Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

24.01.2024 19:10

Запоріжцям нагадують про роботу «Пунктів Незламності»

65b13136a2bd8__удалить.jpg

Зарядити гаджети, випити гарячого чаю, а також організувати дозвілля для малечі. Все це можна зробити в «Пункті Незламності», що функціонує в Палаці культури «Заводський». Для зручності тут облаштували кілька різних зон: кухню, дитячий куточок та місця відпочинку з комфортними диванами.

Цей «Пункт Незламності» розрахований на одночасне перебування близько 150 людей. Тут облаштували кілька зон: імпровізована кухня, дитячий куточок, зони відпочинку для дорослих та окрема кімната для мам з малюками. Також пункт укомплектували усією необхідною провізією та меблями.

-У нас є продукти харчування, є розкладачки, є столи, стільці, необхідна кількість медикаментів, аптечки, вода технічна, вода питна, чайники, розетки, переноски, тобто все, що необхідне для роботи «Пункту Незламності». А також є генератор, який обслуговує повністю весь пункт, і у разі екстреної ситуації, тобто відключення світла, ми його запускаємо, та люди можуть у будь-який час дня і ночі сюди завітати, - розповів директор КЗ «Центр культурних послуг» Євген Тонкошкурик.

Також перевагою цього осередку є адаптивність. Тобто тут є кімнати, які за потреби можна перетворити на додаткові частини «Пункту Незламності».

- Деякі кімнати «Пункту Незламності» ми наразі використовуємо як простір для заняття колективів, дітей у гуртках. У разі необхідності ці кімнати швидко трансформуються у кімнати для прийому людей і функціонують вже як повноцінний «Пункт Незламності», - додав Євген Тонкошкурик.

Також працівники зазначають, що дбають, щоб кожна людина вийшла звідси з гарним настроєм.

- Часто приходять батьки з дітьми, бо у нас є дитячий куточок, де можна погратися, помалювати. Також пенсіонери заходять погрітися, поліцейські. Кому чай, кому каву – будь ласка. Погрітися – без проблем. До всіх ставимось з теплотою та ввічливістю, - розповіла співробітниця ПК «Заводський» Валентина Генералюк.

Загалом міський «Центр культурних послуг» опікується ще 4-ма аналогічними пунктами. Всі вони функціонують не лише як «Пункти Незламності», а є також культурними осередками. Вони відкриті для кожного запоріжця.