Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23.01.2024 13:20

"Муніципальна варта" перевірила пункти прийому вторсировини

65af9fcfd9df0__1.jpg

Сьогодні, 23 січня, інспектори КП «Муніципальна варта» провели чергову перевірку пунктів прийому вторинної сировини на законність діяльності. Цього разу працювали у Вознесенівському районі міста.

Так, у ході рейду перевірили декілька точок. Спеціалісти «Мунварти» звертали увагу на наявність дозвільних документів, зокрема - договору оренди нежитлового приміщення. Також перевіряють законність розміщення споруди – для цього надсилають відповідний запит до департаменту муніципального управління.

Роботу цю проводять регулярно, тому у місті здебільшого залишились працювати пункти прийому з діючими дозвільними документами. Але ще залишається проблема неофіційного працевлаштування. Зокрема, такий недолік виявили сьогодні інспектори «Муніципальної варти» у пункті прийому на бульварі Центральному.

- Зазвичай перевіряємо точки прийому в ході патрулювання. Також працюємо за зверненнями громадян. Вони можуть залишити свою заявку, подзвонивши на 15-80. Цьогоріч поки таких звернень не надходило, однак минулого року завдяки скаргам жителів ми виявили та закрили незаконний пункт прийому вторсировини на Ладозькій. Там власник здійснював оплату за вторсировину спиртним. А взагалі там, де виявляємо порушення, одразу передаємо інформацію компетентним органам, - розповів інспектор відділу охорони правопорядку КП «Муніципальна варта» Костянтин Реутов.

Також, якщо є порушення та за умови наявності власника, інспектори виписують протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від 340 грн. Остаточне рішення приймає адмінкомісія, яка діє при Запорізькій міськраді.

2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg