Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

20/05/2004

Рішення виконавчого комітету від 20.05.2004 № 163 «Про звіт голови Заводської районної адміністрації міської ради Бірюка О. І. про роботу районної адміністрації щодо соціально-економічного розвитку району»

Заслухавши звіт голови Заводської районної адміністрації міської ради Бірюка О. І. про роботу районної адміністрації щодо соціально-економічного розвитку району, виконавчий комітет міської ради відмічає, що районною адміністрацією здійснені заходи по вирішенню питань, пов’язаних з виробництвом промислової продукції. В 2003 році в порівнянні з 2002 роком обсяги виробництва збільшились на 14,4%, у першому кварталі 2004 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – на 12,3%. План надходжень до бюджету 2003 року виконаний на 101,9%. Здійснюється робота зі збитковими підприємствами, що мають низьке податкове навантаження, проводиться робота з ліквідації податкової недоїмки. У 2003 році завдяки впровадженню жорсткої економії споживання енергоносіїв повністю погашена заборгованість за теплопостачання установ освіти за минулі роки. Розрахунки поточного року проводяться вчасно і в повному обсязі.

Значна робота виконана по ремонту житла, в першу чергу покрівель, системи опалення та ліквідації промокання стінових огороджень.

У 2003 році за рахунок бюджетних коштів виконані роботи по благоустрою району на суму 230 тис. грн. За рахунок позабюджетних коштів реконструйовано меморіал загиблим воїнам по вул. Скворцова і братську могилу у сел. Підпорожнє, відбувся пуск першої черги газопроводу у цьому селищі, реконструйовано мережі зовнішнього освітлення, відкрито амбулаторію сімейного лікаря, виконано ряд інших важливих для району робіт.

У минулому році динамічно розвивалась соціальна сфера. Розширюється мережа підприємств торгівлі та громадського харчування, вирішені питання транспортного обслуговування мешканців району.

У 2003 році проведена значна робота, спрямована на покращання медичного забезпечення населення, створення належних умов для навчання дітей у загальноосвітніх школах. Районною адміністрацією міської ради багато зроблено для підтримки громадських та ветеранських організацій, соціально незахищених верств населення.

Робота з кадрами та кадровим резервом в Заводській районній адміністрації міської ради спрямована на виконання Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, на забезпечення добору та комплектування посад у підрозділах районної адміністрації кваліфікованими кадрами.

Розпорядженням голови Заводської районної адміністрації міської ради від 25.02.03 № 201р затверджено Положення про порядок розгляду звернень громадян у Заводській районній адміністрації міської ради. Затверджено і доведено до відома громадян через газету “Кічкас” графік особистого прийому посадовими особами районної адміністрації міської ради.

За період з 01.01.03 п 01.04.04 безпосередньо до Заводської районної адміністрації міської ради надійшло 1415 звернень від 2259 громадян, при цьому порушено 1433 питання. Найбільшу долю питань, порушених у зверненнях, становлять проблеми соціального захисту – 53%, комунального і дорожнього господарства – 14%, житла – 12%, забезпечення законності та правопорядку – 6%. Позитивно вирішено 60% порушених питань.

52% всіх звернень надійшли від найбільш вразливих соціальних категорій громадян: пенсіонерів – 27%, інвалідів, учасників війни, бойових дій – 20%, багатодітних сімей, одиноких матерів – 4%.
На особистий прийом до посадових осіб районної адміністрації в зазначений період звернулись 411 громадян.

Разом з тим, аналіз діяльності районної адміністрації свідчить про те, що на теперішній час ще не все зроблено для вирішення нагальних економічних та соціальних проблем району.

Значною залишається заборгованість з виплати заробітної плати, яка на 01.04.04 складає 1335,0 тис. грн. Борг до Пенсійного фонду на 01.05.04 збільшився на 185,9 тис. грн. у порівнянні зі станом на 01.04.04 і складає 2330,7 млн. грн. або 21,7% від загальної заборгованості по місту.

