Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

21/11/2003

Рішення виконавчого комітету від 21.11.2003 № 372 «Про встановлення тарифів на теплову енергію та порядок їх застосування»

Відповідно до Закону України від 21.05.97 № 280/97-ВР “Про місцеве самоврядування в Україні” виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:

1. Встановити тарифи на виробництво теплової енергії концерну „Міські теплові мережі” м.Запоріжжя згідно з додатком та затвердити загальні вказівки до тарифів (додаються).
2. Для аналізу тарифів на послуги теплопостачання підприємствам, які їх надають щоквартально до 30 числа місяця, наступного за звітним, подавати звітні матеріали до головного економічного управління міської ради.
3. Головному управлінню архітектури та містобудування міської ради (Трубін В.П.), інспекції державного архітектурно-будівельного контролю головного управління архітектури та містобудування міської ради (Трубніков Ю.І.), управлінню житлового господарства міської ради (Баздир В.Г.), комунальному підприємству “Водоканал” (Шинкар А.В.), головам районних адміністрацій міської ради, комунальним підприємствам “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання” №№1-11,13, концерну „Міські теплові мережі” м.Запоріжжя:
3.1. Забезпечити прийняття в експлуатацію квартир після їх реконструкції та ремонту з поліпшеним благоустроєм і встановленням непередбачених попереднім проектом басейнів, саун, ванн з гідромасажем, тощо тільки з лічильниками холодної та гарячої води.
3.2. Постійно проводити інвентаризацію наявності приладів опалювання на балконах, лоджіях та в інших приміщеннях. В разі виявлення приладів опалення, не передбачених проектом забудови або проектно-кошторисною документацією на реконструкцію квартири чи інших приміщень, прийняти заходи по включенню площ, на яких додатково встановлені опалювальні прилади, до загальної опалювальної площі.
4. Управлінню житлового господарства міської ради (Баздир В.Г.), концерну „Міські теплові мережі” (Телицин В.Л.) та житлово-комунальним підприємствам постійно доводити до відома населення із залученням засобів масової інформації
заходи щодо раціонального та економного використання води для побутових потреб.
5. Головам районних адміністрацій міської ради, управлінню житлового господарства міської ради (Баздир В.Г.), управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Полковникова О.Я.) створити всі необхідні умови щодо спрощення процедури оформлення субсидій у відповідності до розпорядження міського голови від 07.11.03 № 672р “Про затвердження Плану заходів щодо прискорення та спрощення процедури надання субсидій населенню міста”.
6. Вважати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 25.07.02 № 217/3 „Про встановлення тарифів на теплову енергію та порядок їх застосування”.
7. Відділу з питань внутрішньої політики міської ради (Лепський М.А.) оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.
8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Гальцова В.Є., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Крещука М.О.


Міський голова                                                                                     Є.Г.Карташов

 



ЗАТВЕРДЖЕНО           
Рішення виконавчого  
комітету міської ради  
21.11.03 № 372              



Загальні вказівки до
тарифів на теплову енергію

1. Загальні вказівки розповсюджуються на всі тарифи на теплову енергію, якщо інше не обумовлено додатково.
2. Використання теплової енергії допускається тільки на підставі договору, укладеного між концерном “Міські теплові мережі” та споживачем, чи виконавцем послуг, визначеним рішенням виконавчого комітету міської ради.
3. За тарифами, встановленими для населення, відпускається теплова енергія населенню, що проживає в житлових будинках: громадських організацій, житлово-будівельних кооперативів, відомчих, місцевої ради, гуртожитків, об’єднань співвласників, приватних власників будинків та інших власників житлового фонду.
4. За послуги по збору платежів теплопостачальним підприємствам житлово-експлуатаційним організаціям, ЗАТ “Запоріжзв’язоксервіс” та іншим організаціям встановлюється винагорода діфференційно по об’єму проплат по окремих договорах. Максимальний розмір винагороди залежить від сум оформлених субсидій, пільг та сум фактичних проплат.
5. Населення за теплову енергію в будинках, які не обладнані приладами обліку тепла для центрального опалення, оплачують місячну плату за 1 кв. м опалювальної площі у розмірі 0,78 грн. концерну “Міські теплові мережі” рівними частками впродовж року (12 місяців).
6. Підприємства, установи і організації за 1 Гкал теплової енергії (опалення і підігрів) у розмірі 79,98 грн. сплачують концерну “Міські теплові мережі”, населення за фактично отриману теплову енергію (опалення і підігрів) при наявності приладів обліку на житлових будинках сплачують у розмірі 66,60 грн. концерну “Міські теплові мережі”.
7. Громадяни, що користуються пільгами по центральному опаленню і гарячому водопостачанню, сплачують за теплову енергію по тарифах на теплову енергію для населення зі знижкою у розмірах, встановлених діючим законодавством.
8. У тарифах на гаряче водопостачання враховані витрати тільки на підігрів води. Вартість холодної води, що підігрівається на бойлерних та ЦТП, і послуги каналізації сплачуються споживачами додатково за діючими тарифами на холодну воду.
9. Вартість теплової енергії, що відпускається на опалення сходів житлових будинків, врахована у тарифі і додатково з житлово-експлуатаційних організацій та населення не стягується.
10. Теплова енергія, що відпускається для гарячого водопостачання і опалення приміщень, які здаються в оренду, сплачується орендарями по тарифах відповідної групи споживачів.
Орендодавець або балансоутримувач повинен повідомити енергопостачальника про теплове навантаження на момент підпису договору оренди з орендарем, а орендар енергопостачальника щомісячно про показання приладів обліку теплової енергії.


Заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів ради, керуючий
справами виконкому ради                                                            К.О.Вайтаник


Додаток                              
до рішення виконавчого
комітету міської ради      
21.11.03  № 327                 

 


Тарифи
на теплову енергію


Назва
підприємства

Показ-
ник

Тарифи, грн. (у т.ч. ПДВ)

Категорія “Населення”

Кате-
горія
“Інші
спожи-
вачі”
за
1 Гкал
тепло-
вої
енергії


Категорія
“Бюджетні уста
нови”
за
1 Гкал
теплової
енергії

Без приладів
обліку

З приладами
обліку

опа-
лення
за
1кв.м
площі
в мі-
сяць

піді-
грів
води
за 1
особу
в мі-
сяць

опален-
ня,
підігрів
води за
1 Гкал
теплової
енергії

Піді-
грів
води
за
1
куб.м

Вводяться в дію з 01.12.03

З
01.12.03
по
31.12.03

З
01.01.04

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Концерн
“Міські
теплові
мережі

Тариф

0,78

10,98

66,60

3,48

79,98

70,00

79,98

 

Примітки:
1. Опалювальна площа квартири – площа жилих та підсобних приміщень квартири без урахування площі лоджій та балконів. При наявності приладів опалювання на балконах, лоджіях та інших приміщеннях ця площа включається у повному обсязі до опалювальної площі.
2. Гр. 3 – місячна плата за право користування тепловою енергією (опалення) для населення, здійснюється на протязі року.
3. Гр. 4 – плата населення за підігрів води на 1 особу в місяць.
4. Гр.5 – тариф за фактично отриману теплову енергію (опалення, підігрів) для населення при наявності приладів обліку на житлових будинках.
5. Гр.6 – тариф за підігрів води для населення, які мають квартирні лічильники.
6. Гр.7,8,9 - тариф за отриману теплову енергію (опалення, підігрів води) для підприємств, установ та організацій.


Заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів ради, керуючий
справами виконкому ради                                                      К.О.Вайтаник

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення