Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26.01.2024 12:30

Благоустрій у Комунарському районі

65b37b4394b10__КР.jpg

Як розповіли в райадміністрації, у Комунарському районі комунальники протягом минулого тижня обрізали дерева, прибирали сміття, очищали територію від снігу.

Так, протягом звітного періоду у Комунарському районі працівники КРБП «Зеленбуд» щоденно виконували роботи з очищення газонів від сміття на території площею 166000 кв. м та щодня очищали 250 урн в парках і скверах.

Протягом звітного періоду обрізали понад 400 одиниць гілля. Роботи виконані по вулицях: Космічна, Європейська, Олімпійська, Чумаченка та у парках ім. Ю. Гагаріна і по вул. Нагнибіди – вул. В. Українця. Виконали формовочну обрізку 169 кущів у парку по вул. Нагнибіди – вул. В. Українця. Також були знесені аварійні дерева по вул. Садовій.

Під час негоди «зеленбудівці» вручну очистили 7900 кв. м доріжок від снігу та 3200 кв. м доріжок посипали протиожеледними засобами, використали 1 тонну посипочного матеріалу. Також робітники КП «Запоріжремсервіс» посипали внутрішньоквартальні території Космічного та Південного мікрорайонів, використали 4 т відсіву.

Крім того, впродовж звітного періоду підрядною організацією виконані роботи з підбору випадкового сміття на територіях дитячих майданчиків. Розпочато вивезення ялинок за адресами: вул. Святоволодимирівська, 86 і 94 та вул. Чумаченка, 15г, 17, 13 та 11.

Загалом минулого тижня навантажено та вивезено з території району понад 3 т сміття.

Чимало роботи з підтримання ладу на території району виконали працівники КП «ЕЛУАШ». Згідно з графіком щоденно доглядали за 57 зупинками міського транспорту у Комунарському районі. А також виконували роботи з ручного очищення тротуару по проспекту Соборному та дороги від наносного грунту та випадкового сміття по пр. Соборному та по вул. Космічній.       

Минулого тижня фахівці КП «Запоріжміськсвітло» оглянули та виконали наладку мереж зовнішнього освітлення за заявками контакт-центру 15-80, а також по пр. Соборному і в парку ім. Ю. Гагаріна.

Фахівці районної адміністрації продовжили роботу з обстеження пошкодженого житла приватного сектору внаслідок збройної агресії рф та оформлення відповідних документів.

Крім того, спеціалісти райадміністрації взяли участь у роботі міської комісії з питання підтоплення укриття в гімназії № 6 та стану зливової каналізації по вул. Олімпійській.

На постійному контролі в райадміністрації знаходяться питання соціального захисту прав та інтересів дітей. Минулого тижня відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини, під час якого було розглянуто 56 питань. Серед них - надання дітям статусу постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, висновки до суду щодо доцільності або недоцільності позбавлення батьківських прав, захист житлових прав дитини, затвердження індивідуальних планів дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, припинення піклування, доцільність повернення дітей матері тощо.

КР1.jpg КР2.jpg