Внаслідок проведеної роботи податковою інспекцією та районною адміністрацією міської ради недоїмка до бюджету району зменшилась на 683,7 тис. грн. і на 01.05.04 складає 347,5 тис. грн. Виконання плану загального фонду бюджету за І квартал 2004 року становить 96,3%, станом на 01.05.04 – 100,2 %. Видатки по загальному фонду бюджету виконані у сумі 19714,1 тис. грн. або на 99,1% до уточнених планових призначень.

Суттєві проблеми залишаються у житловому секторі. Через відсутність коштів частина робіт по ремонту покрівель та стінових огороджень залишається не виконаною. Недотримання термінів ремонту викликає скарги населення. Потребує розв’язання проблема відселення мешканців з ветхого житлового фонду, повільно розвивається інфраструктура селищ Підпорожнє, Скворцово, Запоріжжя Ліве. Стосовно екологічних проблем необхідно відмітити невиконання планів берегоукріплення західної частини житлового масиву Павло-Кічкас, яке внесено до Національної державної програми, не реалізована програма реконструкції балки Маркусова на парк відпочинку районного значення з улаштуванням площинних спортивних споруд.

Недостатньо ведеться робота по ліквідації стихійних звалищ та торгівлі у невстановлених місцях.

Складною залишається демографічна ситуація. За останні 15 років чисельність населення Заводського району зменшилась на 15 тисяч, кількість народжених з 2283 в 1988 році до 498 в 2003 році, а померлих збільшилась з 734 у 1988 році до 1052 в 2003. напружена епідеміологічна ситуація в районі. Рівень захворюваності на туберкульоз перевищує середній по місту і складає 113 на 100 тисяч населення.

Мають місце окремі недоліки при розгляді звернень громадян, перш за все вони стосуються порушення термінів розгляду справ.

Виконавчий комітет Запорізької місткої ради
ВИРІШИВ:

1. Звіт голови Заводської районної адміністрації міської ради Бірюка О.І. про роботу районної адміністрації щодо соціально-економічного розвитку району узяти до відома.

2. Голові Заводської районної адміністрації міської ради Бірюку О.І.:
2.1. Забезпечити виконання бюджету району.
2.2. Вжити заходів щодо скорочення недоїмки з платежів до бюджету міста та забезпечити заплановані надходження доходів на 2004 рік.
2.3. Посилити контроль за своєчасною виплатою і ліквідацією заборгованості заробітної плати підприємствами району усіх форм власності.
2.4. Активізувати роботу з ліквідації стихійних звалищ сміття та торгівлі у невстановлених місцях, утримання території в належному санітарному стані.
2.5. Забезпечити виконання заходів, передбачених міськими програмами, у тому числі: “Світло-2004”.
2.6. Узяти під неослабний контроль підготовку житла, тепломережі до роботи в осінньо-зимовий період.
2.7. Посилити роботу щодо зменшення заборгованості населення за квартирну плату та комунальні послуги.
2.8. В межах програми “Малозабезпеченим – соціальний захист та підтримку” продовжити роботи з соціальної підтримки малозабезпечених верст населення, пільгових категорій громадян.
2.9. Ширше використовувати спортивну базу району для активного відпочинку молоді.
2.10. З метою більш ефективного вирішення соціально-економічних проблем району вжити заходів по підвищенню відповідальності посадових осіб місцевого самоврядування за доручену справу.
2.11. Забезпечити разом з управлінням з питань екології Запорізької міської ради завершення берегоукріплення першої черги та продовження берегоукріплення другої черги житлового масиву Павло-Кічкас.
2.12. Активізувати разом з комунальним підприємством “Управління капітального будівництва” роботу по будівництву двох 44-х квартирних будинків по вул. Алмазній згідно з планом соціально-економічного розвитку м. Запоріжжя на 2004 рік.

3. Попередити керівників Заводської районної адміністрації міської ради про персональну відповідальність за належне вирішення в межах своїх повноважень питань, порушених в зверненнях громадян, дотримання термінів розгляду звернень громадян.

4. Заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (в межах своїх повноважень) надати дійову допомогу районній адміністрації по вирішенню соціально-економічних проблем району.

5. Про результати виконання даного рішення повідомити виконавчий комітет Запорізької міської ради до 01.01.05.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника фінансового управління міської ради Малиш В.І.

 

Міський голова Є.Г. Каратшов

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення