Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26/05/2005

Рішення виконавчого комітету від 26.05.2005 № 163 «Про вдосконалення стилю, форм і методів роботи в управлінні розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Запорізької міської ради»

Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, розглянувши інформацію про діяльність управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради та з метою вдосконалення його роботи, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:

1. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради (Петров М.М.):

1.1. Вжити заходи по виконанню в повному обсязі рішення виконавчого комітету міської ради від 28.02.2005 № 47 „Про заходи по удосконаленню стилю, форм і методів роботи виконавчих органів міської ради”.

1.2. Здійснити заходи з подальшого розвитку підприємництва:

1.2.1. Укласти угоди з засобами масової інформації щодо проведення відкритого громадського діалогу управління з підприємцями та їх об'єднаннями.

1.2.2. Підготувати пропозиції щодо створення:

- міського інформаційно-консультаційного центру;

- постійного консультативно-дорадчого органу із науковців та фахівців з різних галузей з метою залучення до регуляторної діяльності органів місцевого самоврядування, з повноваженнями відповідно ст.6 Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”;

- спрощення процедури та скорочення переліку документів при отриманні дозволів на розміщення об'єктів торгівлі та сфер послуг.

1.2.3. Співпрацювати з представництвом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Запорізькій області щодо надання роз'яснень стосовно застосування та змін чинного законодавства України.

1.2.4. З абезпечити висвітлення актуальних питань розвитку підприємництва та державної регуляторної діяльності у засобах масової інформації.

1.2.5. Активізувати роботу міської Координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

1.3. Розробити міську програму поліпшення продовольчого забезпечення населення м.Запоріжжя.

1.4. Створити комісію з питань розвитку ринкового господарства та вирішення конфліктних ситуацій на ринках міста.

1.5. Проводити комплексні перевірки якості обслуговування населення підприємствами торгівлі та сфери послуг із залученням фахівців контролюючих органів та районних адміністрацій міської ради.

1.6. Посилити контроль за виконанням розпорядчих документів, які регламентують діяльність комунальних підприємств; здійснювати перевірку фінансово-господарської діяльності підпорядкованих комунальних підприємств та розробляти рекомендації щодо ефективності їх діяльності.

1.7. Надати Раді по реалізації адміністративної реформи і вдосконаленню структури управління виконавчих органів міської ради пропозиції щодо чіткого розподілу повноважень між управлінням розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради і відділами торгівлі та побутового обслуговування населення районних адміністрацій міської ради.

1.8. Вивчати та використовувати в роботі позитивний досвід інших міст України з питань розвитку підприємництва, торгівлі та послуг.

1.9. Забезпечити підвищення освітнього та кваліфікаційного рівня посадових осіб управління за професійними програмами у Запорізькому центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій.

2. Фінансовому управлінню міської ради розглянути питання фінансового забезпечення управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради за рахунок міського бюджету щодо:

2.1. Придбання комп'ютерної техніки та підключення до мережі Інтернет, оплати послуг щодо використання мережі Інтернет та створення WEB -сторінки у мережі Інтернет з питань розвитку підприємництва та реалізації державної регуляторної політики у м. Запоріжжі.

2.2. Розробки та впровадження комп'ютерної програми з видачі дозволів на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг в управлінні розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради.

3. З метою поліпшення обслуговування мешканців міста та підприємців вирішити питання надання окремого приміщення для розміщення управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради та обладнання цього приміщення відповідно до сучасних вимог.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гальцова В.Є.

 

Міський голова Є.Г.Карташов

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення