Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

03.01.2024 14:15

У Запоріжжі демонтуватимуть російськомовні рекламні вивіски

65954d6645356__o_1hgamk08m8ft18hk1t5252s6if10.jpg

У Запоріжжі приберуть більше  30 рекламних конструкцій та вивісок, що були розміщенні з порушенням українського законодавства. Переважна більшість із них надруковані мовою агресора.

Робоча група у складі представників виконавчих та правоохоронних органів проводить рейди-обстеження по місту. Всіх підприємців просять дослухатися і добровільно виконати вимоги чинного законодавства. У разі відсутності реакції на попередження – вдаються до демонтажу на підставі рішення виконавчого комітету.  

Так, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про рекламу», «Про забезпечення функціонування української мови як державної», рішенням міської ради від 24.12.2012 №79 «Про затвердження Положення про порядок плати за тимчасове користування місцем розміщення рекламних засобів, що перебуває в комунальній власності територіальної громади в м. Запоріжжя», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 09.11.2023 №643 «Про впорядкування дій з демонтажу інформаційних стендів, дощок, вивісок, зовнішньої реклами, інформація на яких здійснюсться російською мовою», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.12.2023 №729 «Про дотримання чинного законодавства в сфері застосування державної мови на інформаційних стендах, дошках, вивісках, об’єктах зовнішньої реклами та запобігання його порушенням», виконавчий комітет Запорізької міської ради вирішив наступне:

  • доручити   комунальному    підприємству «Градпроект» за рахунок коштів, отриманих від плати за тимчасове користування місцем розміщення рекламних засобів, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста, організувати демонтаж інформаційних стендів, дощок, вивісок та об’єктів зовнішньої реклами, інформація на яких викладена в порушення вимог чинного законодавства недержавною, зокрема російською, мовою.

Нагадаємо, складові малого та середнього бізнесу, як от магазини, заклади харчування та надання побутових послуг мають змінити мову реклами, що опублікована мовою агресора, на державну. В іншому випадку – буде проведений їх примусовий демонтаж.