Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22.01.2024 11:40

У Запоріжжі захищають права дітей

65ae319ec4bdc__комісія.jpg

У Заводській районній адміністрації відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, де було розглянуто 57 питань. На засідання були запрошені громадяни, питання яких винесені на розгляд комісії.

Одним із питань було надання дозволу на повернення в родину малолітньої доньки, яка перебуває у лікарні за актом про покинуту дитину. Заяву батьків було розглянуто у їхній присутності. Члени комісії розглянули зібрані матеріали, серед яких: акти, довідки, характеристики, бесіда з дитиною. Ці документи свідчать про систематичне ухилення батьків від виконання своїх батьківських обов’язків щодо малолітньої доньки, нездатність забезпечити дитину належним доглядом, лікуванням та харчуванням, що становить загрозу життю та здоров’ю дитини. Комісія прийняла рішення відмовити в наданні дозволу на повернення дитини в родину та звернутися до суду з позовом про позбавлення батьків батьківських прав.

Крім того, під час засідання 32 дітям було надано статус дитини, яка постраждала через воєнні дії та збройні конфлікти, як таким, що зазнали психологічного насильства внаслідок збройної агресії рф.

Надано 2 дозволи батькам на перерозподіл спадкового майна та прийняття в дар малолітньою дитиною частки квартири.

Також розглянуто 4 позовні заяви з метою надання до суду висновку органу опіки та піклування про доцільність або недоцільність позбавлення батьківських прав. З урахуванням думки дітей та в інтересах дітей було прийнято рішення надати висновок про доцільність позбавлення батьків батьківських прав у двох цивільних справах.

У ході роботи комісії затверджено 18 індивідуальних планів соціального захисту дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.