Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

20/04/2005

Рішення міської ради від 20.04.2005 № 42 «Про затвердження Програми фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту "Запоріжелектротранс" на приріст обігових коштів»

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” та статті 91 Бюджетного кодексу України, з метою забезпечення сталого функціонування міського електротранспорту, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Програму фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” на приріст обігових коштів (додається).

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника фінансового управління міської ради Малиш В.І., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаска В.В. та постійні комісії міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів (Великий В.І.) та з питань життєзабезпечення міста (робота галузей міського господарства) (Баздир В.Г.).

 

Міський голова Є.Г. Карташов

 

 

  Затверджено
Рішення міської ради
_20.04.2005_ № _42_

ПРОГРАМА
фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства
міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” на приріст обігових
коштів

Головний розпорядник

Виконавчий комітет міської ради.

Загальне положення

Запорізьке комунальне підприємство міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” знаходиться у важкому фінансовому стані.
За підсумками роботи за 2004 рік отримані збитки від господарської діяльності у сумі 2962,0 тис. грн.
На 01.01.2005 кредиторська заборгованість за спожиту електроенергію складає 25198,7 тис. грн. На 21.03.2005 несвоєчасна виплачена заробітна плата складає 2600,0 тис. грн.
Перевезення міськелектротранспортом пасажирів пільгових категорій без відшкодування витрат на рівні 25-30%, систематичне підвищення законодавчо встановленої заробітної плати призвело підприємство до неможливості за рахунок власних доходів повністю та своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам, що викликає напруження соціальних відносин у колективі. Несвоєчасність виплати заробітної плати призводить до значного зростання плинності кадрів, більшою мірою висококваліфікованих, що становила у 2003 році – 26,1%, а у 2004 році 16,8%. Такий стан з кадрами, особливо з водіями рухомого складу, кондукторами, електромонтерами контактно-кабельних мереж, примушує підприємство збільшувати фонд оплати праці за рахунок оплати понадурочних годин, роботи у вихідні дні, та ін.
Незважаючи на впровадження заходів по збільшенню власних доходів, насамперед від перевезення пасажирів, обсяг фонду оплати праці зростає більшими темпами, ніж власні доходи підприємства. На сьогоднішній день при середньомісячних власних доходах 1670,0 тис. грн. Фонд оплати праці з нарахуваннями становить у середньому 2150,0 тис. грн.

Мета програми

Фінансова допомога Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” на приріст обігових коштів.

Завдання програми

Стабілізація стану з виплати заробітної плати на міському електротранспорті за рахунок фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” на приріст обігових коштів.

Основні напрямки реалізації програми

Надання фінансової підтримки Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” на приріст обігових коштів.

Очікуваний результат прогарми

Покращання фінансового стану Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту “Запоріжелектротранс”.
Своєчасна виплата заробітної плати робітникам Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту “Запоріжелектротранс”.
Стабілізація соціальних відносин в колективі.
Зменшення плинності кадрів на міському електротранспорті.

Перелік заходів на виконання програми та джерела фінансування

1. Надання фінансової підтримки Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” на приріст обігових коштів.
2. Проведення виплат Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту “Запоріжелектротранс”, визначених пунктом 1 даного розділу, за рахунок коштів міського цільового фонду Запорізької міської ради в обсязі 8000,0 тис. грн.

 

Секретар ради І.І. Наливайко

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення