Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/05/2024

Рішення міської ради від 20.05.2024 № 43 «Про затвердження переліку об’єктів права комунальної власності м.Запоріжжя, що підлягають приватизації»

          Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про приватизацію державного і комунального майна»», Порядком проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 № 432 (зі змінами), рішенням Запорізької міської ради від 29.09.2023 №197 «Деякі питання визначення вартості об’єктів комунальної власності Запорізької міської територіальної громади», з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 22.12.2023 №1368 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 23.08.2022 №952 і від 06.12.2022 №1364», Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, який затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 №309 (зі змінами), та з метою забезпечення надходження коштів до міського бюджету від приватизації комунального майна, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

 

          1. Затвердити перелік об’єктів права комунальної власності м. Запоріжжя, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціонах з умовами, згідно з додатком 1.

          2. Затвердити перелік об’єктів права комунальної власності м. Запоріжжя, які рішеннями Запорізької міської ради затверджені у переліках об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу, згідно з додатком 2.

          3. Департаменту управління активами Запорізької міської ради.

          3.1. Здійснити заходи, які передбачені чинним законодавством, щодо підготовки до приватизації та продажу об’єктів приватизації на аукціонах з застосуванням електронної торгової системи «ProZorro.Продажі» з урахуванням положень рішення Запорізької міської ради від 29.09.2023 №197.

          3.2. Завершити приватизацію шляхом викупу об’єктів права комунальної власності, які відповідними рішеннями Запорізької міської ради затверджені у переліках об’єктів, що підлягають приватизації, згідно з додатком 2, та укласти з покупцями договори купівлі-продажу об’єктів приватизації у порядку, встановленому чинним законодавством з питань приватизації.

          4. Суб’єктам господарювання, в господарському віданні (оперативному управлінні) яких знаходяться об’єкти права комунальної власності, що перелічені в додатках 1, 2 до цього рішення міської ради, спільно з органом управління цивільним захистом вжити заходи щодо перевірки цих об’єктів на відповідність критеріям найпростіших укриттів з обов’язковим складанням  Акту огляду (оцінки) об’єкта (будівлі, споруди, приміщення)  щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття.

          5. Контроль за виконанням рішення міської ради покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ТАРАНА та на постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Василь ПОЛЮСОВ).

 

Секретар міської ради                                                              Регіна ХАРЧЕНКО


Прикріплені файли: