захисту населення міської ради, районним адміністраціям міської ради аналітичні дані щодо існуючих вакансій, незайнятого населення, необхідності створення нових робочих місць та у яких сферах виробництва.

7.2. Забезпечити підбір працівників для працевлаштування на новостворені робочі місця, у тому числі додаткові робочі місця, створені за рахунок дотацій роботодавцям із фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

7.3. Організувати професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації безробітних для подальшого працевлаштування на новостворені робочі місця.

7.4. Активізувати роботу з пропаганди створення робочих місць за рахунок дотацій роботодавцям, по використанню одноразової допомоги безробітним для організації підприємницької діяльності, по організації громадських робіт.

7.5. Надавати районним адміністраціям міської ради аналіз ефективності використання безробітними одноразової допомоги на організацію підприємницької діяльності.

7.6. Щомісячно, до 10 числа місяця, наступного за звітним, надавати інформацію управлінню праці та соціального захисту населення міської ради щодо створення нових робочих місць.

8. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради:

8.1. Аналізувати дані щодо необхідності створення робочих місць.

8.2.Здійснювати щомісячний моніторинг створених робочих місць згідно форм звітності.

8.3. Надавати узагальнені дані головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

8.4. Разом з районними адміністраціями вести роз'яснювальну роботу щодо створення нових робочих місць.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С.

 

Перший заступник міського
голови з питань діяльності
виконавчих органів ради
В.Ф. Грищенко

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконкому
_12.07.2005_ № _231_

 

СКЛАД
постійно діючої робочої групи з організації роботи по створенню
та використанню нових робочих місць на підприємствах міста

Кузьмін
Олександр Сергійович
- заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керівник робочої групи;
Гальцов
Владислав Євгенович
- заступник міського голови з питаньдіяльності виконавчих органів ради, заступник керівника робочої групи;
Члени робочої групи:  
Говтвян
Наталія Олексіївна
- начальник спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків (за згодою);
Драчов
Владислав Флегонтович
- директор міського центру зайнятості населення (за згодою);
Лівшиць
Тетяна Володимирівна
- заступник виконавчого директора Запорізької обласної організації роботодавців “Потенціал” (за згодою);
Новак
Наталія Володимирівна
- начальник головного економічного управління міської ради;
Петров
Микола Миколайович
- начальник управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради;
Полковнікова
Ольга Яківна
- начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради;
Серебрянська
Лілія Дмитрівна
- начальник відділу статистики м.Запоріжжя (за згодою);
Чуприна
Тетяна Павлівна
- завідуючий відділом реєстрації та єдиного реєстру міської ради.

 

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради,
керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення