Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26/05/2005

Рішення виконавчого комітету від 26.05.2005 № 162 «Про стан соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2005 року»

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” та на виконання рішення Запорізької міської ради від 28.01.2005 року №4 “ Про звіт щодо виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Запоріжжя на 2004 рік та про Програму соціально-економічного і культурного розвитку міста Запоріжжя на 2005 рік”, з метою покращення показників соціально-економічного розвитку міста виконавчий комітет Запорізької місь кої ради
ВИРІШИВ :

1. Доповідну записку про стан соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2005 року взяти до відома (додається).

1.1. Першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенку В.Ф. визначитися з об'єктами благоустрою районів міста до святкування 235-річчя міста Запоріжжя.

1.2. Відзначити успішну спільну роботу районних адміністрацій міської ради та центрів зайнятості по реалізації Міської програми зайнятості на 2005 рік, що дозволила знизити рівень зареєстрованого безробіття по місту до 0,84% (по Україні – 3,6%).

2. Головному економічному управлінню міської ради (Новак Н.В.), управлінню комунального господарства міської ради (Дорофеєв О.М.), управ лінню житлового господарства міської ради (Баздир В.Г.), управлінню охорони здоров'я міської ради (Севальнєва Н.О.), управлінню освіти і науки міської ра ди (Секиринський Д.О.), управлінню культури міської ради (Черниш І.В.):

2.1. Своєчасно та у відповідності до діючого законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг, провести тендери на закупівлю робіт з будівництва або реконструкції об'єктів, які у 2005 році проводяться за рахунок коштів бюджету розвитку бюджету міста. Взяти до уваги, що при проведенні тендерів обов'язковою умовою є - будівництво або реконструкція об'єктів (в т.ч. і придбання матеріалів, конс трукцій та інше) тільки за рахунок власних коштів Учасника (Генерального підрядника).

2.2. Скласти графіки освоєння коштів по об'єктах бюджету розвитку бю джету міста та надати їх до головного економічного управління міської ради до 01.06.2005 року.

3. Начальнику комунального підприємства “Управління капітального бу дівництва” (Сухомлин І.П.) - замовнику з будівництва, реконструкції, капіталь ного ремонту та ліквідації аварійного стану на замовлення Запорізької міської ради:

3.1. Посилити контроль за ефективним та цільовим використанням бюджетних коштів, а також за проведенням тендерів на виконання робіт з капітального будівництва.

3.2. Надати звіти про результати проведення торгів до голо вного розпорядника коштів згідно з чинним законодавством.

4. З метою виконання планових надходжень коштів до бюджету розвитку бюджету міста та своєчасного погашення облігацій місцевої позики 2004 року:

4.1. Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Черкаска В.В.), Запорізькому міському управлінню земельних ресурсів (Цвіркун О.М.) активізувати роботу з про дажу земель несільськогосподарського призначення.

4.2. Управлінню у справах приватизації міської ради (Проценко Д.Ю.) активізувати роботу по приватизації об'єктів комунальної власності.

5. Керівникам виконавчих органів міської ради:

5.1. Щоквартально здійснювати моніторинг виконання показників ефективності використання комунального майна та одержання прибутків підприємствами комунальної власності. За результатами фінансово- господарської діяльності комунальних підприємств надавати міському голові пропозиції щодо відповідності керівників комунальних підприємств займаним посадам або ліквідації підприємств.

5.2. Встановити системний контроль та забезпечити виконання керівни ками підзвітних комунальних підприємств рішення сесії міської ради від 20.04.2005 №7 “Про встановлення для підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади міста розміру частки прибутку за резуль татами фінансово-господарської діяльності у 2005 році, яка підлягає зарахуван ню до загального фонду бюджету міста”.

5.3. Протягом 2005 року здійснити перевірку економічної діяльності під звітних комунальних підприємств. Графіки перевірок підприємств надати до головного економічного управління міської ради у термін до 01.06.05.

5.4. До 01.08.2005 року, за результатами роботи комунальних підприємств за I півріччя 2005 року, уточнити річну планову суму розміру частки прибутку, яка підлягає зара хуванню до загального фонду бюджету міста за 2005 рік.

5.5. До 01.09.2005 року у фінансових планах комунальних підпри ємств на 2006 рік передбачити суму розміру частки прибутку, яка буде підлягати зарахуван ню до загального фонду бюджету міста у 2006 році.

5.6. Надати до 01.09.2005 до управління комунальної власності міської ради пропозиції щодо визначення майнового стану підзвітних комунальних підприємств, які не звітують по показникам ефективності використання комунального майна та розпочати процедуру ліквідації, якщо це необхідно.

5.7. Проаналізувати причини заборгованості із заробітної плати на під приємствах міста та надати до головного економічного управління міської ради висновки та пропозиції щодо її погашення у термін до 20.06.2005 року.

5.8. Встановити посилений контроль за виконанням протокольних рішень керівниками підприємств, які заслуховувались на засіданнях комісій. У разі невиконання встановлених завдань надавати інформацію до органів прокуратури для притягнення посадових осіб до відповідальності.

6. Управлінню житлового господарства міської ради (Баздир В.Г.) спільно з керівниками комунальних підприємств “Виробниче ремонтно-експлуатаційних житлових об'єднань №№1-11,13”:

6.1. Розробити та передбачити у Програмі реформування системи житлово- комунального господарства заходи щодо можливості фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств “Виробниче ремонтно-експлуатаційних житлових об'єднань №№1-11,13” в умовах діючих тарифів.

6.2. Опрацювати та обговорити в засобах масової інформації питання щодо можливості перерахунків плати за спожиті житлово-комунальні послуги із заробітної плати працівників підприємств міста.

7. Генеральному директору комунального підприємства “Водоканал” (Шинкар А.В.) розробити комплекс заходів щодо скорочення витрат на виробництво та реалізацію послуг з водопостачання та водовідведення і надати інформацію до 01.06.2005 до головного економічного управління міської ради.

8. Генеральному директору Концерну “Міські теплові мережі” (Лайтерман І.А.):

8.1. Винести на обговорення в засобах масової інформації пропозиції щодо встановлення сезонних тарифів на теплову енергію.

8.2. Н адавати щоденно інформацію до головного економічного управління міської ради щодо розрахунків та погашення заборгованості за спожитий природний газ відповідно до складених графіків.

9. Головам районних адміністрацій міської ради активізувати роботу з підприємствами щодо розробки заходів з енергозбереження та вчасно надавати щоквартальний звіт про їх виконання до головного економічного управління міської ради у термін першого числа наступного кварталу.

10. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради (Петров М.М.) щотижнево проводити моніторинг цін на основні продукти харчування.

11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гальцова В.Є.

 

Міський голова Є.Г. Карташов

 

Доповідна записка про соціально-економічний стан м.Запоріжжя за січень-березень 2005 року

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення