Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23/09/2024

Рішення виконавчого комітету від 18.09.2024 № 603/20 «Про створення прийомної сім’ї та влаштування (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») на виховання та спільне проживання»

На виконання ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», вимог Конвенції ООН «Про права дитини», відповідно до Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 №565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» (зі змінами), на підставі заяви громадян України, (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») враховуючи «Рекомендації про включення до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів» Запорізького обласного центру соціальних служб від (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради від (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»), з метою поліпшення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення захисту їх прав та інтересів, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

 

          1. Створити прийомну сім’ю з 01.10.2024 на базі родини (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»)

          2. Влаштувати з  01.10.2024 на виховання та спільне проживання в прийомну сім’ю (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»),який перебуває на первинному обліку в службі у справах дітей Запорізької міської ради Запорізької області з 03.07.2024 року за №2853, відповідно до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради Запорізької області від 13.08.2024 №560/15 має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, відібраний у матері (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») заочним рішенням Заводського районного суду                         м. Запоріжжя (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») відомості про батька дитини записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») виданий Дніпровським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)), не перебуває на місцевому обліку з усиновлення, має малолітню сестру (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») яка перебуває  під опікою бабусі (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

          3. Попередити (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») та (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») про персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомної дитини відповідно до Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 №565.

          4. Службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради:

          4.1. Підготувати проєкт договору про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») та (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») (додається).

          4.2. Здійснювати контроль за умовами проживання та виховання дитини в прийомній сім’ї.

          4.3. Щорічно готувати звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини в прийомній сім’ї.

          5. Запорізькому міському центру соціальних служб у встановленому законом порядку забезпечити:

          5.1. Соціальний супровід прийомної дитини (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») в прийомній сім’ї (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації») та (інформація з обмеженим доступом відповідно до ч.2,ч.8 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

          5.2. Надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування сім’ї.

          5.3. Надання службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради річного звіту про виконання плану соціального супроводу дитини та сім’ї.

          6. Департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради  здійснювати призначення та виплату державної соціальної допомоги на дитину, позбавлену батьківського піклування, грошового забезпечення одному з батьків у межах видатків, передбачених у державному бюджеті щомісячно до 20 числа.

          7. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №10» Запорізької міської ради:

          7.1. Забезпечити двічі на рік медичний огляд дитини та здійснення диспансерного нагляду.

          7.2. Надавати двічі на рік службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради висновок про стан здоров’я дитини.

          7.3. Щорічно надавати службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради звіт про дотримання прийомною матір’ю рекомендацій лікаря.

          8. Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради:

          8.1. Забезпечити право дитини на здобуття дошкільної, загальної середньої освіти, а у разі потреби - забезпечити індивідуальним навчанням.

          8.2. Щорічно надавати службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність шкільного одягу та канцелярського приладдя, систематичне відвідування уроків, своєчасність та якість виконання домашніх завдань, залучення дитини до занять у гуртках, секціях відповідно до здібностей та вподобань з метою її гармонійного та всебічного розвитку, участь прийомних батьків у вихованні дитини.

          8.3. Забезпечити щорічне пільгове оздоровлення прийомної дитини.

          9. Просити Запорізьке районне управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області щоквартально подавати службі (управлінню) у справах дітей Запорізької міської ради звіт про відсутність чи наявність проявів асоціальної поведінки з боку прийомної дитини та прийомної матері.

          10. Відповідальність за виконання рішення покласти на службу (управління) у справах дітей Запорізької міської ради.

          11. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія БІЛОВА.

 

Секретар міської ради                                                               Регіна ХАРЧЕНКО

 

 

 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення