Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22/05/2024

Рішення виконавчого комітету від 16.05.2024 № 321/31 «Про забезпечення функціонування прийомної сім’ї (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») в м. Запоріжжі»

Відповідно до «Положення про прийомну сім’ю», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 №565, враховуючи розпорядження голови Синельниківської районної державної адміністрації від 21.10.2021 №Р-327/0/115-21 «Про створення прийомної сім’ї на базі родини, (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»), на підставі заяви прийомної матері (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»), влаштування на виховання та спільне проживання малолітньої (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»), заяву прийомної матері (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»), про взяття прийомної сім’ї на функціонування в м. Запоріжжі, з метою забезпечення всебічного захисту прав та інтересів дитини, позбавленої батьківського піклування, виконавчий комітет Запорізької міської ради                                                           

ВИРІШИВ:

 

          1. Взяти з 10.05.2024 на облік для забезпечення функціонування прийомну сім’ю (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

2. Попередити  (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»), про відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомної дитини відповідно до «Положення про прийомну сім’ю», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 №565.

          3. Службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради:

          3.1. Підготувати проєкт договору про забезпечення функціонування прийомної сім’ї.

          3.2. Здійснювати контроль за умовами проживання та виховання дитини в прийомній сім’ї.

          3.3. Щорічно готувати звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини в прийомній сім’ї.

          4. Рекомендувати Запорізькому міському центру соціальних служб у встановленому законом порядку забезпечити:

          4.1. Закріплення за прийомною сім’єю соціального працівника.

          4.2. Соціальний супровід прийомної дитини.

          4.3. Надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

          4.4. Надання службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради річного звіту про виконання плану соціального супроводу прийомної сім’ї.

          5. Департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради здійснювати призначення та виплату державної соціальної допомоги на прийомну дитину і грошового забезпечення прийомній матері у межах видатків, передбачених у державному бюджеті, щомісячно до 20 числа.

          6. КЦНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради:

          6.1. Закріпити за прийомною дитиною сімейного лікаря, забезпечити двічі на рік медичний огляд дитини та здійснення диспансерного нагляду.

          6.2. Надавати щороку службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради звіт про стан здоров’я прийомної дитини, дотримання прийомною матір’ю рекомендацій лікаря.

          7. Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради:

          7.1. Забезпечити право прийомної дитини на здобуття, загальної середньої освіти, а у разі потреби - забезпечити індивідуальним навчанням.

          7.2. Забезпечити щорічне пільгове оздоровлення прийомних дітей.

          7.3. Щорічно надавати службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність та якість виконання домашніх завдань, залучення її до занять у гуртках, секціях відповідно до здібностей та вподобань з метою її гармонійного та всебічного розвитку, участь прийомної матері у вихованні дитини.

          8. Відділу поліції №3 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області у встановленому законом порядку подавати службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради звіт про відсутність чи наявність проявів асоціальної поведінки з боку прийомної дитини та прийомної матері.

          9. Відповідальність за виконанням рішення покласти на службу (управління) у справах дітей Запорізької міської ради.

          10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія БІЛОВА.

Секретар міської ради                                                               Регіна ХАРЧЕНКО

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення