Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23.01.2024 17:10

У Запоріжжі тривають заходи до Дня Соборності України

65afd6375556d__deti-risuyut.jpg

Так, в осередку благодійного фонду «Голоси дітей» юні запоріжці розписували екоторбинки. Захід відбувся в рамках святкування Дня Соборності України. У такий спосіб діти ще й дізналися чимало цікавого про Петриківський розпис.

Перед початком роботи організаторка розповідає дітям алгоритм робити, щоб їхні шопери вийшли гарними. Роздає учасникам заздалегідь підготовлений шаблон карти України, аби діти вирізали його та обвели контур олівцем на своїх екоторбинках. Потім  учасники майстер-класу розфарбовують мапу. Одна з них – Аліна - ще й намалювала на ній серце.

- На моєму шопері буде карта України. Також я хотіла зробити відбиток свого пальця, але у формі сердечка у центрі карти, бо я люблю свою країну. Я вже не вперше розмальовую шопер. До цього малювала свою улюблену музичну групу на тканині, - розповіла учасниця майстер-класу Аліна.

Далі юні художники оздоблюють свої шопери елементами Петриківського розпису. Зокрема, малюють квіти та символ України - калину.

Організаторка майстер-класу розповідає, що Петриківський розпис вважається ще й оберегом.

- Колись наші предки, малюючи Петриківський розпис, вірили в те, що він має магічну силу, яка захищає автора розпису та всю його родину від зла. Тому всі наші діти сьогодні малюють собі не просто шопери, а справжній оберіг, який завжди буде з ними, - розповіла організаторка дозвілля БФ «Голоси дітей» Катерина Прохорова.

Свої екоторбинки діти розписують спеціальними фарбами по тканині. В процесі роботи юні художники мають можливість ще й поспілкуватися між собою. Організатори наголошують: це саме те, чого нині  не вистачає дітям. 

- Я вважаю, що спілкування зараз дуже необхідно нашій малечі. Головне, щоб діти отримали задоволення від  процесу, насолодилися приємною компанією та помалювали. Після того, як ці фарби висохнуть, діти зможуть користуватися цими шоперами, ходити в школу, на тренування і приходити, звісно, до нашого осередку, - додала Катерина Прохорова.