Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/02/2005

Рішення виконавчого комітету від 28.02.2005 № 47 «Про заходи по удосконаленню стилю, форм і методів роботи виконавчих органів міської ради»

З метою посилення довіри суспільства та громадян до виконавчих органів міської ради, забезпечення прозорості, відкритості діяльності органів місцевого самоврядування, налагодження плідної співпраці у врегулюванні проблем розвитку територій, оптимізації роботи виконавчих органів міської ради, удосконалення стиля, форм і методів роботи, підвищення ефективності роботи кожної посадової особи місцевого самоврядування виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:

1. Затвердити заходи по удосконаленню стилю, форм і методів роботи виконавчих органів міської ради (додається).

2. Заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керівникам виконавчих органів міської ради забезпечити виконання заходів по удосконаленню стилю, форм і методів роботи виконавчих органів міської ради та про результати їх виконання інформувати виконавчий комітет міської ради до 28.12.2005.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами виконкому міської ради Вайтаника К.О.

 

Міський голова Є.Г. Карташов

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
міської ради
_28.02.2005_ № _47_

 

ЗАХОДИ
по удосконаленню стилю, форм і методів роботи
виконавчих органів міської ради в сучасних умовах

1. З метою посилення довіри суспільства та громадян до виконавчих органів міської ради забезпечити сумлінне виконання службових обов'язків, виявлення ініціативи і творчих здібностей, додержання трудової дисципліни посадовими особами виконавчих органів міської ради.

Постійно

Посадові особи виконавчих органів міської ради

2. Для більш чіткої роботи виконавчих органів міської ради запровадити єдину систему планування роботи виконавчих органів міської ради.

Протягом року

Керівники виконавчих органів міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

3. Провести роботу по удосконаленню структури управління виконавчих органів ради, що дасть можливість ліквідувати дублювання функцій міських та районних організацій, підвищення ефективності їх роботи.

Протягом року

Керівники виконавчих органів міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

4. Для забезпечення прозорості, відкритості в діяльності органів місцевого самоврядування, налагодження плідної, дієвої співпраці у врегулюванні проблем розвитку територій продовжити:
практику систематичного звітування виконавчого комітету міської ради перед мешканцями міста, трудовими колективами;
проведення зустрічей міського голови Карташова Є.Г., членів виконавчого комітету міської ради, керівників виконавчих органів міської ради з трудовими колективами підприємств, установ, організацій всіх форм власності.

Протягом року

Міський голова, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, члени виконавчого комітету міської ради, керівники виконавчих органів міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

5. Продовжити випуск щотижневої програми "Город и горожане" , щомісячної передачі-прямої лінії "Півгодини з міським головою".

Протягом року

Прес-служба міського голови

6. Продовжити висвітлення через засоби масової інформації ролі та значення служби в органах місцевого самоврядування у здійсненні економічних і соціально-політичних перетворень у місті, діяльності посадових осіб місцевого самоврядування.

Протягом року

Управління з питань внутрішньої політики міської ради, керівники виконавчих органів міської ради,

7. Відпрацювати питання щодо впровадження та розміщення на веб-сайті виконавчого комітету міської ради постійно діючої рубрики "Запитуйте - відповідаємо".

Протягом року

Управління з питань внутрішньої політики міської ради, керівники виконавчих органів міської ради,

8.Запровадити практику проведення прямих ліній та телефонних консультацій керівників виконавчих органів Запорізької міської ради з жителями міста.

Протягом року

Керівники виконавчих органів міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи

9. Для підвищення громадської активності членів територіальної громади міста, для спільного вирішення питань щодо забезпечення життєдіяльності міста продовжити практику проведення громадських слухань.

Протягом року

Керівники виконавчих органів міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи

10. З метою забезпечення реалізації повноважень органів самоорганізації населення продовжити систематичні зустрічі та наради з керівниками і активом органів самоорганізації населення.

Щомісяця

Заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради,
голови районних адміністрацій міської ради

11. Для задоволення та захисту соціальних, економічних та інших спільних інтересів громадян опрацювати питання створення громадської ради з координації роботи органів самоорганізації населення міста.

Протягом року

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., голови районних адмі-ністрацій міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

12. Для вирішення питань, які виникають при практичному застосуванні Закону України "Про органи самоорганізації населення", внести пропозиції до Міністерства юстиції України щодо удосконалення зазначеного Закону.

Лютий

Керівники виконавчих органів міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

13. Ознайомитися з практикою створення органів самоорганізації населення у м. Донецьку.

І півріччя

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

14. З метою захисту соціально незахищених верств населення, надавання їм безкоштовної консультативно-правової допомоги продовжити проведення консультативно-правових зустрічей з населенням міста, до яких залучати фахівців різних галузей права.

Щомісячно

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., керівники виконавчих органів міської ради, юридичний відділ виконкому ради

15. Для постійного зв'язку виконавчих органів міської ради з активом політичних партій та громадських організацій проводити зустрічі керівників виконавчих органів міської ради з громадськими організаціями, активом політичних партій.

Щомісяця

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., управління з питань внутрішньої політики міської ради, керівники виконавчих органів міської ради

16. Підготувати на засідання виконавчого комітету питання "Про заходи щодо забезпечення прозорості і відкритості місцевої влади, взаємодії з політичними, громадськими організаціями, засобами масової інформації"

І Y квартал

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О.,управління з питань внутрішньої політики міської ради

17. Для поліпшення умов та прискорення процедури державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та надання інших управлінських послуг вивчити досвід "єдиного вікна" у м. Кривому Розі, електронного документообігу у м. Бердянську та опрацювати питання створення Єдиного центру державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у місті.

Протягом року

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., відділ реєстрації та єдиного реєстру міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

18. З метою підвищення правової свідомості та культури посадових осіб місцевого самоврядування запровадити систематичне надання юридичним відділом виконкому ради інформації про зміни в нормативно-правовій базі.

Систематично

Юридичний відділ виконкому ради

19. Для впровадження у сферу служби в органах місцевого самоврядування інформаційних технологій, підвищення комп'ютерної грамотності посадових осіб місцевого самоврядування опрацювати питання можливості проведення навчання з освітнього напряму "користувач ПЕОМ" на базі обласного центру зайнятості населення.

Протягом року

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

20. Започаткувати програму стажування при виконавчих органах міської ради студентів останніх курсів вищих навчальних закладів III, ІV рівнів акредитації. Підготувати пропозиції Кабінету Міністрів України щодо проведення в м.Запоріжжі пілотного проекту з призначення на службу в органи місцевого самоврядування випускників вищих навчальних закладів, як таких що пройшли стажування та успішно склали державні іспити.

Протягом року

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

21. Продовжити роботу по удосконаленню інтегрованої інформаційної системи та мережі передачі даних у виконавчих органах міської ради.

Загальний відділ виконкому ради, КП ”НВФ ”Комміт”

22. Продовжити удосконалення комп'ютерної системи "Списки виборців" та постійне їх поновлення.

Протягом року

Районні адміністрації міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради, КП "НВФ "Комміт"

23. Спільно з Запорізьким регіональним відділенням Асоціації міст України провести семінар з керівниками виконавчих комітетів міських рад міст Запорізької області провести семінар з питання "Вдосконалення стилю, форм та методів роботи виконавчих органів міських рад в сучасних умовах".

І півріччя

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради, Запорізьке регіональне відділення Асоціації міст України

24. Вивчити досвід роботи з кадрами, кадровим резервом, залученням молоді до служби в органах місцевого самоврядування у м. Дніпропетровську.

І півріччя

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

25. Відпрацювати питання спрощення процедури погодження питань нового будівництва, реконструкції, відведення необхідних для цього земель.

І півріччя

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

Черкаска В.В., головне управління архітектури та містобудування міської ради, Запорізьке міське управління земельних ресурсів

26. Продовжити практику відбору перспективних працівників виконавчих органів міської ради для направлення на навчання до Гуманітарного університету "Запорізький інститут державного і муніципального управління" для здобуття вищої освіти.

ІІ квартал

Відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

27. Продовжити практику проведення апаратних навчань у виконавчих органах міської ради.

Протягом року

Виконавчі органи міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

28. Підготувати за засідання виконавчого комітету питання "Про удос-коналення роботи з кадрами в виконавчих органах міської ради в сучасних умовах" .

ІІІ квартал

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

29. Підготувати на засідання виконавчого комітету питання "Про удосконалення роботи по зверненням громадян в виконавчих органах міської ради".

Липень

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради Вайтаник К.О., відділ по роботі із зверненнями громадян виконкому ради

30. Здійснювати систематичний аналіз звернень громадян для виявлення причин найбільш гострих проблем та своєчасно вносити пропозиції для їх негайного вирішення з урахуванням потреб щодо фінансування заходів під час формування бюджетів різних рівнів та забезпечити згідно діючих законодавчих, нормативних актів належний розгляд та вирішення у межах своїх повноважень питань, які порушують громадяни у своїх зверненнях, та вживати ефективних заходів щодо запобігання виникнення підстав для обґрунтованих повторних звернень та звернень до органів вищого рівня.

Протягом року

Виконавчі органи міської ради, відділ по роботі із зверненнями громадян виконкому ради

31. З метою попередження корупційних дій продовжити практику проведення з посадовими особами місцевого самоврядування всіх категорій апаратних навчань у виконавчих органах міської ради з питань дотримання чинного законодавства "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про боротьбу з корупцією".

Протягом року

Керівники виконавчих органів міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

32. Забезпечити подання посадовими особами виконавчих органів міської ради всіх категорій до 15.04.2005 декларацій про доходи, зобов'язання фінансового характеру щодо себе та членів своєї сім'ї.

Квітень

Керівники виконавчих органів міської ради

33. Поширити практику вивчення, узагальнення та розповсюдження позитивного досвіду діяльності виконавчих органів міської ради.

Протягом року

Виконавчі органи міської ради, відділ організаційної та кадрової роботи виконкому ради

34. З метою надання рекомендацій для прийняття рішень з питань соціального та економічного розвитку міста, досягнення суспільної підтримки діяльності виконавчих органів міської ради, встановлення зв'язків з трудовими колективами підприємств, установ та організацій різних форм власності, громадськими об'єднаннями, громадськістю продовжити роботу ради Почесних громадян міста Запоріжжя, науково-аналітичної ради з питань стратегії економічного та соціального розвитку м.Запоріжжя та створити раду по реалізації адміністративної реформи і вдосконаленню структури управління в місті, інші ради з актуальних питань життєдіяльності міста.

І півріччя

Заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

 

 

Заступник міського голови з
питань діяльності виконавчих
органів ради, керуючий справами
виконкому ради
К.О.Вайтаник

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення