Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

16.01.2024 10:40

Мова реклами – тільки українська

65a63ea22c9d2__659e4bec06474__o_1hinm4aqgogr10iskg4dtj77ra.jpg

Департамент управління активами Запорізької міської ради вкотре нагадує підприємцям, що відповідно до ст. 32 ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст. 6 ЗУ «Про рекламу» мовою реклами в Україні є державна мова.

Складові малого та середнього бізнесу, як от магазини, заклади харчування, або ж надання побутових послуг, мають змінити мову реклами, що опублікована мовою агресора, на державну. В департаменті правового забезпечення міськради закликали власників конструкцій дотримуватися чинного мовного законодавства.

Розпорядженням міського голови від 24 жовтня 2023 року № 253 створено робочу групу, до складу якої ввійшли предстаники виконавчих та правоохоронних органів. Її мета – проведення рейдів-обстежень  містом та фіксація наявності російськомовних рекламних конструкцій. Також виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення від 9 листопада 2023 року № 643 "Про впорядкування дій з демонтажу інформаційних стендів, дощок, вивісок, зовнішньої реклами, інформація на яких здійснюється російською мовою".

Всіх підприємців просять дослухатися і добровільно виконати вимоги чинного законодавства. У разі відсутності реакції на попередження, буде проведений демонтаж на підставі рішення виконавчого комітету.