Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

24.01.2024 15:55

У гімназії №45 проводиться службове розслідування

65b1146f1d89c__IMG_9003.JPG

Міська влада Запоріжжя відразу відреагувала на інцидент, який стався під час повітряної тривоги 23 січня в Запорізькій гімназії №45. Там мешканка сусіднього з навчальним закладом будинку не відразу змогла потрапити в укриття гімназії, бо двері були зачинені.

За дорученням секретаря міської ради Анатолія Куртєва за фактом цього інциденту вже проводиться службове розслідування. Комісія, яка складається з представників департаменту освіти та науки міськради, має з’ясувати всі обставини інциденту.

Про це повідомив заступник міського голови Анатолій Васюк сьогодні, 24 січня, під час брифінгу в 45-й гімназії. Участь у брифінгу також взяли директорка департаменту освіти та науки міськради Юлія Погребняк, директор департаменту спорту, сім'ї та молоді міськради Владислав Ковпак (у приміщенні 45-ї гімназії на правах оренди розміщена ДЮСШ №7, а її співробітники залучені до чергування в укритті), представники обох департаментів, начальниця територіального відділу освіти Дніпровського району департаменту освіти і науки міськради Яна Литовченко, директорка гімназії №45 Антоніна Мєркіна, журналісти, а також учасниця інциденту - мешканка Хортицького району Вікторія Олександрівна.

- Незалежно від висновків, які будуть за результатами службового розслідування, проведемо ще раз інструктаж з працівниками освітніх закладів щодо алгоритму дій під час повітряної тривоги, супроводу людей та реєстрації, - зазначив Анатолій Васюк.

Він також нагадав, що з початком повномасштабної агресії російської федерації проти України реалізується Міська цільова програма розвитку цивільного захисту населення і територій м. Запоріжжя на 2022–2026 роки. Згідно з програмою у місті триває приведення у готовність захисних споруд, в тому числі й у закладах освіти.

У гімназії №45 капітальний ремонт завершився у грудні минулого року, а зараз відбуваються процеси, пов’язані з введенням укриття в експлуатацію. Але навіть при цьому має бути цілодобово забезпечений вільний доступ до укриття для всіх містян.

- Навіть під час виконання ремонтних робіт, поточних чи капітальних, за винятком, наприклад, робіт з укладання підлоги, повинен надаватися безперешкодний доступ населення до укриттів у закладах освіти, - наголосила Юлія Погребняк.

Після брифінгу всі присутні спустилися в укриття, подивилися, в якому стані воно знаходиться після ремонту, та переконалися, що всі входи та виходи відчинені.

IMG_9008.jpg IMG_9016.jpg IMG_9026.jpg IMG_9032.jpg IMG_9036.jpg