Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30/05/2024

Рішення міської ради від 20.05.2024 № 44 «Про проведення земельних торгів з продажу права оренди земельних ділянок та затвердження умов їх продажу у м.Запоріжжя»

           Керуючись Земельним кодексом України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду землі», постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2021 №1013 «Деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)», з метою ефективного використання земельного фонду територіальної громади  м.Запоріжжя та залучення додаткових коштів до місцевого бюджету Запорізької міської територіальної громади, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

 

           1. Уповноважити Департамент управління активами Запорізької міської ради на проведення земельних торгів, в тому числі (зокрема, але не виключно):

           1.1. Укласти договір про організацію та проведення земельних торгів з оператором електронного майданчика електронної торгової системи.

           1.2. Здійснювати оприлюднення в електронній торговій системі всі документи необхідні для проведення земельних торгів та передбачені Земельним кодексом України та вимогами щодо підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису), які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2021 №1013.

           1.3. Підписувати протокол про результати земельних торгів з переможцем торгів та договір оренди земельної ділянки з переможцем торгів за ціною, визначеною за результатами електронного аукціону шляхом накладення кваліфікованого електронного підпису та у паперовій формі.

           2. Затвердити перелік земельних ділянок (лотів) комунальної власності Запорізької міської ради для продажу права оренди та умови продажу лотів на земельних торгах (в тому числі нормативну грошову вартість ділянки, стартовий розмір орендної плати,  розмір кроку торгів (аукціону), розмір забезпечення (гарантійного внеску), строк оренди (іншого строкового права користування землею), додаток 1 (що додається).

           3. Затвердити проєкти договорів оренди земельної ділянки, які пропонуються укласти з переможцями земельних торгів у новій редакції, додатки 2-35 (що додаються).

           4. Провести земельні торги в порядку визначеному ст.ст. 137-139 Земельного кодексу України з продажу права оренди на земельні ділянки зазначені у додатку 1.

           5. За результатами торгів передати переможцю торгів земельну ділянку у користування на умовах, визначених в договорі оренди землі зазначених у додатках 2-35.

           6. Зобов’язати переможця земельних торгів на виконання вимог частини 24 ст.137 Земельного кодексу України, відшкодувати витрати, понесені організатором земельних торгів на підготовку лоту.

           7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ТАРАНА та на постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Василь ПОЛЮСОВ).

 

Секретар міської ради                                           Регіна ХАРЧЕНКО


Прикріплені файли: