Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22.01.2024 10:05

У лікарні №1 сучасне діагностичне обладнання

65ae1f4ab7b93__1-міська-лікарня.jpg

У Запоріжжі лікарня №1 надає спеціалізовану медичну допомогу вторинного рівня як у відділеннях стаціонару, так і силами фахівців поліклінічного відділення.

Основні напрями діяльності лікарні є стаціонарна допомога хворим терапевтичного та хірургічного профілю, поліклінічна допомога вузьких фахівців, профілактичні огляди для співробітників підприємств.

За підрахунками медиків, за рік через стаціонарне відділення медзакладу проходить близько 5 тисяч пацієнтів. Через амбулаторію – понад 25 тисяч людей. І допомога кожному пацієнту в пріоритеті фахівців лікарні. Особливу увагу там приділяють діагностиці, бо виявлення захворювання на ранній стадії дає змогу почати своєчасне лікування.

Наприклад, ендоскоп допомагає лікарям-гінекологам безболісно та миттєво виявити хворобу. За допомогою гістерорезектоскопії можна провести діагностику та лікування різних захворювань матки та цервікального каналу.

- Переваги лікування цим методом полягають у тому, що це короткочасна операція, яка триває від 5 до 15 хвилин. Реабілітація після такої процедури проходить дуже швидко, - зазначив завідувач жіночої консультації міської лікарні №1 Олександр Куликов.

За допомогою відеобронхоскопа фахівці першої лікарні проводять обстеження при захворюваннях бронхолегеневої системи.

Серед ендоскопічних методів обстеження також відеоколоноскопія. Під час процедури фахівці обстежують нижній відділ шлункового-кишкового тракту та можуть одразу видалити поліпи й взяти матеріали для аналізів. Окрім того, якщо пацієнт має хронічний гастрит або виразки, то під час профілактичної гастроскопії спеціалісти можуть точно встановити діагноз.

У лікарні №1 за наявності електронного направлення безкоштовно проводять: колоноскопію (для пацієнтів старше 40 років), а також фіброгастроскопію, бронхоскопію та гістероскопію (для пацієнтів від 50 років).  

больница.jpg больница1.jpg