Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15/10/2024

Розпорядження міського голови від 09.10.2024 № 253р «Про внесення змін до розпорядження міського голови від 27.01.2015 № 16р «Про створення міського оперативного штабу для координації роботи щодо забезпечення безпеки громадян, захисту об’єктів інфраструктури та своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації» (зі змінами)»

Керуючись Кодексом цивільного захисту України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядженням голови обласної державної адміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 09.09.2024 №715 «Про роботу органів управління та сил цивільного захисту області, утворення обласного штабу із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, випадків, пригод, аварій, явищ, інших небезпечних подій, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2024/2025 років у Запорізькій області та затвердження його складу» для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, події, явища, що можуть виникнути на території міста Запоріжжя, з метою швидкого реагування на ліквідацію їх наслідків
ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Внести зміни до складу міського оперативного штабу для координації роботи щодо забезпечення безпеки громадян, захисту об’єктів інфраструктури та своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації, затвердженого розпорядженням міського голови від 27.01.2015 № 16р (зі змінами), затвердивши його в новій редакції (додається).
2. Керівників виконавчих органів міської ради, суб’єктів господарювання комунальної форми власності забезпечити:
(інформація з обмеженим доступом відповідно до ст.6 Закону України "Про доступ до публічної інформації")
організувати діяльність оперативних груп для роботи в цілодобовому режимі у разі загрози виникнення/виникненні надзвичайних ситуацій, подій явищ, що порушують нормальні умови життєдіяльності населення міста.
У разі виникнення надзвичайних ситуацій, які призвели до пошкоджень житлових об’єктів в місті Запоріжжя, організувати та здійснювати взаємодію відповідно до Алгоритму дій керівників виконавчих органів міської ради, суб’єктів господарювання комунальної форми власності при виникненні надзвичайної ситуації (події), що призвела до пошкодження житлових об’єктів (додається).
У разі погіршення погодних умов на території м. Запоріжжя, при яких можливе виникнення небезпечних метеорологічних явищ, а саме: надзвичайний вітер, ураган, буря, бурелом, організувати та здійснювати взаємодію відповідно до Алгоритму дій керівників виконавчих органів міської ради, суб’єктів господарювання комунальної форми власності при виникненні надзвичайної ситуації унаслідок небезпечних метеорологічних явищ (додається).
У разі виникнення надзвичайних ситуацій, випадків, пригод, аварій, явищ, інших небезпечних подій, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду, організувати та здійснювати взаємодію відповідно до Алгоритму дій керівників виконавчих органів міської ради, суб’єктів господарювання комунальної форми власності при виникненні надзвичайних ситуацій (випадків, пригод, аварій, явищ, інших небезпечних подій) унаслідок погодно-кліматичних явищ, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду (додається).
3. Розпорядження міського голови від 12.03.2021 №43р «Про організацію заходів щодо запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду й пропуском льодоходу, повені та паводків на території м. Запоріжжя, органами управління та силами цивільного захисту» вважати таким, що втратило чинність.
4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія БУГАРЯ.


Секретар міської ради                       Регіна ХАРЧЕНКО
 


Прикріплені файли: